Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'BTSO komiteleri değişimin öncüsü olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, meslek komitelerin Bursa'daki değişimin dinamosu olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'BTSO komiteleri değişimin öncüsü olacak

BTSO’nun sektörel dinamiklerini harekete geçirmek için ilk kez başlatılan genişletilmiş istişare toplantıları, 24. ve 30. Meslek Komiteleri ile start aldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldığı toplantılarda; kağıt ve kağıt esaslı ambalaj malzemeleri sektör temsilcilerinin oluşturduğu 24. Meslek Komitesi ile akaryakıt sektörü üyelerinin bulunduğu 30. Meslek Komitesi temsilcileriyle sektörler hakkında detaylı analizler yapıldı. BTSO’nun oda ve borsalar arasında örnek gösterildiği projelerin sadece kentin değil ülkenin de gündeminde olduğunun altını çizen Başkan Burkay, “Proje ve çalışmalarımızın odak noktasını komitelerimizden gelen sektörel talep ve öneriler oluşturuyor. Bursa iş dünyasının nabzını tutan komitelerimiz, kentin ortak aklı dediğimiz dinamiğin en önemli bileşenidir. BTSO’da başlayan yeni dönemle birlikte tüm meclis üyelerimiz ve komitelerimiz Bursa’daki değişimin dinamosu rolünü üstlenmiştir. Yönetim olarak komitelerimizden gelen talep ve projelerin takipçisi olmayı, çalışmalarına destek vermeyi öncelikli görevimiz olarak görüyoruz.”

 

PETROL ARAMA FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ

İrfan Koç yönetiminde toplanan ve akaryakıt sektörünün detaylı bir şekilde analiz edildiği 30’uncu meslek komitesi toplantısına katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sektörle ilgili komite üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu. Türkiye’nin günlük ham petrol talebi ile yerli üretim arasındaki farkın Türkeyi’yi dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından birisi haline getirdiğini ifade eden Burkay, “Komşularımız gibi zengin petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olmasak da yine de keşfedilmeyi bekleyen kaynaklarımız mevcuttur. Bu nedenle Türkiye’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

 

“BEKLENTİLERİNİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Geçen yıl Haziran ayında yürürlüğe giren Türk Petrol Kanunu’nun sektör için belirleyici nitelikte olacağına da değinen Başkan Burkay, “Yeni kanunla, sektör ve uygulayıcılar açısından ruhsatlandırma usulündeki bürokratik işlemler asgariye indirilmektedir. Petrol arama ve üretim faaliyetlerinin hızlandırılması için de yatırımların teşvik edimesi amaçlanmaktadır. Bürokrasiyi azaltırken yerli ve yabancı girişimcilerin de önü açılmış oluyor. Diğer taraftan Petrol Kanunu ile oluşan rekabet ortamından ve gelen yeni zorunluluklardan bayilerimizin zora düşme riskleri de söz konusu. Gerek pompa fiyatlarının altında satılan akaryakıtlar nedeniyle oluşan hakısız rekabet gerekse de ticari araçlarda kullanılan 10 numara yağların ekonomik ve çevresel olarak olumsuz etkileri de üzerine gitmemiz gereken önemli sorunlar. Bunların dışında da talep ve önerilerinizin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

 

"SEKTÖRÜN GÜNDEMİ, KAĞIT ÜRÜNLERİNİN GERİ KAZANIMIDIR"

BTSO’da düzenlenen ve Komite Başkanı Ramazan Kaya’nın yönetiminde gerçekleştirilen 24. Meslek Komitesi Toplantısı’nda ambalaj ve kağıt ürünlerinin geri kazanımı konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyada 25’inci büyük kağıt-karton üreticisi olduğunu ifade etti. Sektörün gelişmesindeki başlıca etkenleri ise hızlı kentleşme, hayat standartlarının yükselmesi ve tüketim alışkanlıklarındaki değişmeler olarak gösteren Başkan Burkay, “Sektörün güçlendirilmesi gereken yönleri teşvikler ve teknolojik yenilenmedir. Birinci gündemi ise ambalaj ve kağıt ürünlerinin geri kazanımıdır. Ambalaj sanayi özellikle 2010’daki yüzde 18’e yaklaşan büyüme oranıyla hızlı gelişen bir sektördür. Kağıt sektörü üreticileri ve ihracatçılarımızla 2023 yılına kadar 35 milyar Euro’luk katma değer yaratmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen anketlerden elde edilen verilerin de değerlendirildiği toplantıda, akaryakıt sektörünün detaylı bir analizi yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.