Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa İHH Kurtarma Ekibi hazır

Savaş ve doğal afetlerin sebep olduğu yıkımların giderilerek, fert ve toplumların kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek veren Bursa İHH, bünyesinde arama kurtarma ekibini oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2014 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2014 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa İHH Kurtarma Ekibi hazır

İyiliği her zaman her yerde yaşatmak misyonuyla hareket eden Bursa İHH, Türkiye’nin deprem kuşağında olması sebebiyle arama kurtarma ekibi kurdu. Bursa İHH arama kurtarma ekibi kadın ve erkeklerden oluşan 18 kişiden oluşuyor. Ekip, teorik eğitimlerini Bursa İl Afet Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Savunma Kriz Merkezi’nde aldı. Daha sonra gerçek zamanlı ve gerçek mekanlı tatbikat eğitimi gören ekip, deprem sonrasında yıkıntılar altında kalan bir sivili kurtardı.

Birikimlerini Bursa İHH ekibiyle paylaşan Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, afetin çok farklı iş birliğini gerektirdiğini söyledi. Bunların ise afete hazırlanma, afet ile ilgili alanların planlanması, zarar azaltma ve iyileştirme safhalarını kapsadığını ifade eden Tarı, İHH ekibine yapacakları tüm yardımlarda başarı ve kolaylık diledi.

Bursa iHH arama kurtarma ekipleriyle beraber eğitimlere bizzat katılan Bursa iHH Başkanı Hüseyin Kaptan, heyecan ve coşkuyla gerçekleştirdikleri eğitimleri ilerleyen dönemlerde daha profesyonel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.