Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Arif Tak'tan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, iş yeri kapanmaları ile ilgili iddialara ilişkin Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2021 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Arif Tak'tan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap

HABER: TANSU ARDA

Geçen haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirmiş ve 2020 yılında günde ortalama 273 esnafın dükkan kapattığı iddia etmiş ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'ni adres göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin Bursa Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Haber Gazetesi aracılığıyla cevap verdi.

AÇILAN İŞ YERİ DAHA FAZLA

Salgın döneminde esnafın elbette sıkıntı yaşadığını belirten Başkan Tak, ‘Bursa’da 88.000 işyeri var. Mevcut işyerleri her yıl artmaktadır. Nitekim 2020 yılında 15.308 işyeri açılmış, 4143 işyeri kapanmıştır. Diğer yıllara baktığımız zaman 1 işyeri kapanmış, 3.5 işyeri açılmıştır. Yıllar boyu açılan işyerleri kapanandan çoktur. 2020 yılında açılan işyerleri diğer yıllara göre fevkalade fazla çıkıyor” dedi.

YARDIMLAR YETERLİ GELMİYOR

Bursa’da pandemi sürecinde esnaf ve sanatkârların bir bölümünün çok olumsuz etkilendiğini belirten Başka Arif Tak, “Kovid-19 tedbirleri kapsamında çıkarılan genelgeler neticesinde işyerleri kapatılan ve faaliyetleri kısıtlanan Esnaf ve Sanatkârımız sayısı yaklaşık 25.000 civarındadır. Bunların içinde en çok zararı görenler lokantalar, kahvehaneler, kıraathaneler, düğün salonları, masaj salonları ve diğerleri… Hükümetimiz esnaf ve sanatkârımıza yardımcı olmaya çalıştı ancak imkânlarına göre yardım yapabildi. Şu anda beklentimiz işyerlerimizin konulan kurallara göre açılması, faaliyete geçmesi ve çarkların dönmesinin sağlanmasıdır. Biliyoruz sağlık en başta gelir. Sağlık sıhhat olmaz ise dünya hiçtir ancak açlık sofuluğu bozdurur. Hükümetimiz tarafından ayakta durabilmemiz için yapılan yardımlara teşekkür ediyoruz fakat yapılan yardımlar yeterli gelmiyor’ dedi.

ÇOK ÜMİTSİZ OLMAYALIM

“İçinde bulunduğumuz 2021 yılında siyasilerimizin parti ayırmadan elimizden tutmalarını bekliyoruz” diyen Tak, “Sayıları 2 milyona yaklaşan Esnaf ve Sanatkarlarımız toplumun içinden çekip alınsın geride bir şey kalmıyor. Biz olmazsak rejimin bile ayakta durması imkânsızlaşıyor. Siyasal olarak bizler kurulmuş partilere saygılıyız ancak memleketimizin aleyhinde olanlar, milletimizi bölmeye çalışanlarla işimiz yoktur ve olmayacaktır. Pandemi sürecini istismar etmeden siyasi partiler esnafın yanında olmaları her konuda dün olduğu gibi bugünde bize destek vermeleri arzu ve isteğimizdir. İşlerin bozulması, alışverişin olmaması memur ve çalışanı çok ilgilendirmiyor. Olumsuz koşullarda ilk açlık sınırında kesimimiz olacaktır. Yani esnaf ayakta durmak mecburiyetindedir. Çok ümitsiz olmayalım. Biz 1970’leri yaşadık. O zaman memlekette tuz yoktu, mazot, benzin, tüp, şeker, yağ yoktu. Kıtlık çekilmişti ancak esnaf ve sanatkârlarımız yaşadıklarını geride bırakmasını bilmişti. Yeter ki işyerlerimiz açılsın, çalışmaya başlayabilelim. Hükümetimiz kesimimize bugüne kadar aldığı kredi desteğini devam ettirsin. Kamuya olan borçların ödenmesine yardımcı olsun. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifleri kanalı ile kullandıkları kredilerde yaşanan güzellik kesintiye uğramadan devam etsin” ifadelerini kullandı.

BİRAZ DAHA SABIR

Eski günlere dönmek için biraz daha sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Tak, “Esnaf ve Sanatkârımız sabırlı olalım. Yakın zamanda bu virüsten Allah’ın izni ile kurtulacağız yine çalışmalarımız hızlanacak, işlerimiz aksamadan devam edecek. 2021 yılında kardeşlik, dostluk yakınlaşmamız artarak devam edecektir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.