Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bin yıllık gelenek günümüze taşındı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan köy kınası etkinliği, Ahmetbey Köy’de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bin yıllık kına eğlencesini günümüze taşıyan etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden güzel görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bin yıllık gelenek günümüze taşındı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın eşi Sevginaz Dündar ile birlikte katıldığı kına gecesine 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi. Kadınlar kına evinin bahçesindeki toplanırken, erkekler ise kına evinin önündeki meydanda yerlerini aldı. Davul zurna eşliğinde gece boyunca oynayan gençler coşkuyu tavana çıkarttı. Kadınlar ise çalan birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde biran olsun oturmadı ve gönüllerince eğlendi. Israrları geri çevirmeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da meydana çıkarak oyunlara eşlik etti. Dündar’ın oyunlara eşlik etmesi vatandaşlar tarafından da büyük alkış aldı.

Büyük bir coşkuyla yapılan oyunların ardından sıra kınanın yakılmasına geldi. Geleneksel türküler eşliğinde geline kınası yıkılırken, bin yıllık geleneği günümüze taşıyan kına yakımı birbirinden renkli görüntüler yaşandı.

Kına gecesinin sonunda bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bin yıllık kültürümüzü günümüze taşıyan kına gecesi etkinliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Şenlikler kapsamında gerçekleştirdiğimiz köy kınası etkinliği ile geleneksel değerlerimizi günümüzün gençleriyle paylaşıyoruz. Bu etkinlikler bizi biz yapar öz kültürümüzü yaşatan etkinlikler. Bizler değerlerimizin unutulup gitmemesi için mücadele ediyoruz. 10 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz kına gecesi ve köy düğünü etkinliği ile şimdiye kadar 10 köyümüzde geleneklerimizi yaşattık. İnşallah bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.