Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baktat'tan Gemlik'e Anadolu Lisesi

Baktat firması tarafından Bursa’nın Gemlik ilçesine Anadolu Lisesi yaptırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baktat'tan Gemlik'e Anadolu Lisesi
 Okulun protokolü Bursa Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak Anadolu Lisesi, bölgenin ilk lisesi olacak. 24 derslikli okulda 3 laboratuar, 1 rehberlik odası, 1 veli görüşme odası, 1 okul aile birliği toplantı odası, kantin, idari bölümler ve kapalı spor salonu ile basketbol, voleybol ve futbol sahası bulunacak. Okulun en geç 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Baktat Genel Müdürü Ali Baklan, Anadolu’da çeşitli okullara 2 bin 500 bilgisayar gönderdiklerini, 200 civarında öğrenciye burs verdiklerini ifade ederek, ‘’Gemlik’e yapacağımız Baktat Eğitim Köprüsü Anadolu Lisesi de, eğitim alanında ciddi hamlemizin başlangıcı olacak. Anadolu’dan geldik, Anadolu Lisesi yapıyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Gemlik Belediyesi başta olmak üzere, Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederim’’ dedi.
Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ‘’İki buçuk yıllık görev süremizde 6. okul protokolümüzü imzalıyoruz. Yaklaşık 18 bin nüfusu olmasına rağmen, henüz lisesi yoktu. Lisenin bölgeye yapılması hem Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan öğrenciler için kolaylık olacak” şeklinde konuştu.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ise, ‘’Gemlik’in en şanslı yönü Gemlik’e sahip çıkan iş adamlarıdır. Gemlik’e yatırım yapan iş adamlarına ilçemiz adına teşekkür ederiz. Özellikle eğitim konusunu ciddiye almaları ve benimsemeleri Gemlik için büyük şanstır’’ dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Baktat Türkiye’nin yüz akı markalarından birisidir. Böyle bir hayır işini üstlenmeleri, geleceğe verdikleri önemin göstergesidir. 90 dönüm alanın çevresinde yeşillendirme çalışmaları yapılırsa, doğa ile iç içe bir okulu Gemlik kazanmış olur. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İlk köprüyü bu gün atıyoruz, gerisinin de geleceğini umuyoruz’’ dedi.

Okulun protokolü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Ali Baklan ve Mustafa Baklan tarafından imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.