Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BADEF çatladı

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonuna üye 9 hemşeri derneği, BADEF’ten istifa etti. Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu, BADEF’in demokrasiden uzaklaşanlar platformuna dönüştüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BADEF çatladı

Haber: Bilal KAYAALTI

Aralarında,  Bingöl, Bitlis, Gaziantep, Malatya, Muğla, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van’ın bulunduğu dernekler, düzenlenen basın toplantısında BADEF üst yönetimine ağır eleştiriler getirerek istifa ettiler. 9 dernek yönetimi adına açıklama yapan Bursa Gaziantepliler dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu, Türkiye’nin başına musallat olanların BADEF’i ele geçirdiğini belirterek, “Demokrasi’den uzaklaşanlar elimizle çocuk gibi büyüttüğümüz güzide derneğimizi adeta esir aldılar. Badef adeta, demokrasiden uzaklaşanlar platformuna dönüştü.  Burasını, siyasetin arka bahçesi yaptılar. Seviyesiz bir yönetim anlayışı içine girildi. Ne yazık ki birliğimize, kardeşliğimize siyaset alet edildi. Bizleri hiçbir toplantıya çağırmayıp, kendi kendilerine kararlar aldılar. Belli bir amaca hizmet ederek,  gelenek ve göreneklerden uzaklaştılar” dedi. 

BİRLİK ORTADAN KAYBOLDU

Şengüloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kuruluş amacı ülkemizim her bölgesinden gelerek Bursa’da kurulan hemşeri derneklerinin bir araya gelmesini sağlamak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, yaşadığımız bu güzel kentin sorunlarına hep birlikte çözüm ve çözümler üretmek, birlikte sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak kentimize olan duyarlılığımızı, hizmet görevimizi yerine getirmek amacıyla birleştik. Bir değil, birlik olalım diyerek yola çıktık ama birlik bozuldu.  Eski başkan ve yöneticilerin gayretli çalışmaları, maddi ve manevi fedakârlıklarıyla 6 yıldır sevgiyle büyütülen BADEF, maalesef kuruluş amacının dışına çıkmıştır. BADEF artık şahsi çıkar menfaatlerin ön planda olduğu, üyelerinin olup olmadığı bile meçhul derneklerin kendi siyasi gelecekleri, makam ve mevki heveslerine alet edildiği, hiyerarşik düzeni bozan seviyesiz bir yönetim anlayışı içine girmiştir. Bu toplantıya katılarak okuduğumuz bildirinin altına imza atan 9 hemşeri dernekleri olarak, temsil ettiğimiz on binlerce hemşerimize karşı aldığımız sorumluluk gereği bu uygunsuzluğa alet olmamak için, ileride doğacak hukuksuzluklarla derneğimizin ve dernek üyelerimizin adının anılmasını istemiyoruz. Bu yüzden Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu’ndan gördüğümüz lüzum üzere ayrılma kararı aldığımızı beyan ederiz” diye konuştu.

Resmi olarak 15 üye hemşeri derneği bulunan BADEF, bu istifaların ardından kısa süre sonra kongreye gitmesi bekleniyor.

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.