Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Özel Halk Otobüsçüleri ayaklandı

BURULAŞ ile Özel Halk Otobüsçüleri arasındaki gerginlik, Hamitler sakinlerinin talebi üzerine Terminal güzergahına koyulduğu iddia edilen belediye otobüsü yüzünden tırmandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2014 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2014 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Özel Halk Otobüsçüleri ayaklandı
 Özel halk otobüsü şoförlerinin kendilerini yakmakla tehdit ettiği olaylar, polisin araya girmesiyle yatıştırıldı.Edinilen bilgiye göre, vatandaşlardan gelen talep üzerine BURULAŞ tarafından Hamitler TOKİ-Terminal hattına ilave otobüs seferleri koyuldu. Bunun üzerine, Hamitler TOKİ ile Terminal güzergahında çalışma haklarının kendi ellerinde bulunduğunu iddia eden özel halk otobüsçüleri, ayaklandı. Kendisini yakmakla tehdit eden bir özel halk otobüs şoförü, meslektaşları tarafından sakinleştirildi. Bu sırada hatta ilave edilen belediye otobüsleri, muhtemel bir olay esnasında zarar görmemesi için çekildi. BURULAŞ otobüslerinin, bu hatta yolcu taşımasını acilen durdurmasını isteyen özel halk otobüsçüleri, veryansın etti. Özel halk otobüsçüleri ile BURULAŞ yetkilileri arasındaki gerginliği, bölgeye sevk edilen polis engelledi.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur, bölgede çalışma izninin kendi ellerinde bulunduğunu ifade ederek, “BURULAŞ yetkilileri ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı olmadan bölgede seferlere başlamıştır. Bu hatta çalışma izni özel halk otobüslerine aittir. Biz BURULAŞ yetkililerini arayarak durumu bildirdik. Ve bu durumdan bizim neden haberimizin olmadığını sorduk. Gündem dışı olarak bu seferlere başladıklarını söylediler. Biz bu konunun acilen çözülmesini istiyoruz. Yapılan haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Benim esnafım, 5 yıldır aç susuz çalışıyor. Biz Bursa halkına sesleniyoruz. Önümüzü açın. Biz halkımıza hizmet yapalım diyoruz” dedi.

Dün polis tarafından BURULAŞ yetkililerini ölümle tehdit ettiği için gözaltına alındığını anlatan Başkan Umur, gerekirse Hamitler TOKİ ile terminal hattına bedava yolcu taşıyacaklarını da sözlerine ekleyerek, BURULAŞ yetkilileri ile görüşemediklerini söyledi.

Bu arada mahallelerine sarı belediye otobüsü istediklerini, özel halk otobüslerinin gelmediğini söyleyen Hamitler TOKİ sakinleri ise, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini anlattı.

"SABRIMIZ TAŞMAYA BAŞLADI"
Öte yandan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, ise, “Son yapılan UKOME toplantısında muhtar ve vatandaşların talebi ile oraya ek bir hat ilave edildi. Orada bir hat zaten vardı. Burada asla yasa dışı bir işlem yapılması söz konusu değildir. Tamamen yalan üzerine kurulmuş bir olay. Yolcuları ulaşım hizmetlerinden mahrum etmek istiyorlar. Onlar yolu keserek yasal olmayan bir eylem yapıyorlar. İddiaları kabul etmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin oraya sefer yapmamasını istiyorlar. Sabrımız taşmaya başladı. Özel halk otobüsleri yüzünden istediğimiz ulaşım planını hayata geçiremiyoruz” dedi.

Bu ve benzeri bir çok konuyla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Fidansoy, “Bugün orada bir çok arkadaşımızı tehdit ettiler. Canlarını zor kurtardılar. Biz her şeye rağmen vatandaşa hizmet götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.