Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey, merkez seçim ofisini coşkuyla açtı

“Birlikte başardık, birlikte sürdüreceğiz” sloganıyla 30 Mart yerel seçim çalışmalarına devam eden Nilüfer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Bozbey, merkez seçim bürosunu İzmir Yolu’nda açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2014 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2014 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey, merkez seçim ofisini coşkuyla açtı
Bozbey: “Tereciye tere satıyorlar”

“Birlikte başardık, birlikte sürdüreceğiz” sloganıyla 30 Mart yerel seçim çalışmalarına devam eden Nilüfer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Bozbey, merkez seçim bürosunu İzmir Yolu’nda açtı.
Demokrasi anlayışını yerelden genele yaygınlaştırmak amacıyla 3 dönemdir sürdürdüğü kent yöneticiliğini Nilüferlilerle birlikte dördüncü dönem de sürdürmek için aday olduğunu açıklayan Bozbey, İzmir Yolu Caddesi’nde merkez seçim bürosunun açılışını yaptı.
Coşkulu kalabalığın meşalelerle karşıladığı Bozbey, coşkulu kalabalığın sloganları arasında konuşmasına başladı. Mustafa Bozbey “Herkese eşit hizmet, halkın katılımı, vicdanın sesi var Nilüfer’de” diyerek İhsaniye’de yapımı süren yeni belediye hizmet binasının halkın evi olacağını söyledi. Mustafa Bozbey, “Yeni belediye hizmet binamız artık gün sayıyor.
Orada da halkla beraber olma, halka danışma, halkla birlikte yönetme anlayışımızı yaşama geçiriyoruz. Başkaları “Belediye Sarayı” yapıyor, biz ise yeni binamıza halkın evi diyoruz.
Çünkü halktan kopuk belediyecilik olmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin milletvekilleri için yeni binamızda birer oda yapıyoruz. Çünkü halkımız sorunlarını, isteklerini, kendi oylarıyla seçilen milletvekillerine siyasi partilerin binalarında değil, halkın evinde, anlatsınlar diye. Biz 15 yıldır sosyal belediyeciliğin en güzel uygulamalarını Nilüfer’de yaşama geçirdik. Daha önce de sosyal projelerimiz vardı ama önümüzdeki dönem sosyal belediyeciliğin öncüsü olacak projelere ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.
Nilüfer’i 15 yıldır şeffaf yönetim-şeffaf bütçe, ulaşılabilir başkan anlayışıyla yönettiklerini söyleyen Mustafa Bozbey, mutlu bir kent oluşturmanın mücadelesini verdiklerini belirtti. Bozbey, “Görüyorsunuz, ülkede neredeyse birbiriyle kavgası olmayan kurum kalmadı. Halkımız nereye baksa gerginlikle karşılaşıyor. Bizim de bir kavgamız var. Ama bu kavga mutsuzlukla, umutsuzlukla; bu kavga haksızlıklarla, yolsuzluklarla. Biz, Nilüfer’i, herkesin evinden çıktığında birbirine “günaydın” diyerek gülümsediği, mutlu bir şehir haline getirmenin mücadelesini veriyoruz” dedi.
Türkiye’de ve dünyada örnek alınan bir kurum haline geldiklerini sözlerine ekleyen Mustafa Bozbey, Nilüfer’e aday olanların Nilüfer’i hala tanıyamamasını eleştirdi. Mustafa Bozbey şu şekilde konuştu: “Birileri diyor ki, “Tabela belediyeciliği var” Herhalde bizi başka belediyelerle karıştırıyorlar. Bunu söyleyenlere, ‘Nilüfer’in mahallelerine bir girin’ diyorum, bunu söyleyenlere, Nilüfer’i tanıyın, ondan sonra konuşun diyorum. Eğer biz yapmış olduğumuz her işin açılışını da yapsaydık, açılışlardan başka hiçbir şeye zaman bulamazdık. Biz başkaları gibi meşe gölgesine üç bank dikerek vatandaşın parasını şov amaçlı heba etmiyoruz. Elbette bizim de eksiklerimiz var. Olmadığını iddia etmiyoruz. Bu hızlı nüfus artışıyla eksiğimizin olmaması mümkün değil. 15 yıldır hizmetlerimizle Nilüfer’i cazibe merkezi haline getirdik. Yaptıklarımız yüzünden şu anda Bursa’da pek çok kişinin hayali Nilüfer’de yaşamak”
“Bizim yıllar önce yaptıklarımızı vaat diye, proje diye halka sunuyorlar” diyerek sözlerine devam eden Bozbey, “Bir de bakıyorum, “katılımcı ve insan odaklı”, “marka kent”, “sosyal belediyecilik”, “sağlıklı kent”, “yeşil Nilüfer” olacağız diyorlar. Yani bir bakıma tereciye tere satıyorlar. Bizim yıllardır kullandığımız, yaşama geçirdiğimiz konuları vaat ediyorlar. Bizim yıllar önce yaptıklarımızı vaat diye, proje diye halka sunuyorlar. Nilüfer’de bugün tam 209 adet parkımız var. Nilüfer yeşil alan oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde. Ben Nilüfer çocuğuyum, Nilüfer’de, Özlüce’de doğdum. Bu toprakları karış karış bilirim, öğrenmek isteyene kapım ardına kadar açık” diye konuştu.
“Son 2 yılda nüfusu yaklaşık 57 bin kişi artan başka bir ilçe var mı?” diyerek Nilüfer’in nüfus artışına dikkat çeken Mustafa Bozbey projelerinin nüfus artışına paralel olarak devam edeceğini söyledi. Bozbey, “Elbette ki biz, artan nüfusa paralel olarak sosyal, kültürel, sportif, altyapı ve üst yapı yatırımlarımızı yapacağız. Elbette ki biz, Nilüferlileri hak ettikleri hizmetlere kavuşturacağız, kavuşturuyoruz. Son 5 yılda, neredeyse 250 kilometre yol açmışız,asfalt yapmışız. Bunlar bizim asli görevlerimiz” dedi.
“Nilüfer bundan böyle daha mutlu bir şehir olacak. 30 Mart’tan itibaren şimdiye kadar yaptıklarımızı yine birlikte devam ettireceğiz” diyen Bozbey “Nilüfer’de yeni bir yönetim anlayışı için destek istiyorum. Artık Türkiye’de olmayan idari yapıda inanılmaz değişiklikler zamanı. Artık Nilüfer’de, 4 çarpı 4 başkanlık, 7/24 hizmet zamanı. Nilüfer’i geleceğe hep birlikte taşıyacağız, birlikte yaptık, birlikte sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Nilüfer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in merkez seçim ofisi açılışına CHP Milletvekili Turhan Tayan, Sena Kaleli, Aykan Aydemir, CHP İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Bursa Belediye Başkan Adayı Necati Şahin ve diğer ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte çok sayıda Nilüferli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.