Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Yıldırım’da kanserle mücadele sürüyor

Yıldırım Belediyesi, öncelikli hedef kitlelerinden kadınlara yönelik çalışmalarına ücretsiz kanser taramalarıyla devam ediyor.Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Yıldırım’da kanserle mücadele sürüyor
Yıldırım Belediyesi, öncelikli hedef kitlelerinden kadınlara yönelik çalışmalarına ücretsiz kanser taramalarıyla devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları sürüyor. Proje kapsamında açılışı Mayıs 2015’te yapılan merkezde 7 bin 775 kadına mamografi çekimi yapılırken, 8 bin 634 kadının rahim ağzı, 3 bin 172 kadına da kalın bağırsak ücretsiz kanser taraması gerçekleştirildi. Merkezde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolerektal kanser taramaları ücretsiz olarak yapılıyor.

Son yıllarda çevresel faktörler ve sağlıksız beslenme ile kanser vakalarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çağımızın hastalığı olarak görülen kanserle mücadelenin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de başta Yıldırımlı kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz. Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM’de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda dileyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak evlerine bırakıyoruz” dedi.

Modern çağın vebası kansere karşı yürütülen savaşta, öncelikli hizmet grubu olan kadınların yanında yer almaya devam edeceklerini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsur belirli aralıklarla yapılan periyodik kontroller olmalıdır. Yapılacak her erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle yerel yöneticiler ve kamu kurumları olarak kanserde erken tanı ve sonrasında tedavi sürecinin başlanarak bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.