Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bursaspor aşkı parayla ölçülemez’

Serdar Acarhoroz Bursa Haber’e konuştu. TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da gözler kongreye çevrildi. Bursaspor Kulübü'nde, 5 Haziran’da gerçekleştirilecek olağan genel kurulda başkan adayı olan Serdar Acarhoroz Bursa Haber Gazetesi Yazarı Uğur Temel'in sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bursaspor aşkı parayla ölçülemez’

RÖPORTAJ:UĞUR TEMEL

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da gözler kongreye çevrildi. Bursaspor Kulübü'nde, 5 Haziran’da gerçekleştirilecek olağan genel kurulda başkan adayı olan Serdar Acarhoroz Bursa Haber Gazetesi Yazarı Uğur Temel'in sorularını yanıtladı.

Uğur Temel:Başkanım çok klasik soruyla başlayacağım, Bursaspor niye bu halde?

Serdar Acarhoroz: Tek bir nedeni yok. Bursaspor’da şuanki durumda olmasının bana göre birçok nedeni var.Geçmiş dönemlerdeki yapılan yanlış yönetimler, yanlış transferler,kopukluk, güven kaybı ve maddi yanlış çözümler… Bunların hepsi üst üste geldiği zaman da Bursaspor’un şuanki bulunduğu durum ortaya çıkıyor. Uğur Temel: Şampiyon olmuş bir takım 3 yıl sonra küme düşüyor. Ne oldu ? Serdar Acarhoroz: Bursaspor kasasındaki parayı doğru yönetemedi.Bilemiyoruz tabi bilançoları incelemek dosyalara bakmak lazım.İnceleme şansım olmadı. Ulaşamadım. Eskiden bugüne kadar gelen paralar ne oldu. Nasıl transferler yapıldı. Bana göre gelen paranın dağılım kısmında yanlışlıklar oldu.  Bir transferle futbolcu geliyor adam oynamadan gidiyor ve 1 milyon euro borçluyuz. Yanlış transferlerle çok fazla borçlanılabiliyor. Bunun gibi arka arkaya geldiği zaman işin içinden çıkılmaz bir duruma geldi. Zora gelince gelirler kısıldı.Yanlışlar silsilesi birbirini kovalar oldu. Uğur Temel: Ekonomi çarkını döndürmeyi nasıl düşünüyorsunuz? Serdar Acarhoroz: Bursaspor ekonomisiyle ilgili yapılandırma yaparken ilk hedefimiz süper lige çıkmak. Kalıcı gelirler sağlamak istiyoruz. Kemer sıkma politikasına gireceğiz. Bursaspor’un lükslerinden vazgeçmesini sağlayacağız.Transfer seçimlerinde dikkatli olacağız. Elimizdeki futbolcuları iyi değerlendireceğiz. Altyapıya önem vereceğiz. Altyapıdaki futbolcu gençleri yetiştirip futbolcu fabrikası kurmak istiyoruz. Uğur Temel: Bursaspor için yaptığınız harcamaları başkan olduğunuz taktirde hibe edecek misiniz? Serdar Acarhoroz: Evet hepsini hibe edeceğim. Bu bir gönül işidir. Eğer durumunuz müsaitse bu yapılması gerekiyor. Kulubün elektrik borcu da taksite bağlandı. Borcun tamamını ödedim. 5 milyon para harcayacağım. Çünkü Bursaspor’luyum.Bursaspor aşkı parayla ölçülemez.Ben Bursaspor’a verdiğim hiçbir maddi desteklerin karşılığını istemiyorum.Başkan olsam da olmasam da istemiyorum. Bursaspor iyi olsun süperligde olsun bana yeter. Bursaspor burada olmamalı. Ben gerçek bir Bursasporluyum. Şampiyonluk ruhu geri gelsin. Ben tekrar taraftar olarak geri çekileceğim. Uğur Temel: Peki süperlig için ne kadar süre veriyorsunuz? Serdar Acarhoroz: Örnek verecek olursak, Bursaspor şuanda kalp hastası. Sportif başarının bir gün dahi beklemesine imkan yok. 1 sene sonra süperligde olması lazım. Süperligde de başarı sağladıktan sonra ben yokum. Biz Bursaspor’un her daim yanındayız. Başkan adayı olmadan da her daim desteğimiz oldu.Diyelim ki kongre iptal oldu. Kongre iptal olsa dahi ben herkese söz veriyorum ki Bursaspor’da 1 tane futbolcunun bonservis bedelini ödeyip hediye edeceğim. Görüştüğümüz 2-3 arkadaşımız var transfer için.

Uğur Temel: Yasal  prosedür izin verirse Erkan Kamat, Emin Adanur ve siz Bursaspor için birleşebilir misiniz?

Serdar Acarhoroz:Ben ilk günden beri diyorum ki ben başkna olmayayım.Benim başkanlık egom yok. Ben sadece Bursaspor’un başarısını istiyorum. Ben yönetimde olmadan ikisi birleşsin ben yine destek vereyim elimden geldiğince. Burada hedef Bursaspor’un başarısı. Biz bir aileyiz.Onlar da ailenin bir parçası ben de.Biz aynı çatı altındayız. Bursaspor hakettiği yerde olsun. 3 başkan adayımız var. Bursaspor için daha doğru ne yapabiliriz,ben projelerimi anlatayım, onlar bana eksiği doğruyu anlatsın istiyorum.Adaylarımız medya kuruluşları dahil istedikleri yere giderim. Tüm medyayı çağırıp ortak yayın yapabiliriz. Uğur Temel: Yönetimin üzerinde bir icra kurulu oluşturmak istiyorsunuz. Bu icra kurulunun tam olarak görevi ne olacak? Serdar Acarhoroz:İcra kurulumuz üç kişilik ekipten oluşabilir.Belediye başkanımız olsun, Sayın Vali Bey olabilir, ya da belediye başkanımızın atayacağı Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yetkili biri olabilir… Örneğin bir furbolcudan para geldi. Para ödemesini paranın hakimiyetini icra kuruluna bırakalım. Bu transferden kimse başkan cebine para koydu mu diyemesin. Çünkü icra kurulu var.İmza yetkisi onlarda olacak. Benim parayla işim kalmayacak. Uğur Temel:Maçlar ücretsiz olacak mı? Serdar Acarhoroz: Bursaspor pasoligi alan kişiler için geçerli olacak. Uğur Temel: Özlüce tesisleri ve Vakifköy için Ankara’da Milli Emlak ile görüşüyor musunuz? Serdar Acarhoroz: Bursaspor’un Özlüce tesislerinde Milli Emlak‘a 22 milyon lira borç var Vakıfköy bizim diyoruz Milli Emlak‘a 7 milyon borcu var. 1 haftadır Ankara’da hazinede yaptığımız görüşmeler iyi gidiyor. Bununla ilgili de çok iyi bir yapılandırma. Bursaspor adına ben olmasam da başka bir başkan geldiğinde çalışmalarımı yeni gelecek başkana da sunacağım zaten, bu şahsıma yönelik değil Bursaspor için. Uğur Temel: Bursaspor camiasına son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir? Serdar Acarhoroz:  En iyi Bursaspor için,  şampiyon Bursaspor için,  şampiyon ruhu eski günlere dönebilmek için, hep birlikte Bursa şampiyonluğa diyorum…
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.