Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gürkan: "Salgın destekleri 3 milyar TL’yi aştı"

Bursa Haber’e konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, salgın döneminde esnafa ciddi yardım yapıldığını belirterek, “Bursa'da 996 bin kişiye 3 milyar 203 milyon liralık destek sağlandı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Gürkan: "Salgın destekleri 3 milyar TL’yi aştı"

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, sözlerine koronavirüs ile mücadeleye değinerek başladı. Salgın sürecinde başlatılan Sosyal Koruma Kalkanı programıyla Türkiye genelinde yaklaşık 60 milyar lirayı aştığını belirten Gürkan, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında Bursa’ya ise, 3 milyar 203 milyon liralık desteğin verildiğini söyledi.

YENİ BAKANLAR VE BAKANLIKLAR

Bursa olarak il yönetim ve genel merkez kadrosunun çok sağlam olduğunu ve aynı zamanda herkesin takdirini aldığını dile getiren Başkan Gürkan, bu ekiple çok önemli işler çıkaracaklarına inandığını belirtti. Kabinedeki değişikliğe de değine Gürkan, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uzun zamandır iş yoğunluğu fazlaydı. Özellikle salgınla birlikte bu bakanlığımız ciddi efor sarf etmeye başladı. İş ve çalışma hayatının getirdiği yoğunluklar ve aile sosyal hizmetler ile ilgili beklentilerin ve taleplerin artması bakanlığının ikiye ayrılmasını zaruri duruma getirdi. Cumhurbaşkanımız da bu konudaki ferasetini ortaya koyup, kararını verdi. Hizmetlerin ayrılması güzel bir değişim dönüşüm oldu. Önceki bakanlarımıza da hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

MUHALAFET HERŞEYE MUHALEFET

Konuşmasına muhalefete de yüklenen Başkan Davut Gürkan, şunları söyledi: “Muhalefetin muhalefet etmediği neredeyse hiçbir şey yok. Türkiye’yi ileriye taşıyan dev projelerin hepsine zamanında karşı çıktılar, çıkmaya devam ediyorlar. Biz böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Baktığınız zaman bu projelerin hepsi vizyon projeler, sıradan projeler değil. Özellikle muhalefetin Şehir Hastaneleri’ne yoğun eleştirileri var. Ancak birçok ülkenin gelip bu projeleri incelediği görüyoruz. Salgına karşı Türkiye’nin kaleleri oldu.  Vatandaşımız bu projelerden memnun. Bunun onlara iyi bir cevap olduğunu düşünüyorum.”

BURSA VE PROJELER

Önümüzdeki süreçte Bursa için önemli projelerin hayata geçeceğini belirten Başkan Gürkan, merkezi hükümetten Bursa için yeterli destek görülmediği eleştirilerine katılmadığını söyleyerek, Bursa’nın Ankara’dan ciddi destek aldığını ifade etti. T2 hattı ve Şehir Hastanesi’ne raylı sistemin yapımını bakanlığın üstlendiğin hatırlatan Gürkan, “Sadece bunlar değil daha birçok projede merkezi hükümetin çok önemli destekleri var” dedi.

ÇATALTEPE SORUNU

Kestel Çataltepe Sanayi Sitesi ile ilgili esnaflarla yapılan toplantı hakkında da konuşan Başkan Davut Gürkan, “Bu projede başlangıçta Bursa için vizyon bir projeydi. Ancak daha sonra istenmeyen bazı durumlar ortaya çıktı ancak bunlar aşılamayacak şeyler değil. Bu konuyu Genel Başkan Yardımcımız Efkan Bey’e de ilettik. Sonra esnaflarımızla bir araya geldik Bu konuda ümitvarım. Bayramda sonra bu konuyla ilgili tekrar bir toplantı yapacağız. Tarafları ikna edebilirsek, o projeye sahip çıkmak lazım. Oranın değer kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.