Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey öğrenci yurtlarında

Bursa’da belediye meclis üyesi aday listelerinde kadınların en çok temsil edildiği Nilüfer de, Nilüfer Belediye Başkanı ve Başkan adayı Mustafa Bozbey, kadın belediye meclis üyesi adaylarıyla Görükle’de bulunan kız öğrenci yurtlarını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey öğrenci yurtlarında

Yerel seçim çalışmalarına Görükle’de kız öğrenci yurtlarını ziyaret ederek sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, kadın meclis üyesi adaylarıyla birlikte Görükle’de yaşayan kız öğrencilerin sıkıntılarını dinledi. Öğrencilerin Nilüfer Belediyesi’nden beklentilerine kulak veren Mustafa Bozbey, hazırladıkları projeleri anlattı. Görükle’ye spor tesisi ve kültürevi yapılacağının müjdesini veren Bozbey, “Bu bölgede özellikle sosyal projelerle ilgili kültürel projelerle ilgili birçok projemiz var. Şuanda devam eden spor parkımız var. Üniversite’nin orada inşaatları devam eden bir alanımız var. Hem basketbol, voleybol sahaları ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz binayı orada yapıyoruz. Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin güney tarafında bir meydan planlıyoruz ve o meydanda hem spor salonu aynı zamanda da farklı bir proje olan sosyal bir projeyi orada hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sosyal projelerle birlikte öğrencilerimizin sosyal ilişkilerini güçlendirmesi için buna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Görükle’ye, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Nazım Hikmet Kültürevi’nin bir benzerini de yapacaklarını söyleyen Bozbey, öğrencilerin yararlanacağı kütüphane ve sosyal donatıları içinde bulunduracağını belirtti.

AIESEC öğrenci grubu ile ortak bir proje hazırladıklarına dikkat çeken Mustafa Bozbey, “Dünya Gençlik Merkezi adı altında bir proje yürütüyoruz. AIESEC Grubu’nun yurtdışından gelecek öğrencileriyle birlikte ortaklaşa hazırlanacak bir proje. Fiziki projeyi de onlar hazırlayacaklar. İçinde nelerin olması gerektiğini, hangi alanların ne kadar olması gerektiği, metrekaresine kadar tartışarak projeyi boyutlandıracaklar ve ardından da o projenin yapımına başlayacağız” dedi.

Nilüfer’de 95 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını kaydeden Mustafa Bozbey, Görükle’de öğrencilerin okula giderken rahatlıkla kullanabilecekleri bisiklet yolu için proje hazırladıklarını söyledi. Bozbey, “Görükle’ye yapacağımız bisiklet yolunu üniversitenin merkezine kadar götürmeyi planlıyoruz fakat Görükle’den üniversiteye girişi otoban kesiyor. Altgeçit dar olduğu için herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden farklı bir yol yapmayı tasarlıyoruz ve böylelikle öğrencilerimizin bisiklet kullanımlarını da arttırmak istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin sıklıkla ulaşım sıkıntısından söz etmeleri üzerine Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda sınıfta kaldığını söyledi. Bursa’nın ulaşım sorununu çözecek ulaşım master planının hazır olduğunu belirten Bozbey, meselesini meclis toplantılarında defalarca dile getirdiklerini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin planı uygulamamakta kararlı olduğunu ifade etti.

Ulaşım ücretlerinin yüksek olduğunu belirten öğrencilere de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in projesini anlatan Bozbey, “Gidiş sizden dönüş bizden olacak” dedi.

Mustafa Bozbey, Görükle’de yol sorununun yüzde seksen çözüldüğüne de dikkat çekerek önümüzdeki dönem sosyal alanlara ağırlık vereceklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.