Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO 1 yılda 7 makro projeyi hayata geçirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) değişim ve dönüşüm sürecinde bir yıllık dönemi geride bıraktıklarını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin gelecek vizyonuna paralel olarak 16 makro projeden 7 projenin hayata geçtiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2014 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO 1 yılda 7 makro projeyi hayata geçirdi
Türkiye’nin gelecek vizyonuna paralel olarak 16 makro proje ile göreve başladıklarını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Mayıs ayı olağan genel meclis toplantısında Sektörel Konseyler, BTSO Akademi, Gökmen, Payitaht Çarşısı, Ticari Safari, Küresel Fuar Acentesi ve Yeşil Büyüme Projeleri olmak üzere 7 projenin hayata geçtiğini vurguladı.

İbrahim Burkay, Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk kez BTSO’da oluşturulan Sektörel Konseyler yapılanmasının Türkiye’ye örnek gösterildiğini ifade ederek, Gökmen Projesi kapsamında BTSO çatısı altında 68 firmayla uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenmesi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Başkan Burkay, "Ticari Safari Projesi ile yabancı yatırımcıları Bursa’da ağırlayarak, Bursa iş dünyası ile buluşmasını sağladık. Yeşil Büyüme Projesi kapsamında Enerji Verimliliği Merkezi’ni Bursa’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Bursa için ilan ettiğimiz kalkınma seferberliği kapsamında Büyükşehir Belediyemizle güç birliği yaparak 8 farklı projede birlikte hareket etme kararı aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile protokolle Payitaht Çarşısı Projesi’nin de startını verdik. Bu proje sayesinde Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgemizi, estetik bir mimari ile kapatarak, modern bir alışveriş ve yaşam merkezi haline getireceğiz. Kentimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de odamızı tam anlamıyla bir uzmanlık merkezi haline getirdik. İş süreçlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi için yeni birimler oluşturduk” dedi.

BURSA'YA 12 MİLYONLUK HAZIR GİYİM VE TEKSTİL YATIRIMI

Tekstil ve hazır giyim konseyinin raporu doğrultusunda BUTEKOM’a yüzde 50 payla ortak olduklarını ifade eden Burkay, "Bursa’ya 12 milyon liralık yatırımla tekstil mükemmeliyet merkezi kazandırıyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projemizle üyelerimizi yurt dışı fuarlarına taşımaya başladık. Sektörlerinde dünyanın en önemli fuarlarına giden üyelerimize Bin liraya kadar maddi destek veriyoruz. Ayrıca onların iş bağlantıları için uzman desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 11 fuar organizasyonumuza 400’e yakın üyemiz katıldı. Bu süreçte birçok üyemiz ilk kez pasaport çıkardı" diye konuştu.




"BURSA'YA 16 MAKRO PROJENİN YANI SIRA BİR ÇOK PROJE KAZANDIRDIK"

Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantıları'nda yapılan anket çalışmalarıyla sektörlerin güçlü ve zayıf yönlerini masaya yatırdıklarını açıklayan Başkan Burkay, TOBB’da Bursa iş dünyasını çok daha güçlü bir şekilde temsil ettiklerini belirtti.
BTSO olarak 16 makro projemizin yanı sıra Bursa’ya değer katacak farklı projelerde liderliği üstlendiklerine dikkat çeken Burkay, “Bursa’yı lojistik taşımacılıkta merkez konumuna getirmek için limanları, hızlı tren ve otoyol projeleriyle entegre edecek ‘Lojistik Köy Projesi’nin liderliğini üstlendik. Önemi giderek artan mesleki yeterlilik eğitimi ve bu eğitimlerin belgelendirilmesi konusunda da BTSO olarak öncülük yapıyoruz. Uluslararası düzeyde prestijli fuarları Bursa’da organize etmek ve katılım süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için Fuar Tanıtım A.Ş.’yi kuruyoruz” şeklinde konuştu.



125. YILA MUHTEŞEM KUTLAMA

BTSO’nun kuruluşunun 125. Yıl dönümü için görkemli bir program hazırladıklarını ifade eden İbrahim Burkay, “Haziran ayı BTSO için farklı bir anlam taşıyor. Koza Han’da Osman Fevzi Efendi’nin önderliğinde kurulan BTSO’nun 6 Haziran’da 125’inci yaşını kutlayacağız. Bu özel günü Merinos AKKM’de Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve iş dünyamızın önde gelen isimleriyle kutlayacağız. Bunun yanı sıra 8 Haziran’da da Işıklar Hava Lisesi ile birlikte Yunuseli Havaalanında ‘Işıklar Fest’i gerçekleştireceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.