Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın en büyük sorunu ulaşım

Bursa’da vatandaşların şikayetlerine önem verdiklerini ve çalışmalarını o yönde şekillendirdiklerini ifade eden CHP İl Başkanı Özkan, en çok dile getirilen şikayet arasında ulaşımın yer aldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın en büyük sorunu ulaşım

HABER: Yasemin DÜZDAĞ

Geçtiğimiz Aralık ayında göreve gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Turgut Özkan Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Özkan, partinin seçim çalışmaları, Bursa’nın genel sorunları ve ülke ekonomisi gibi birden çok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına CHP’nin Bursa’daki genel durumunu değerlendirerek başlayan Özkan,  oy oranlarının da oldukça iyi göründüğünü belirtti. Özkan, ‘Şuanda Bursa’da CHP’nin 1. parti olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle birinci bölgede açık ara 1. Parti CHP,  ikinci bölgede de çok az fark vardı o farkta kapandı. Seçim hazırlıklarımız 3 senedir aralıksız devam ediyor. Seçime hazırız. Genel merkezimizin de çok ciddi çalışmaları var’ dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Vatandaşın merak ettiği en önemli konulardan biri sandığa atılan oyun çıkan sonuçla doğru orantılı olup olmadığı, olduğunu belirten Özkan, ‘Bizim sandık görevlimiz asil yedek olarak tam. Onun dışında okul sorumluluklarımız kat sorumlularımız tamam. Seçim koordinasyon merkezimiz zaten il merkezimiz. Seçim günü için teknik altyapımız hazır. Adreslerde oturan seçmenin orada oturup oturmadığı, kaç kişi oturduğu gibi çalışmalar yapıyoruz. Biz artık hanelerde ne kadar seçmen var listeler doğru mu şuan bütün bu bilgilere sahibiz. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Seçmen listelerine hâkimiz… Bu kez atılan her oy sayılacak. Vatandaşımızın içi rahat olsun’dedi. Özkan, ‘ Vatandaş seçim atmosferine girmiş değil ama sorunlarla yakından ilgileniyor hatta bizim daha önümüzde. Bursa’daki vatandaşımız çok bilinçli Bursa medyası da oldukça güçlü. Vatandaş çalışmalarımızdan hem memnun hem de yeterli görmeyip bizi sürekli çalışmaya teşvik ediyor. Vatandaşla gönül birliği ile çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

BURSA İKTİDARDAN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR

Bursa’da vatandaşların şikayetlerine önem verdiklerini ve çalışmalarını o yönde şekillendirdiklerini ifade eden Özkan, en çok dile getirilen şikayet arasında ulaşımın yer aldığını belirtti. Özkan şunları söyledi: Tabi sadece ulaşım sorunu yok, hava kirliliği sorunu var. Nitekim Kestel Belediye Başkanı sanayicilere uyarıda bulundu. Onlar bile bu durumun farkında diye düşünüyorum. Okullar sorunu var. Yıkılan okulların yerine yenisi yapılmadı. Özel okullara yönlendiriliyor. Su kaynakları hızla kirleniyor, derelerimiz çok ciddi kirliliğe maruz kalıyor. Bursa’nın en temel sorunları bunlar. Uludağ alan başkanlığından da oldukça endişeliyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları yetersiz kalıyor. Ulaşım sorununun sona ermesi gerekiyor.

Bursa iktidardan hak ettiği payı alamıyor yıllardır. Büyükşehir Başkanı da bunu dile getiriyor. Bursalılar bu konuda hem fikir. Verdiğimizden daha az alıyoruz. Bizim dönemimizde bu durum sona erecek. Bursa hak ettiğinden çok daha fazlasını alacak.

GENÇLER EN ÇOK CHP’Yİ TERCİH EDİYOR

Özkan ‘Kamuoyu yoklamalarından takip ettiğimiz bilgilere göre gençler en çok CHP’yi tercih ediyor. Yeterli mi, biz daha çok oy almaya çalışıyoruz. Gençler özgürlüğüne çok düşkün. Şu an ki iktidarda bunu yaşayamadıkları çok belli. Bu nedenle AK partinin oy oranı düşüyor. Her parti gençleri kazanmaya çalışıyor elbette. Gençlere yönelikte de çok büyük projeler var ama en önemlisi özgürlük. Gençlerimiz aldıkları eğitimle aynı yönde yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz. Bununla ilgilide çok önemli hazırlıklarımız var’ dedi.

İNEGÖL’Ü İYİ BİR ADAYLA KAZANABİLİRİZ

CHP Bursa’nın hangi ilçelerde ön planda olduğuna değinen Özkan, ‘Bizim hem gözlemlediğim hem anketler gördüğümüz, Karacabey, Kemalpaşa, İznik, Orhangazi, Harmancık buralarda çok güçlüyüz. Kestel, Gürsu ve Yenişehir’de oy artışımız var. İnegöl’de de iyi bir adayla kazanabiliriz. Keles’te de oldukça iyiyiz. Genel seçimi kazandıktan sonra biz İnegöl dahil 17 ilçenin tamamını kazanacağız. 17 ilçede CHP’ li olacak. Bizim şu an beş milletvekilimiz var. İyi bir rüzgar da rakamımız güzel bir şekilde artar diye düşünüyorum. Büyükşehir adayımız hala Mustafa Bozbey’dir. AK Parti bu şekilde giderse Bozbey hiçbir çalışma yapmadan bile kazanır’ dedi.

BURSAGAZ’A TEPKİ

Gaz fiyatları ülke genelinde düşüşe geçmesine rağmen Bursagaz’ın fiyat artırıma gitmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Özkan, ‘ Temel ihtiyaçlardan bir tanesi gaz. Bunlara müdahale edilmezse böyle sorunlarla karşılaşırız. Çok hatalı bir karar. İmzaladığımız sözleşmeye aykırı davranılıyor. Bu zorlukta insanlardan para istemek ayrı bir facia. Bunun bir mantığı yok. Benim 12 yıldır abonelik teminatımı da kullanıyorlar. Bu kararın derhal geri alınması gerekiyor. Bununla ilgili tepkimizi de en kısa zamanda göstereceğiz’ dedi. Haberin detayına Bursa Haber Web Tv’den ulaşabilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.