Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş'ın başkanlıkta üçüncü dönemi

Bursa'nın İnegöl ilcesinde AK Parti Adayı Alinur Aktaş'ın üçüncü dönem Belediye Başkanlıığı koltuğuna oturması büyük bir sevinçle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2014 01:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2014 02:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alinur Aktaş'ın başkanlıkta üçüncü dönemi
 Resmi olmayan sonuçlara göre üçüncü dönem Brusa İnegöl Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı garantileyen Alinur Aktaş ve AK Parti lehine sloganlar atarak sevinç gösterilerinde bulunan partililerin sayısı her geçen an artarken, yaklaşık iki bin kişilik grup, seçimi kazanmanın sevincini doyasıya yaşadı. Partililere karanfil dağıtarak teşekkür eden Başkan Aktaş’ı ilk tebrik edenler, telefonla arayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli oldu. Parti binası önünde kurulan platformda partililere seslenen Aktaş, destek veren, vermeyen bütün İnegöl halkına teşekkür etti.



BAŞBAKANA İNEGÖL’DEN DE BÜYÜK DESTEK

Parti binası önündeki kutlamalar sırasında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirterek, “Bundan iki buçuk ay önce yola çıktığımızda, birileri biz ‘5 aydır çalışıyoruz’ dedi. Ancak onlar bizi karalamak için çalıştı. Bu güzel teşkilat, bu AK insanlar 12 senedir çalışıyor. Bugün bir başarı var. Bu seçim bizi zafer sarhoşluğuna götürmeyecek. Çünkü 3 Kasım 2002’den beri girdiğimiz seçimlerde aldığımız oy oranı bizi hiçbir zaman şımartmadı. Biz seçimin sonuçlarının açıkladığı gün bu başarının üzerine nasıl çıkarız, hemşerilerimizden, genel merkezimizden ve Başbakanımızdan nasıl daha fazla destek alırızın hesabını yaptık. Böyle olduğu içinde İnegöllü dostlarımız AK Parti’den vazgeçmedi, AK Parti onlara hizmet etti, İnegöllüler AK Parti’ye destek verdi. Bugüne kadar olduğu gibi bu akşamda aynısı oldu. Başbakanımızın dediği gibi yüzde yüzün oyunu alamayız ama yüzde yüzün gönlünü alabiliriz. Başta Başbakanımız olmak üzere tüm teşkilatımız bu görüşle hizmet ettiği için bu oylar sürekli yukarıya çıkıyor, bundan sonrada daima yukarıya çıkacaktır. İnşallah büyükşehirle birlikte büyümeye devam edeceğiz. İnegöllüler AK Parti’ye destek verirken, AK Parti’de sizlere hizmet vererek yaşam standartlarınızı arttıracak. Bunun için yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlayacağımız için hep birlikte şükür duamızı edip yarın sabah tekrar hizmet için koşmaya başlayacağız. Hepiniz kapı kapı gezip arkadaşlarınızı dolaştınız. Her ortamda AK Parti’yi anlattınız. Birileri karalarken, birileri beddua ederken, birileri iftira atarken siz dua ettiniz. Siz onlara güzellikleri ve doğruyu anlattınız. Allah’a şükür ki sadece İnegöl’de değil, Türkiye’nin her yerinde evlere gidince göreceksiniz vatandaşlarımız AK Parti’yi tercih etti. Çünkü başımızda dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Başbakanımızın içindeki hizmet aşkını gören herkes, Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de ona büyük destek verdi. Biz Hakk’ın rızasından ayrılmadıkça, milletimize hizmet etmeyi bırakmadıkça da bu devam edecek ve gelecek seçimlerde daha fazla oy alarak yine hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben desteklerinden dolayı tüm İnegöllülere şükranlarımı sunuyorum” dedi.



