Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozbey'den açıklama: Adaylıktan çekilmedim... Görevdeyim

Cumhuriyet Halk Partisi'nnde liste tartışmasının geldiği son nokta... Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, adaylıktan çekildiği yolundaki haberleri reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 01:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozbey'den açıklama: Adaylıktan çekilmedim... Görevdeyim
Cumhuriyet Halk Partisi'nde liste tartışmasının geldiği son nokta... Seçimin favori isimlerinden CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in adaylıktan çekildiği iddialarının gündeme gelmesine yol açtı. Bozbey haberin duyulması üzerine istifasının sözkonusu olmadığını twitter aracılığıyla duyurdu.. Daha sonra gece saat 22.00 sıralarında AS TV'de de telefonla programa konuk olan Mustafa Bozbey "Eğer biz partiliysek, genel merkezin aldığı kararlara saygı göstermek zorundayız. Genelgeye göre buradan giderek MYK'da onaylanan MYK imzalı listenin aynen ilçe seçim kuruluna verilmesi gerekiyordu. MYK'dan geçmiş imzalı listenin ilçe seçim kuruluna değiştirilerek verilmesini hazmetmem mümkün değil. İlçenin tavrını kabul etmem sözkonusu değildir. Bizim Nilüfer aşkımız var. Nilüfer için çalışmaya devam edeceğim. Ben genel merkeze saygı duyuyorum, ilçenin de, il'in de saygı göstermesini istiyorum. O listede, Büyükşehir Başkan adayımız bir kişi önermiştir. O kişi listededir. Değişiklik o isimde (Ali Karamık) yapılıyor" diye açıklamada bulundu.

SAAT 19.30
ALİ KARAMIK ÇİZİLDİ
CHP'nin Nilüfer Belediye Meclis aday listesinin 5. sırasında bulunan Ali Karamık'ın adının çizilerek yerine Şemsi Oğuz'un yazılmasından rahatsızlık duyan Mustafa Bozbey'in istifa edeceğini söylediği öğrenildi.
CHP İl Başkanı Metin Çelik ve/veya Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'in yapacağı açıklama beklenirken, bütün Bursa'nın gözleri CHP'ye çevrildi.
Konuyla ilgili ilk bilgi, Bursa Haber Köşe Yazarı İhsan Bölük'ten geldi. Genel Yayın Yönetmenimiz Tayfun Çavuşoğlu gelişmeleri Ankara'dan doğrulattı. Bu sırada Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'in görevden alınacağı yolunda bazı bilgiler de siyasi kulislere düştü.

SAAT 20.30
BOZBEY'DEN AÇIKLAMA: ADAYLIKTAN ÇEKİLMEDİM
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise istifasının sözkonusu olmadığını, danışmanı Feza Soysal aracılığıyla Tayfun Çavuşoğlu'na bildirdi. Soysal'ın verdiği bilgiye göre, Bozbey istifa ifadesini kullanmadı ama gelişmelerden duyduğu derin rahatsızlığı iletti.
Bozbey'in halen kurmaylarıyla toplantıda olduğu öğrenildi.
Mustafa Bozbey, twitter aracılığıyla şu twiti attı:
 



SAAT 21.05
LİSTELER  NEDEN AÇIKLANMADI?
Partiler listelerini seçim kurullarına verdi. AKP ve MHP aday listelerini basına dağıttı. Hatta AK Parti bu işlemi bir gün önceden yaptı.
CHP'de ise Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Gürsu, Gemlik ve Nilüfer aday listeleri, sürenin bitmesine 45 dakika kala CHP İl Başkanlığı'na ulaşmış değildi. CHP İl Başkanlığı aday listelerini "Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Gürsu, Gemlik ve Nilüfer aday listeleri elimize ulaşmadı" bilgi notuyla açıklamak zorunda kaldı.
Bu ilçeler aday listelerini neden il başkanlığına vermedi? Listelerde kimler var? Kimler yok? Son dakikada değişen isimler mi var?
Şimdi bu sorunun cevabı aranıyor.

SAAT 21.40
ŞAHİN: LİSTE DEĞİŞİKLİĞİ BENİM YETKİMDE

Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, liste değişikliğini genel merkezin bilgisi dahilinde kendisinin yaptığını söyledi. AS TV'de telefonla açıklamalarda bulunan Şahin, bir ilçe başkanı olarak, bu değişikliğin ilçe başkanının yetkisinde olduğunu söyledi. Şahin, "Görevden alınsam bile, 30 Mart akşamına kadar partim için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

SAAT 22.04
BOZBEY AS TV'DE CANLI YAYINDA

Mustafa Bozbey AS TV'de konuştu:
"Eğer biz partiliysek, genel merkezin aldığı kararlara saygı göstermek zorundayız. Genelgeye göre MYK imzalı listenin aynen ilçe seçim kuruluna verilmesi gerekiyordu. MYK'dan geçmiş imzalı listenin ilçe seçim kuruluna değiştirilerek verilmesini hazmetmem mümkün değil. İlçenin tavrını kabul etmem sözkonusu değildir. Bizim Nilüfer aşkımız var. Nilüfer için çalışmaya devam edeceğim. Ben genel merkeze saygı duyuyorum, ilçenin de, il'in de saygı göstermesini istiyorum. O listede, Büyükşehir Başkan adayımız bir kişi önermiştir. O kişi listededir. Değişiklik o isimde yapılıyor."




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.