Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya kış sporları merkezi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ’ın eteklerinde kurulu olan Osmangazi’ye modern bir kış sporları merkezi yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'ya kış sporları merkezi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 800 bini aşkın nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük ilçesi olan Osmangazi’de Kaymakam Necdet Türker’den brifing aldı. Vali Karaloğlu, “Ülkemizde kış turizmine öncülük eden Uludağ’ın eteklerinde kurulu Osmangazi ilçemize yakışır bir kış sporları (buz pateni, buz hokeyi) merkezi yapmalıyız. Ayrıca Demirtaş’ta bulunan çim kayağı pistini de yeniden düzenleyerek, halkımız için cazip bir mesire alanına dönüştürmeliyiz” diye konuştu.

Kaymakam Türker ise, “136 mahalle, 26 köyümüz var. Daha iyi bir Osmangazi için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da tebrik ziyaretinde bulundu. Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerini dinleyen Vali Karaloğlu, “Osmangazi, Osmanlıya kurucu başkentlik yapmış Bursa’nın merkezi. Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Uludağ gibi tabii bir güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, Bursa’ya değer katacak projeler geliştirerek bunları hayata geçiren başkanımız ve ekibini, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Tarihi ve kültürel yönden çok zengin bir mirasa sahip Osmangazi’nin süratle yenilenmeye ihtiyacı var. Dünyanın en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’ımızı da dört mevsim kullanılabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda başkanımızın çalışmaları olduğunu biliyorum. Bizler, Bursa’ya ve halkımıza hizmet için varız. Bursa’nın gelişimine katkı koyacak çalışmaları, bizler de her zaman desteklemeye hazırız” diye konuştu.

Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerini bünyesinde barındıran bir ilçe. Dolayısıyla yenilenmeye ihtiyacı var. Bizler, kentsel dönüşüm konusunda önemli aşama kaydettik. Bakanlık tarafından onaylanan, Bursa’ya yepyeni bir vizyon getirecek Soğanlı ve Demirkapı kentsel dönüşüm projelerimizi kısa süre içinde başlatıyoruz. Ayrıca Uludağ’la ilgili de çalışmalarımız var. Seçim beyannamemizde de açıkladığımız Endemik Park ve gençlerimiz için Adrenalin Parkı bu dönem Uludağ’da hayata geçireceğiz. Ayrıca Sarıalan’da atıl durumdaki kır gazinolarını Orman Bakanlığından devralarak yeniliyoruz. Önümüzdeki 5 yılda çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve yaşlılarımız olmak üzere Osmangazi’de yaşayan vatandaşlarımızın tamına yönelik projeler hazırladık. Bunlar sadece Osmangazi değil, bütün Bursa’ya hitap edecek, Bursa’ya vizyon katacak projeler. Yaptığımız çalışmalara verdiği destek için, sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.