TEMELLİ’DEN BÜYÜK HEDEF

Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bize destek vermeyerek, oy vermeyerek bir takım mesajlar verenler içinde o mesajı algılayarak bir sonraki seçimde onlarında oylarını alacağımıza söz veriyorum. Bu güne kadar biz 7 gün 24 saat hizmet ederken, seçime 5 ay kala çıkan arkadaşlarımız bizi yapmadığımız şeylerle yargılayıp iftira attılar. Seçimi kazanabileceklerini sandılar ama biz onlara çalıştığımızı, halkın içinde olduğumuzu ve onlara hizmet ettiğimizi söyledik. Halkımızın da bunu değerlendireceğini belirttik. Ve şimdi bu kalabalığı, bu sahneyi görsünler, bundan sonraki seçimlerde çıkıp da biz bu seçimi aldık diye konuşmasınlar. Biz vatandaşlarımızın mutluluğuna her zaman hizmet ettik, bir sonraki seçimde aldığımız oydan bir misli daha fazla alacağız diyorum.”



BİRİLERİ BEDDUA EDERKEN, DUALARIYLA BİZLERE GÜÇ VEREN İNSANLAR VARDI


Sezai Karakoç’un “Ey Sevgili” şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “10 yıldır sizlere hizmet etmekten büyük onur duydum. Allah hepinizden razı olsun. 27 Ocak’ta İshakpaşa Hazretlerinin huzurunda dua ile başladık, iki aydır kapı kapı, ev ev, dükkan dükkan gezmeye çalıştık. Dükkanlarına gidemediğiniz, kendilerine ulaşamadığımız insanlar olmuştur. Haklarını helal etsinler. Gençler çalıştı, mahalle, köy teşkilatlarımız çalıştı. Birileri beddua ederken dualarıyla bizleri destekleyen ve bizlere güç veren insanlar vardı. Özellikle Türkiye’de oynanan oyunları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Artık bu İnegöl’ün, Alinur Aktaş’ın seçimi olmaktan çıktı. Türkiye’nin seçimi oldu. Biz de derdimizi anlatmaya çalıştık. Kimseye iftira atmadık. Kimsenin arkasından konuşmadık. 12 yıldır yapılanları anlattık, İnegöl’de yapılan çalışmaları anlattık. Fakat, 10 yıldır çok büyük hizmetlerim geçmiş bazıları o 10 yılı saf dışı bırakarak; sanki hiçbir şey yapmamışız gibi aleyhte çalışmalar yaptılar. Ama sevinerek söylüyorum ki, gerekli cevabı az önce sandıkta aldılar” dedi.



BİZ ONLARI CERRAH’A GÖNDERDİK; CERRAH’I DA ALAMADILAR


Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Beni belirli camialarla özdeşleştirip, sanki birilerine karşıymışım gibi gösterdiler. Ama İnegöllüler ona en güzel cevap verdi. Söylemediğim sözlerle beni itham ettiler, yapmadığım şeylerle beni karaladılar. Hep sabır dedim. Biz her şeyin dört dörtlük olduğunu kabul etmiyoruz. Mutlaka eksiklerimiz var. Yapamadıklarımız var. Ama insanımız bizi seviyor, bize inanıyor, bizi sahipleniyor. Seçimlerde de bunu gösteriyor. Gittiğimiz her yerde de sizlerden çok güzel ilgi alaka gördük. Bizi kötülemek için karalamak için ellerinden geleni yaptılar. Proje ile konuşun dedim. Yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı konuşun dedim. Onlar İnegöllüleri Keles’e gönderin dediler. Ama biz onları Cerrah’a gönderdik. Cerrah’ı da alamadılar, orada da AK Parti birinci parti. 31 Mart sabahı gelecek, birbirimizin yüzüne bakacağız. Doğruları konuşalım dedim. Şimdi boylarının ölçüsünü aldılar. Konuştular, dedikodu yaptılar ama televizyon programına çıkamadılar. Bazı dernekleri ve camiaları alet ettiler. Biz Kürdün halayına da girdik, Laz’ın horonuna da katıldık, Arnavut’un Boşnak’ın, Manavın çiftetellisine de katıldık. Eksiğimiz aksağımız da vardı. Ama bundan sonra çok daha dikkatli olacağız. Biz İnegöl’de yaşayan herkesin Belediye Başkanı olduk. Biz ilçe halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz”

EVİNE YATMAYA GİTTİ!

Aktaş Fikret Fidan’ı işaret ederek, “Şimdi o evine gidip yatmıştır” dedi.

