Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkay, “Türkiye’nin rol modeli Bursa”

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 00:00

Ramazan bereketi ile buluşan Bursa’da, iftar sofraları yüzleri gülümsetiyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilen iftar sofralarında Bursa’da sosyal dayanışmanın gücü sergileniyor. Önceki akşam Bursa medyası ile bir araya gelen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “ Ramazan iftar sofralarımızı ‘Ramazan'da Birlikte Olalım’ temasıyla her gün yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayacak şekilde kentimizin hizmetine sunuyoruz. 7 yıldır yaklaşık 400 bin Bursalıyı BTSO İftar Sofralarında buluşturduk. Her akşam iş insanlarımız ve kurumlarımızın destekleriyle kurduğumuz iftar sofralarımız, hemşehrilerimizi bir araya getiriyor. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünün sergilenmesi adına güzel bir örnek oluşturduk” diyerek iftar sofralarının ötesinde yardım tırları ve kurumsal yardımlarla da Bursa İş Dünyası’nın adeta gönüllü bir sosyal vakıf modunda kentin, bölgenin ve dünyanın sorunlarına çözüm ürettiğini vurguladı.

Bursa’ya dair konuşulacak çok şey olmasına rağmen, küresel savaş oyunlarının Akdeniz ve Ege denizlerinde ortaya çıkardığı gergin durumun kente yansımalarını da BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile değerlendirme fırsatı yakaladık. Türkiye’nin yenidünya sisteminin yatırım ülkesi olduğunu vurgulayan Burkay, “11 bin kilometrekarelik yüzölçümümüz içerisinde binde 8 gibi sınırlı bir paya sahip olan sanayimizin kent ekonomisine yüzde 46 gibi yüksek katkısı, odak noktamızı da işaret etmektedir. Dünya ortalaması yüzde 2,5. Yaklaşık 2 trilyon dolar ihracatı olan Almanya’da bu oran yüzde 3,5. Güney Marmara Havzası’ndaki mekânsal planlama, orta yüksek ve ileri teknolojili üretime dönük bütünleşik teşviklerle Bursa’mızı ölçek ekonomisine taşıyarak çok daha güçlü bir geleceğe ulaştıracaktır. Marmara Havzası, özel bir planlamayla Türkiye’mizin daha yüksek bir refah seviyesine ulaşmasında çok daha güçlü bir role sahip olacaktır” diyerek kent dinamiklerini güçlendiren adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Başta TEKNOSAB olmak üzere kente kazandırılan Model Fabrika, GUHEM ve mükemmeliyet merkezlerinin yanı sıra hazırlıkları süren KOBİ OSB projesi ile de güçlü bir geleceğin temellerini oluşturan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Bursa’da firmaların üretim ve istihdamdaki yetkinliğini artırmanın yanı sıra Türkiye’nin orta gelir tuzağını aşmasını sağlayacak sanayi atılımının da startını vererek sanayi kalkınma hamlelerinde başarılı bir rol model olan BTSO, özellikle İbrahim Burkay’ın yeni döneminde ihracat gücünü geliştiren pozitif bir tablo sergiliyor.

Double F ile lezzet damağınızda

Bursa’da eğitim kültürünün gelişmesine yönelik ciddi adımlar atan BTSO, özellikle BTSO Akademi ve BTSO Mutfak gibi projelerle yenilikçi çizgiyi hayata geçirdi. BUTGEM ve MESYEB ile eğitim alanında başarılı süreçleri hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni markası ise, Double F yani “Yemek ve Orman”. Dış ve iç mimarisi ormanın ruhuna uygun olarak tasarlanan Double F, dünyaca ünlü Türk mutfağından ve Bursa’nın meşhur tatlarından benzersiz lezzetleri ustalık isteyen özel sunumlara dönüştürmeyi ve üst düzey hizmet vermeyi amaçlıyor. Bursa’da iş dünyasının doğa ile buluşabileceği güçlü bir mekân inşa eden BTSO, aynı zamanda BTSO Mutfak öğrencilerinin de uygulamalı eğitimlerini alabilecekleri son kullanıcıya hitap eden bir eğitim merkezini hayata geçirmiş.

Bursa’nın yerelden ulusala 7 yıl gibi kısa bir sürede kattığı değeri düşündüğümüzde, kent ekonomilerinin yerel yönetimlerle bütünleşik dev bütçelerini göz aradı edemeyiz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu dar ekonomi süreci ile Bursa’yı kıyasladığımızda, kentimiz halen daha ülke ekonomisinin 3-5 adım önünde gidiyor diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.