Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bugün 10 Kasım

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2014 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 00:33

Bu gün 10 kasım ve saat 09_05 te ülke genelinde sirenler çalıp herkes işini, gücüne veya o'anki meşgalesini bırakıp saygı duruşunda bulunur Vilayet ve ilçelerde anma törenleri yıllardır düzenli olarak yapılır Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yad edilmesi gayet doğaldır.Ölümünün 76 yılını yaşadığımız günümüzde yıllardır bitmeyen tartışmaları da beraberinde günümüze taşınmaya hararetle devam etmekte.

 

Demokrat Partinin iktidara gelmesinden sonra Ezanı aslına çevirmesi ile birlikte bazı Aşırı İslam gurupları Şeriat geliyor nutukları atarak Atatürk heykel ve Büstlerini kırarlar buradaki provoke edici malzemeyi gören CHP’nin uçtaki siyasileride bu tahribata eşlik ederek karışıklık yaratmak isterler. Tabloyu gören ve tehlikeyi farkeden Başbakan Adnan Menderes Atatürk'ü koruma kanunu çıkarmayı düşünür ve alt yapı çalışmalarına başlar yasanın içinde neler var diye düşünürsek bilgileri aktararak devam edelim.

 

Herkesin 'Atatürk'ü koruma kanunu' olarak bildiği kanunun aslı aşağıdaki gibidir. Bu kanun hakkında olumlu ve olumsuz düşüncelerin ortaya konulması yararlı olabilir diye düşünüyorum.

 

Benim düşüncem tarihi şahsiyetleri kanunlarla korumak yerine, milletin gönlüne emanet etmek en iyisidir. Milletin gönlünden daha emin bir yer olduğunu düşünmüyorum.

 

Atatürk'ü Koruma Kanunu nedir?

 

Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun:

 

--------------------------------------------------------------

 

yayın : resmi gazete

 

yayım tarihi ve sayısı : 31/07/1951 - 7872

 

numarası : 5816

 

Madde 1- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla

 

kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

 

Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

 

yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

 

Madde 2- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.

 

birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.

 

Madde 3- Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.

 

Madde 4- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

Madde 5- Bu kanunu adalet bakanı yürütür. Kanun 5 Mayıs 1951 günü geldiği Genel Kurul'da CHP'li vekillerce de eleştirilmiş ve yapılan oylamada reddedilerek komisyona iade edilmiştir.

 

Genel Kurul'da CHP milletvekillerinden Kamil Boran tasarının Meclis'e gelmesinden üzüntü duyduğunu belirtirken, eski CHP'lilerden olup o sırada bağımsız olan Sinan Tekelioğlu, kanunun baskıcılık bakımından ancak Takrir-i Sükun Kanunu ile karşılaştırılabileceğini, anayasaya aykırı ve anti-demokratik olduğunu söylemiştir.

 

Tasarı 7 Mayıs günü yapılan oylamada 141'e karşı 146 oyla reddedilir. Bunun üzerine DP'liler Alman hukukçu Ernst Hirsch'in kapısını çalarlar. Onun yazdığı yeni şekliyle kanun tasarısı 25 Temmuz 1951 günü yeniden genel kurula gelir ve ağırlıklı olarak DP oylarıyla geçer.

 

Böylece CHP, Atatürk kozunu elinden almak isteyen DP'nin kanun tasarısına karşı çıkarak en büyük zikzaklarından birini çizmiş, AB kapısında karşımıza heyula gibi dikilen bu çağ dışı kanunu eleştirme hakkını da elimize vermiştir. Öbür yandan DP, belki CHP'nin elindeki kozu almıştır ama anayasaya, ceza hukukuna, demokrasiye aykırı bir düzenlemenin de mimarı olmuştur.Atatürk'ü koruma kanunu neden niçin yapılmıştır olayın ilginç yanı hem bir kısım Chp hemde Siyasal İslamcılara karşı alınmış bir tedbirdir bu gün kendini Kemalist diye adlandıran fanatik Atatürkçüler Atatürk'e büyük zarar vermektedirler aşırı ve abartılı sevgi yanlış yollara ve mezralara çekmekte ve bu kişilerin zararın farkına varmamaktadırlar oysa işin Özü ALLAH’a Şükreder Atatürk'e teşekkür edersin. Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.