Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSMEK'ten 1070 kişiye 'altın bilezik'

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (BUSMEK) 2013-2014 birinci eğitim yılı dönemini başarıyla bitiren bin 70 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2014 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BUSMEK'ten 1070 kişiye 'altın bilezik'
 Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların el becerilerini geliştirmek, meslek sahibi olmalarını sağlamak ve unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak için düzenlenen BUSMEK eğitim kurslarının 2013-2014 yılı birinci dönemi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’ndaki törenle sona erdi. Kursiyerler tarafından verilen konserle başlayan törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye yöneticileri ve kursiyerler katıldı. 2013-2014 eğitim yılı birinci dönem kursiyerleri adına duygularını dile getiren Emine Cincioğlu, BUSMEK’in mesleki ve halk eğitim konusunda önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Sanat altın bileziktir’ ilkesiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesiyle başarılı olan kursiyerlere sertifika vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Eğitimlerde emeği geçen BUSMEK yöneticilerine, hocalarına ve kursiyerlere teşekkür eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir yerel yöneticilik vizyonu ortaya koyuyoruz. Artık yerel yönetimler ayrım yapmadan her alanda çalışıyor. Şehrimizin tüm sıkıntılarını ve insanımızın tüm beklentilerini yerel yönetimler olarak karşılıyoruz. Bunu tüm örnekleriyle en güzel şekilde gösteriyoruz. Şehrimizin doğal güzelliklerine, kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkmak ve yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Bu çalışmalarımız çeşitliliği açısından artık Türkiye’ye ve coğrafyaya örnek oluyor. Ancak belediyecilik sadece alt ve üst yapı yatırımlarından ibaret değildir. Sosyal belediyecilik alanında da örnek oluyor, insan odaklı çalışmalara imza atıyoruz” dedi.



Toplumun her kesimiyle ilgilenmeyi, beklentileri karşılamayı, sağlık ve gelişmiş bir toplum oluşturmayı önemsediklerini dile getiren Başkan Altepe, önemli ve özellikli bir şehir olan Bursa’da halkın her alanda gelişmesini ve eğitimli olmasını arzuladıklarını anlattı. Başta çocuklar, gençler, engelliler ve kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminin gelişmesini, üretebilir hale gelmesini, üretimin içinde olmalarını temenni ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Özgüvenini kazanmış, birikimiyle kişisel gelişimini tamamlamış toplumu hedefliyoruz. Bu amaçlarla çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli adımları atıyoruz. Ortaklıklar için adımlar atıyoruz. BUSMEK, başta kadınlarımız olmak üzere insanımızın üretmesi, gelişmesi, beceri ve meslek sahibi, altın bilezik sahibi olması için çalışıyoruz. Son 10 yılda gelişen en önemli proje de BUSMEK oldu” diye konuştu.



"240 BİN KİŞİ BAŞVURU YAPTI"

Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden olan BUSMEK’in açılışından bu yana 110 bine yakın insana eğitim verdiğini açıklayan Başkan Altepe, “Bu zamana kadar BUSMEK’e başvuru yapan kişi sayısı 240 bini aştı. Halkımızın buradan büyük bir beklentisi var. BUSMEK hala 18 dalda ve 120 branşta eğitim vermektedir. Proje ortaklarıyla birlikte direk üretime katılacak olan insanlar yetiştirmek en büyük alanımızdır. Son 4 yılda BUSMEK kapsamında toplam 80 bin kursiyere eğitim verildi. BUSMEK yıl sonuna kadar 20 bin kursiyere daha eğitim vermeyi hedefliyor. 14 kurs merkezi, 3 kültür merkezi ve bir müze olmak üzere 18 merkezde eğitimlere devam ediliyor. Son yılın ilk bölümünde 31 bin 100 ön kayıt alındı. 11 bin 200 eski kayıt yapıldı. 2 bin 130 kursiyer mezun oldu. 30 farklı branşta sertifikalar verildi. Bugün de bin 70 kursiyer sertifikaları veriliyor” dedi.



Kadınlara kendi mahallelerinde eğitim vermeyi planladıklarını, şubeleri artırmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Kadınlarımızın büyük kesimi bölgelerini terk edemeyebiliyor. Bu zaman da hizmetten istifade edemiyorlar. Bu yüzden her mahallemizde BUSMEK şubeleri oluşturmayı amaçlıyoruz. BUSMEK, hiçbir ayrım yapmaksızın ilköğretim çağını tamamlamış her vatandaşa ücretsiz eğitim hizmeti vermektedir. Başarılı kursiyerlerimize Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikaları teslim edilmektedir. BUSMEK’te yapılan bir diğer yenilik, yapılan ürünlerin Burfaş aracılığıyla satışa sunulmasıdır. Kendilerini geliştiren kursiyelere bu şekilde destek oluyoruz. Bu dönem İncirli Kültür Merkezi, Davutkadı Muallimzade Kültür Merkezi, Gemlik paşa Konağı ve Karagöz Müzesi, BUSMEK bünyesine katılmıştır” diye konuştu.



Geçtiğimiz dönem KOSGEB ile BUSMEK işbirliğiyle ‘Girişimcilik Eğitim Protokolü 3. Dönemi’nin imzalandığını hatırlatan Başkan Altepe, onlarca girişimcinin BUSMEK aracılığıyla ticarete atıldığını kaydetti. 172 kursiyerin eğitimlerden istifade ettiğini, 54 kursiyerin projesinin de onaylandığını ve KOSGEB desteği aldığını anlatan Altepe, BUSMEK-BEKSİAD projesiyle de Erikli Eğitim Merkezi’nde 234 kursiyerin eğitim aldığını, onlarca kişinin istihdam edildiğini söyledi. 2013-2014 eğitim yılında Erikli Mesleki Eğitim Merkezi’nde ‘Endüstriyel Mutfak Çalışması’nı hayata geçireceklerini ifade eden Altepe, Bursa’da yaygınlaşan turizm ve otelcilik sektörünün mutfağına ihtiyaç duyulan ara eleman eksiğini kapatacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından 12 kurs merkezini temsilen 36 kursiyere sertifikaları verildi. Kursiyerler de Başkan Altepe’ye Bursaspor tablosu hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.