Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Salman: "Bursalıların istediği olacak"

Bursa Haber’e konuşan Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, bütün aday adayları hakkında vatandaşın görüşünü aldıklarını belirterek, aday belirleme sürecinde Genel Merkez’in Bursalıların istek ve görüşlerini dikkate alacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Salman: "Bursalıların istediği olacak"

Özgür EKİNCİ

Bursa Haber Gündem Toplantıları’nın konuğu Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu. Bursa Haber Medya Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda mart yerel seçimleri ve adaylık süreçleri hakkında bilgi veren Başkan Salman, aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Adaylık başvuruları, temayül yoklamaları ve mülakatlarla seçim sürecini demokrasi şölenine dönüştürdüklerini kaydeden Salman, “Teşkilat ve aday adaylarımız ellerinden geldiği kadar bu sürece katkı sağladı. Centilmence ve demokratik bir yarış oldu. Kardeşlik hukuku içerisinde adil bir adaylık belirleme yöntemi uyguluyoruz. Temayül yoklamaları adayların belirlenmesinde parti üst kurulları için çok önemli referans niteliği taşıyor” dedi. 180’e yakın aday içerisinden 1 büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayı belirleneceğini hatırlatan Başkan Salman, diğer aday adaylarının seçimlere katılacak adayın etrafında kenetleneceğini ve davaya hizmet edeceğini vurguladı. Salman, yoğun katılımın AK Parti’de parti içi demokrasinin yerleştiğinin en önemli göstergesi olarak değerlendirdi.

TEMAYÜLDE BÜYÜK TASARRUF

Temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini bunun da ekonomik değer anlamına geldiğini vurgulayan Salman, “Kâğıdın hammaddesi ağaç. Bu yöntemle 3 ton ağacın kurtarılmasına, 100 bin lira masrafın önlenmesine katkı bulunmuş olduk. Şimdi sonuçlar doğrudan Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘BURSALILARIN İSTEĞİ GÖZ ÖNÜNDE’

Tüm ilçelerde başkan adayları hakkında anket yaptıklarını da söyleyen Salman şunları söyledi: “Ayrı ayrı birkaç tane anket yaptık. Elde ettiğimiz verileri de genel merkeze gönderdik. Özellikle ilerde başkan olarak vatandaş kimi görmek istiyor, hem biz teşkilat olarak hem de genel merkezimiz çok önemsiyor. Bursalıların içine sinmeyen genel kabul görmüş bir adayın olmaması gibi bir durumun olacağını düşünmüyorum. Diğer yandan partimize yönelik yoğun bir teveccühün olduğunu gördük. Toplamda 176 aday adayının olması, parti olarak iyi noktada olduğumuzu gösterir. Başkanlık için çok alternatifin olması liyakat sahibi ve en doğru kişiyi seçme fırsatı da veriyor. Bursa teşkilatı olarak her seçimde daha büyüyerek ilerliyoruz. Birbirine entegre olmuş bir kadromuz var. Her zaman ortak aklı önemsiyoruz.  Bursa’yı daha iyi bir noktaya nasıl ulaştırırız onun mücadelesi içindeyiz.”

‘ORTAK AKLI MERKEZ ALMALIYIZ’

Bursa’nın büyük bir şehir olduğunu belirten Başkan Ayhan Salman, şehri tüm dinamiklerle geleceğe taşımaları gerektiğini söyledi. Gelecek başkanında aynı çizgide ilerlemesi gerektiğini ifade eden Salman, “Bursa, İstanbul’dan sonra Türkiye’ye en çok katma değer sağlayan şehir. Sürekli büyüyen bir yapıda. Diğer yandan ilimiz 81 ilden, Balkan’lardan, Kafkas’lardan insanların yaşadığı bir yer. Tarımı, sanayisi, teknolojik altyapısının hızlı geliştiği bir yer olmasında dolayı tek başına bir belediye başkanının yönetmesi zor bir durum. Eğer şehri daha ileriye taşımak istiyorsak, herkesin elini taşın altına koyması şart” dedi.

ANI DEFTERİ’NE İMZA

Öte yandan Bursa Haber Gazetesi Anı Defteri’ne duygu düşüncelerini yazan Başkan Salman şu ifadeleri kullandı: “Her zaman olduğu gibi bugünde güler yüzle karşılanıp hoşça bir program yapma fırsatı bulduğumuz Bursa Haber ailesine teşekkür eder, tüm yayın hayatları boyunca başarılar dilerim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.