Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Mustafa Dündar veda etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığı belediye meclis üyelerine veda yemeği düzenledi. 5 yıl boyunca aynı meclisi paylaştığı üyelerle birlikte çok güzel bir dönem gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dündar, “Bizler bu dönem meclis üyelerimizle birlikte Osmangazi’de yeni bir şehrin temellerini attık. Yeni bir vizyon oluşturduk” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2014 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2014 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Mustafa Dündar veda etti
 Hilton Otel’de düzenlenen veda yemeğine meclis üyeleri eşleriyle birlikte katıldı. Yemekte yaptığı konuşmasında bunun bir veda yemeği olmadığını ifade eden Başkan Dündar, “Bu akşam 2009-2014 seçim döneminin sonunda meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Buna bir veda yemeği demiyoruz. Sadece seçim dönemini bitirmiş oluyoruz. Yine bir arada olmayı sürdüreceğiz. Güzel bir dönem geçti. En güzeli de bizlerin aile olarak birbirimizle tanışıp bir araya geliyor olmak. Ben bunun için de herkese ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Bu dönem, Osmangazi Belediye Meclisi olarak olgunluk içerisinde, karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde bir çalışma dönemi geçirdiklerini, yapılan görüşmelerde hiçbir zaman ses kısılmadan, görüşlerin fikirlerin karşılıklı olarak ortaya konulduğu bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Dündar, “Bu dönem Osmangazi belediye tarihinin enlerini gerçekleştirdik. Nedir bu enler derseniz, bizim dönemimize kadar belediyenin en büyük işi 3 milyon lira civarındaki bütçeli işler. Biz bu dönem bütçe büyüklüğü 12 milyon liraya kadar çıkan işler yaptık. Çarşamba Pazarpark, Demirtaş Spor Kompleksi gibi. Daha pek çok iş yaptık. Tabi böyle büyük bütçeli çok işler yapınca, bu işler sıradan işler haline geldi. Bu başarıyı, meclisi, encümeni, çalışanı, başkanı ile bir bütün olarak gerçekleştirdik” dedi.

Dündar: “Kentsel dönüşüm konusunda psikolojik kırılma noktası var”

2009-2014 döneminde Osmangazi’de yeni bir şehrin temellerini attıklarını ifade eden Dündar, yaptıkları çalışmaların kolay ortaya çıkmadığını söyledi. Osmangazi’de ortaya koydukları çalışmaların farkının önümüzdeki 5 yıllık dönemde ortaya çıkacağını ifade eden Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “Osmangazi’de çok ciddi çalışmalar var. 50 yılda çarpık yapılaşma sonucu berbat bir hale gelmiş Bursa’yı 5 yılda dönüştürmek imkansız. Ben şuna inanıyorum. Kentsel dönüşüm çok konuşulan ve herkes tarafından istenen bir konu. Ancak, Osmangazi’de Doğanbey’den kaynaklanan psikolojik bir kırılma noktası var. Bu kırılma noktasını aştığımızda, Osmangazi’nin sıkıntılarını da aşmış olacağız diyebilirim. Bizim, yapmış olduğumuz çalışmaları, diğer ilçeler gibi, kamuoyuna abartarak sunmamamızım temel nedeni bu. Kentsel dönüşüm konusunda Soğanlı ve Demirkapı’da yaptığımız çalışmalar, bakanlar kurulu tarafından da onaylandı. Bu psikolojik ortamı kırdıktan sonra, bu çalışmalar çok daha hızlı ilerleyecek”.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki döneme ilişkin projelerinden bahsederken, en önemli projelerden birinin Kent Meydanı olduğunu belirtti. Yapılması planlanan tüm projelerin zor ve yüksek bütçeli işler olduğunu dile getiren Dündar, “Bizler, bu dönem aldığımız önlemlerle sağlam bir bütçe yapısı oluşturduk. Sahip olduğumuz güçlü bütçe yapısını bu millet için harcayacağız. Bu şehri de zaten harcayarak yenileyebiliriz. Gerçek tarihi kimliğini ve modern yüzünü bu dönem içinde ortaya çıkartacağız. Sizlerin görüş ve önerileri, eleştirileri bundan sonrada bizim için önemli. Biz bunları yaparken samimi bir düşünce ile yaptık. Bu yüzden de yaptığımız işler doğru işler diyebiliyorum” dedi.

“Başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum”

Başkan Dündar’ın ardından bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Doğan Alakoç da, “Başkanımıza bu nazik daveti için teşekkür ediyorum. 5 yıl çok çabuk geçti. Mecliste grubumuzla birlikte, Başkanımızın projelerinden doğru bulduklarımızı kabul ettik. Yanlışlarda itirazlarımızı yapıp ret oylarımızı kullandık. Başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. İnşallah, bu dostluk, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde devam eder” diye konuştu.

MHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın ise, “MHP grubunun ortaya koyduğu yapıcı ve yol gösterici muhalefet anlayışımızı bütün Bursa kabul etti. Bu 5 yılda bazen evet, bazen hayır dedik ama, inşallah verdiğimiz kararlar gerek vatandaş, gerek Allah nezdinde razı olunmuştur” dedi.

Müzik eşliğinde yenen yemekte iktidar ve muhalefet partisine mensup meclis üyeleri, aynı masalarda buluşup keyifli sohbetlere imza atarken, ev sahibi olarak geceye katılan Başkan Dündar, meclis üyeleri ve eşlerinin bulunduğu masaları tek tek dolaşıp hoş geldiniz dedi. Gecenin sonunda 5 yıllık çalışma dönemindeki icraatlar ile meclis üyelerinin görüntülerinden oluşan filmin gösteriminin ardından Başkan Mustafa Dündar, 2009-2014 seçim döneminde meclis üyesi olarak seçilip görev yapmış üyelerin tamamına birer plaket hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.