Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bugün bayram çocuklar…

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2022 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2022 00:07

Nefsi tüm duyguları bir kenara iterek, Recep ve Şaban aylarının ışığında hazırlandığımız Ramazan ayından herkes nasibince faydalandı. Ve bugün, Mübarek Ramazan ayını uğurladığımız Ramazan Bayramı. Babalar; sabah erkenden erkek çocukları ile bayram namazına yetişme telaşı yaşadı. Anneler, kızları ve küçük çocukları ile bayram namazı sonrası için kahvaltı sofrası kurdu. Kimimiz, birkaç gün önceden veyahut arefe günü büyüklerimizin duasını almak için onların yanlarına gittik. Kimimiz ise, anne ve babaları ahirete intikal ettiği için bayram namazı sonrasında onların kabirlerine ziyarette bulundu. Ve kardeşler kucaklaştı, dargınlar barıştı, kötü ve üzücü olan herşey ya unutuldu yada bir kenara bırakıldı.

Bugün Ramazan Bayramı. İslam dininin tüm gönülleri kuşatan merhameti ve paylaşma hazzını en üst düzeyde idrak ettiğimiz bu güzide bayram sabahında, gözlerimizden ve gönüllerimizden kaçan veyahut kaçtığını hissettiğim bir detay ile sizlerin huzuruna çıktım. Öncelikle büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperek hepimizin mübarek Ramazan Bayramını en kalbî duygularımla kutluyorum. Cenabı Allah bizleri; sağlık, huzur, bereket ile kuşatılmış birlik ve beraberliğimizi daim kılan nice bayramlarda buluştursun inşallah. Türkiye'nin ve beraberinde İslam aleminin hayrı için çalışan herkesin emeğine sağlık. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ederken, gazilerimize de var güçleri ile verdikleri mücadeleden ötürü minnetlerimi arz ediyorum.

***

Bugün sizleri eski Ramazanlara ve bayramlara götürmek istiyorum. Çok eskilere, çocuk olduğumuz o günlere. Değerli okuyucularım; hepimiz çocuk olduk ve hiçbirimiz bugünün teknoloji dünyasında bu kadar kaybolmadık. Bugün, varlık ile yokluğu aynı anda yaşıyoruz. Elhamdülillah çoğu nimetin varlığı içerisinde, lakin bu varlığın güvencesi ile çocuklarımıza zaman yokluğu sunarak işimizi koşturuyor, hayatımızı sürdürüyoruz. Bugün bayram. Ve bizim çocukluğumuzda yaşayamadığımız bir bayramı çocuklarımıza yaşatalım istiyorum. Sadece kendi çocuklarımıza değil, tüm çocuklara. Bugün bayram ve bu bayram çocukların bayramı.

Yüce dinimiz İslam'ın, mübarek üç ayının mükafatını çocuklara armağan ettiğini idrak ederek, çocukları sevelim ve kalplerini yeşertelim. Çocuklara bugünün ve bundan sonraki her günün bayram olduğu mesajını yaşatarak verelim. Son yıllarda hepimiz görüyoruz ki; savaşlar, salgın hastalıklar, terör, kaza, açlık ve vahşet nedeniyle binlerce çocuğumuz ya ölüyor ya sakat kalıyor yada ailesiz kalıyor. Bugün, yetimhanelerde kalan çocukları düşünerek çocuklarınızı sarın ve koklayın. Bugün, cami önlerine terk edilmiş kundaktaki bebekleri düşünerek evlatlarınızın başını okşayın. Annenizin ve babanızın size tattırdığı yada tattıramadığı tüm güzel duygularla çocuklarınızı ve tüm çocukları kucaklayın. Unutmayın ki, bugün bayram.

Çocuklarımızın yarın ne olacağını elbette bilemeyiz. Ancak çocuklarımızı sevgi ve saygı ile kucaklayarak onlara yarınları daha fazla sevgi ve merhametle inşa etme fırsatı verebiliriz. Evet, hepimiz ölmek için doğduk. Bari yaşarken mutlu yaşamayı çocuklarımıza öğretelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.