Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarı için görev aldık başaracağız

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yapan Eşref Kurem, Bursa Haber Gazetesi’ne gündemi ve partilerinin son durumunu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başarı için görev aldık başaracağız

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yapan Eşref Kurem, Bursa Haber Gazetesi’ne gündemi ve partilerinin son durumunu değerlendirdi.

EŞREF KUREM KİMDİR?

Eşref Kurem, Bursa Mustafakemalpaşa doğumludur. İlkokul, orta ve lise eğitimini Bursa’da yapmıştır. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO öğretim görevlisi olarak çalışmıştır ve aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Halen ortağı olduğu bir şirkette iş hayatına devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. AK Parti kurulduğundan yana desteklerini esirgemeyen ve emekli olunca siyasetin içinde atılıp görev alan Eşref Kurem, sözlerine ülkeye hizmet vermekten gurur duyduğunu belirterek başladı.

AK PARTİ, KONJONKTÜR PARTİSİ DEĞİL SÜREKLİ İCRAAT PARTİSİDİR

Pandemi sürecinin Ak Parti üzerindeki etkilerine değinen Kurem, “AK Parti konjonktür partisi değil sürekli icraat partisidir. 10 seçimin tamamını üzerine ekleyerek kazandık. Hizmetimizi aksatmadık. Bugünün şartlarında pandeminin etkisi ile herkeste bir psikolojik sıkıntı var. Cebinde para olanlarda bile dışarıya çıkamamanın verdiği rahatsızlık üzerlerinde baskı oluşturdu. Pandeminin bitmesiyle normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerden sonra Türkiye hızla düzelmeye başlayacaktır” dedi. Başkan Kurem ayrıca, parti teşkilatlarında faaliyetler ve çalışmaların pandemiden etkilenmiş olsa da geçen sene 5 bin üye kazandıklarını belirterek toplam 35 bin üyeye ulaştıklarını belirtti. Başkan Eşref Kurem, yapılan hizmetlerin zamanla kanıksandığından yakınarak, “Yeni yapılmış bir yoldan ilk geçişte insanlar takdir ediyorlar fakat zamanla o yoldan sürekli geçtiklerinde yolun güzelliğini ve işlevselliğini görmemeye başlıyorlar. Hizmetler zamanla kanıksanıyor. Bu sebeple bizler sürekli üzerine katarak ilerliyoruz. Kendimizi yenileyerek sürekli yeni ufuklar çiziyoruz. Yaptıklarımızı yaptık diyerek geri çekilmiyoruz ve hizmete devam ediyoruz” dedi

KİŞİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞKASININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYANA KADARDIR

Son zamanlarda karalama kampanyaların arttığını da belirten Eşref Kurem, “Bir yalan siyaseti gelişmeye başladı sosyal medya üzerinden. Yalanlar insanların kafasını karıştırıyor. Biz ifade özgürlüğüne önem veren bir partiyiz fakat özgürlüğün sınırı başkasının özgürlüğünü kısıtlayana kadardır. Karşı tarafın kişisel alanını ihlal etmeden herkes fikrini beyan etmekte özgürdür” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da Merkel hakkında sosyal medyada hakaret içeren paylaşımlar yapan bir kişiye 8 ay hapis cezası verildiğine değinen Başkan Kurem, “Bizde bu konuda hiçbir kısıtlayıcı hüküm yok benim fikrim olmasından yana. Burada mesele söylemlerin kısıtlanması değil karşı tarafın da hakkı gözetilerek mağdur edilmemesidir” dedi.

AK PARTİ, TÜRKİYE’NİN TAMAMINDAN OY ALAN TEK PARTİDİR

Genel olarak baktığımızda elitist tabaka olarak görülen kısmın AK Parti’ye oy vermediğini görüyoruz. Bu bir sosyolojik hadisedir. Sorulduğu zaman CHP’li değilim diyorlar fakat o değirmene su taşıyorlar. Bunu neden böyle oluyor diye düşünerek çözüm üretmek gerek” diyen Eşref Kurem, bu tavrı Cumhurbaşkanının yaşam tarzına bağladığını aktardı. Başkan Kurem ayrıca, "Yaşam tarzına müdahale" argümanını 20 yıldan beri gündemlerinden düşünmeyenlerin hak ve özgürlük bağlamında en reformist partinin AK Parti olduğunu gözden kaçırmaya çalıştıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra hizmete ihtiyaçları kalmadığını düşünüyorlar. Bir özgüven ile ben çalıştım ve bu yerlere geldim diye düşünen insanlar aslında şu kısımda yanılıyorlar; Bir hükümet ülkeyi doğru yönetiyorsa ancak bir yerlere getirebilir. 1994 ve 2002 krizlerinde yaşadıklarımızı unutuyorlar” dedi.

NİLÜFER’DE GERÇEK HİZMETİ AK PARTİ OLARAK BİZ YAPIYORUZ

CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’ni değerlendiren Eşref Kurem, “Son iki yılda Nilüfer ilçesi için ne yapmışlar? Bir şey ortada yokken eleştirecek konu da çıkmıyor ortaya.  Fantezi peşinde koşuyorlar” diyerek Nilüfer Belediyesindeki çalışmaların eksikliğini eleştirdi. Nilüfer Belediyesinde görev alan İYİ Parti ve diğer partililerin de olduğunu belirten Kurem, “Muhalefetin kendi bileşenleri içerisinde bir paylaşım var. Cumhur ittifakında bunu göremezsiniz biz paylaşım ittifakı değil gönül ittifakıyız. Onların ittifakı ise Cumhurbaşkanını devirmek mottosu üzerine kurulu” ifadelerini kullandı.

NİLÜFER’DE YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesinin ağırlama giderlerinin %1.5 olarak belirlenirken Nilüfer Belediyesi’nde bu oranın %5 olduğunu söyleyen Başkan Eşref Kurem, Nilüfer Belediyesi’ndeki birçok hizmeti Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını belirterek geçmiş yıllara ait verileri aktardı. Başkan Kurem’in belirttiği verilere göre, 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Belediyesi’ne Ulaşım alanında 25 Milyon TL, Fen İşleri’nde 9.5 Milyon TL, Kamulaştırma alanında 3.2 Milyon TL, Park ve Bahçeler alanında 1 Milyon TL BUSKİ olarak 54.8 Milyon TL olarak toplamda 93 Milyon TL yatırım yaptı. 2020 yılında ise bu rakam 118 Milyon TL’ye ulaştığını söyleyen Eşref Kurem, şunları söyledi: “Nilüferli hemşerilerimize gerçekleri anlatmak için kapı kapı gezip Nilüferde de başarılı olup önümüzdeki yerel seçimleri kazanıp Ak Parti belediyeciliğiyle Nilüferli hemşerilerimizi tanıştıracağız. Bunu başarmak için görev aldık ve ben ve yönetim kurulumuz bunu başaracağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.