Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU TİMSAH BAŞKA TİMSAH

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 00:04

Geçen sezonun aksine aksiyon dolu bir lig izliyoruz.  Firesiz gidenler, sürpriz kaybedenler, birden duraklama dönemine girenler vesaire...

Bursaspor, sürpriz kaybedenlerdendi ve kredisini o kadar çabuk kullandı ki, Samsunspor maçında net galibiyet ve net bir oyundan başka şansı kalmamıştı.

TEKKE, TERS KÖŞE YAPTI

Sözün özü;

Bursaspor'un geleceğe dair artık bir şeyler anlatması gerekiyordu. Bu açıdan baktığımızda açıklanan onbirler hepimizi şaşırttı. Deyimi yerindeyse Fatih Tekke hepimize kontra yaptı. Topa ve oyun görüşüne hakim, farklı stilleriyle ön plana çıkan oyuncuların bu kadar iştahlı başlaması ise bir o kadar daha şaşırttı. Hatta, kendi kalesine Capan golü de Timsah'ın iştahını kesmedi. Taraftar anında vitesi yükseltti ve sonrası geldi. Rakip ligin favorilerinden Samsunspor olunca, ortaya Süper Lig tadında bir maç çıktı. İyi oyun motivasyonu da beraberinde getirdi.  Özelikkle Burak-Elton kanadı, rakip defansı yordu ve yeşil beyazlılar etkili oyunla skoru almasını bildi. .

FARKLI ŞABLONLAR HAYAT VERDİ

Tabii oyun içinde sıkışan anlar, verilen pozisyonlar farklı galibiyetin içerisinde çok göze batmasa da, ileride farklı şablonların da kullanılması için ışık tutacaktır. Zira, bu kadar hızlı oyunun içerisinde takımın tek handikabı erken yorulması ve geriye yaslanmasıydı. Farklı şablon olarak, Emirhan'ın gereksiz yere gördüğü ikinci sarı ve kırmızı sonrası gelişen kontralı Namık Alaskarov versiyonunu izledik ve notlaramızın arasına yazdık. Özellikle sağ bekten başlayarak doğru teşhis ve neticesinde gelişen tedavi yöntemi Bursaspor'a hayat verdi diyebiliriz. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu oyun şablonu geliştiği ve yeni gelenlerin kondisyonu arttığı sürece, ne kayıplar göze batar ne de kritik galibiyetler kaçar.

VİTESİ TRİBÜN YÜKSELTTİ

Özellikle geriye  düştüğü andan takıma desteğini daha da arttıran Bursaspor taraftarını da bu gülibiyette ayrı bir noktaya koymak gerekiyor. Kötü günde sahip çıkmak nedir bir kez daha gösterdiler. Bu destek ve tribün gücü, bazı oyuncuların form grafiğini de arttıracaktır. İsmail, Bruno, Ofosu ve Eltonlu ofansif yönü yüksek orta sahanın katkısı arttıkça, güzel günler daha da yakın olacaktır. Şimdilik yabancı kontenjanına takılan Namık Alaskarov da Fatih Tekke'yi bir hayli zorlayacaktır diye düşünüyorum.

KADER MAÇLARI OLABİLİR

Samsunspor önünde gelen farklı galibiyetle lige adeta ayar çeken Bursaspor için Tuzlaspor ve Ankaragücü maçları da, ikinci milli ara için bir o kadar önemli hale geldi. Başta dediğim gibi aksiyonu bol bu ligde her puanın her galibiyetin kıymeti var. Timsah rahat bir nefes aldı, şimdi ise uzun soluklu bir seriyle zirveye bağlanması gerekiyor. Bu seri için de önündeki iki hafta kader maçı niteliği taşıyor. Ve bu seri iştah kabartır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.