NE YAPTIYSAK DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “3.5 aydır memleketimizin selameti, milletimizin geleceği için bizi arkadan vuranlara, bizi sizinle karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı amansız bir mücadele verdik. İşte bu fotoğrafı görmek için gecemizi gündüzümüze kattık ve kazandık. Çok sıkıntılar çektik, memleketimizin güvenlik sırlarını deşifre ettiler. Memleketimizi neredeyse din kardeşlerimizle, soydaşlarımızla karşı karşıya getirmek istediler. Neydi maksatları? Bir tek maksatları vardı, sesi kısık boyu uzun adamla uğraşmak istediler. Aldılar mı cevabını? Aziz milletimiz şu anda Türkiye’de yepyeni baharın müjdecisi olacak, sandıklarda AK Partiye desteğini vererek, şuan itibariyle söylüyorum; yüzde 50’nin üzerinde AK Partiye destek vermiştir. İnegöl’de Alinur kardeşimize yüzde 50’nin üzerinde destek verdiniz. Sağ olun var olun. Bursa Büyükşehir olmak üzere şu anda resmi olmayan sonuçlara göre 15 ilçemizi almış durumdayız. Siyasi partilerle değil karşımızda çok farklı gruplarla mücadele ettik. Hepsi bir araya geldi. Çok sıkıntılarla uğraştık. Hemşerimizle Bursa’mızın her yerinde beraber olduk. Yenişehir’i de, İznik’i de aldık. İznik ve Orhangazi bizde değildi, aldık. Biz yarın saat 14.00’de İnegöl’ümüzün topraklarını, Babasultan’ın verimli suyuyla buluşturacak olan projenin imzasını atacağız. Bizde hizmet bitmez, seçim öncesi de seçim sonrası da. Seçim döneminde sudan bahsettiler. Kimse merak etmesin Uludağ’ın kar suyunu İnegöllü hemşerilerimize kana kana içirteceğiz. Hocaköy barajını da bitireceğiz. Hizmet kervanı kaldığı yerden devam edecek. 300 yataklı en modern hastanesini bitireceğiz. Birileri bu hizmetlerin proje üreticisi sayın Başbakanımızla uğraştı. Uğraştı da ne oldu, İnegöl cevabını onlara verdi. Ne yaptıysak daha iyisini yapacağız. Sizleri Rabia selamı ile kutluyorum. Allah hep bizimle beraber olsun inşallah” dedi.

ARINÇ TELEFONLA İNEGÖL HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ


Cep telefonu ile bağlanarak sesini, sistem yardımı ile İnegöl halkına duyuran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İnegöl’de AK Parti Adayı Alinur Aktaş’ın açık ara farkla seçimi kazandığını söyleyerek, “Sevgili İnegöllü kardeşlerim. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. İnegöl Belediye Başkanlığını AK Partimiz, Alinur Aktaş kardeşimiz kazandılar. Hepimiz çok sevinçliyiz. Bütün ilçelerimizle beraber başta Büyükşehirimiz olmak üzere seçimleri kazandık. İki ilçe henüz belli değil. İnegöl’de çok yüksek oy oranıyla kazandınız. İlçe Başkanımızı, teşkilatımızı oy veren vermeyen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah en kısa zamanda İnegöl’e geleceğiz. Başkanımızı ve sizi tebrik edeceğiz. Allah razı olsun. Sevincinize ortak oluyoruz. Bursa il teşkilatımızdan, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, İl Başkanımızdan, Milletvekillerimizden çok selamlar var. Allaha emanet olun. İnegöl kendine yakışanı yaptı. Sizleri tekrar tebrik ediyorum” dedi.

VUR VUR İNLESİN PERSİLVANYA DİNLESİN


Vatandaşlar, “Vur vur inlesin Persilvanya dinlesin. Recep Tayyip Erdoğan”sloganları atarak AK Partinin başarısını kutladılar. Konuşmaların ardından, halkı selamlayarak başarısını paylaşan AK Partili ekip, daha sonra ise halka karanfil dağıttılar.

ŞÜKÜR NAMAZI

Mitingin ardından ise AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Bülent Temelli şükür namazı kıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.