Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Coşkun’dan idama destek

Bursa Haber ‘Gündem Toplantıları’nda konuşan MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, gündemde olan idam cezasıyla ilgili, “İnsanlığa sığmayan suçlar cezasız kalmamalı” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Coşkun’dan idama destek

Sedat DURGUT

Bursa Haber Gazetesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Gündem Toplantıları’na 24 Haziran seçimlerinden önce MHP Bursa İl Başkanlığı’na getirilen Kurtuluş Coşkun konuk oldu. Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, Bursa Haber Gazetesi yöneticileri ve köşe yazarlarının bulunduğu toplantıda Başkan Kurtuluş Coşkun gündeme dair soruları yanıtladı. 31 Mart 2019’da gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerin daha erken bir tarihe çekilme ihtimalinin olup olmadığı konusuna değinen Başkan Coşkun, ekonomik sıkıntıların bulunduğu bir ortamda yerel yönetimler konusunda avantajlı olan iktidarın yerel seçimleri erkene alması ihtimalini düşünmediğini dile getirdi.

‘AVRUPA’DA SUÇLULAR İHTİHAR EDİYOR!’

Gündemde olan af ve idam konularına ilişkin soruları cevaplayan MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun cinsiyet ayrımcılığı, taciz, tecavüz, terör gibi insanlığa sığmayan suçları işleyen mahkumlar hariç diğer partilerle mutabakata varılarak kader mahkumlarına affın çıkarılabileceğini söyledi. Terör, katliam, devlete karşı işlenen suçlar gibi konularda ise yine diğer partilerle varılacak mutabakat sonucu idamın getirilebileceğini belirtti. İnsanlığa sığmayan suçların cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayan Coşkun, “Avrupa’da idam yok. Fakat ne hikmetse önemli suçlar işleyen suçlular bir süre sonra intihar ediyorlar” diye konuştu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTLA BAŞLADI’

Bursa’da imar barışı ve kentsel dönüşümlere değinen Kurtuluş Coşkun, “Büyükşehirler hızla gelişti. Şehirler büyürken altyapı, otopark yeşil alanlar planlanmadı. Bursa’da deprem gerçeği de var. İhtiyaç olan yerler belediyeyle planlanmalı. Belediye burayı alıp planlı bir şekilde inşa etmeli” dedi. Kentsel dönüşümün ihtiyaç olan bölgelerde değil daha fazla rant elde edilen bölgelerde başladığını söyleyen Coşkun, “Önemli caddelerde cepheye bakan 20 yıllık siteler sırf rant uğruna yıkılıp alt katlarına dükkan yapıldı. Bunun da bedelini 5 liralık Türk kahvesine 10-15 lira vererek biz tüketiciler ödüyoruz” diye konuştu. Coşkun, Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmesiyle bu rantın durdurulduğunu ve ihtiyaç olan bölgelerde dönüşümün devam ettiğini belirtti.

‘İTHALATA BAĞIMLIYIZ’

Ekonomi ve Ortadoğu bölgesindeki gelişmelere de değinen Kurutuluş Coşkun, “İçerden ve dışarıdan Türkiye ekonomik baskı görüyor. Örneğin geçen yıl icra-iflas kanununu konuşuyorduk çünkü iş alanında bu sıkıntı vardı. Şuan döviz kuru üzerinden bir baskı var. İthalata bu kadar bağımlı bir ülke olduğumuz için de bugün yaşananlar meydana geliyor. Dolara yaratılan suni bir talep var. ABD ve emperyalist güçlerin Türkiye ve özellikle bulunduğumuz bölgede planları var. Yıllarca terörü kullandılar. Devlet güçleri kararlı olursa 1 buçuk yılda yüzde 95 gibi bir oranla Türkiye’de terör azaltıldı. İttifak konusunun gündeme gelmesi de bu yüzden. Bu zor şartlarda Türkiye direnmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.