Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili gençler Kutlu Doğum etkinliğinde buluştu

Bursa'da, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Hz. Muhammed'i anma etkinliği düzenlendi. Kutlu Doğum Haftası kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2014 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili gençler Kutlu Doğum etkinliğinde buluştu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ kapsamında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun sohbeti ile Kuran-ı Kerim tilaveti düzenlendi.
Etkinlik öncesinde konuşan AK Parti Bursa Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli, “Ben inanıyorum ki bu kutlu doğum programları, bizlere ortak davamızı hatırlatacak ve bizleri tekrar aynı safta toplayıp kardeş kılmaya yardımcı olacaktır. Bütün camilerimizde milyonlar aynı Ezan-ı Muhammedinin aynı adanmışlık, aynı dava ve aynı inancı altında birleşiyor. Milyonlar aynı kıbleye dönüyor ve tek yürek oluyor. Bizim kutlu mirasımız işte budur. Ezan-ı Muhammedinin çağrısına ortak olmak, aynı aşkla aynı şevkle her yerde bu çağrıya kulak vermektir. Peygamberin mirasına sahip çıkmak budur" dedi.
Mustafa Tarık Kaderli konuşmasına şöyle devam etti: "Öyle bir gençlik yetişiyor ki, öyle bir gençlik geleceğimizi emanet alacak ki bir elinde Kuran-ı Kerim, bir elinde bilgisayar dünya liderliğine talip bir gençlik yetişiyor. Bugün kainat her zaman muhtaç olduğundan daha fazla Peygamber Efendimize muhtaç. Bu akşam Peygamber Efendimizi anmak için değil, anlamak için buradayız. Peygamber Efendimizin hayatı doğumundan ölümüne kadar örnek alınmalı ve hayatımızda tatbik edeceğimiz bir hayattır. Bu siyasi hareketin lideri bir peygamber aşığıdır. O hazreti peygambere olan sevdasını ve sevgisini zaman zaman gözyaşlarında hissettirdi bizlere. Böyle bir Başbakan ve genel başkan elbette ki sevgiyi, barışı, kardeşliği yeniden üretebilirdi"
Program Karabaş-i Veli Tekkesi semazen ve ilahi grubunun gösterileri ile program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.