Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 28 Şubat protestosu

Bursa’da Milli Türk Talebe Birliği üyesi gençler, 28 Şubat’ı kınayarak, tepki gösterdi. Gençler, 28 Şubat'ın izlerinden kurtulmak için yeni anayasanın yapılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 28 Şubat protestosu
Milli Türk Talebe Birliği üyeleri cuma namazının ardından Orhangazi Parkı’nda 28 Şubat darbesini kınadı. ‘Gençlere kıyma çözüm olamaz’, ‘silah yok fikir var’, ‘darbeler onursuzcadır’ şeklinde pankartlar açan gençler, sloganlar attı. Unutulmaması gereken bir günden bu yana 17 yıl geçtiğini ifade eden Milli Türk Talebe Birliği Bursa İl Başkanı Halef Hakkı Cafer, “Bugün dönüp sürece baktığımızda 28 Şubat’ta mağdur durumunda olan milletimizin refahının, haklarının ve özgürlüklerinin o günlere göre ne kadar değiştiğinin farkındayız. Hatta fazla gelen bu rahatlığın oluşturmuş olduğu rehavetin de farkındayız. 28 Şubat’tan günümüze geldiğimizde değişmeyen bazı şeyleri de görmekteyiz” dedi.
28 Şubat döneminde asker, yargı ve medya ile birlikte darbelerin işbirliğini yapan YÖK’ün kapatılması gerektiğini yıllardır dile getirdiklerini belirten Cafer, “Ülkemizi geriye götüren 28 Şubat gibi yaşadığımız bir çok sıkıntının çözümü olarak gördüğümüz yeni anayasanın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Milli Türk Talebe Birliği, 28 Şubat’ın bir daha yaşanmasını istemediği gibi, izlerinden bir an önce kurtulmak istiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.