Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Nasıl Organizasyon?

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 00:00

"Birlikte olduğumuz zaman ne kadar güçlü olduğumuzu tüm Türkiye biliyor. Bana ve ekibime güvendiğiniz sürece neler olacağını herkes görüyor.  Gelecek vaat eden genç oyuncularımızın mukavelesini uzattık. Umarım layık olduğumuz Süper Lig'e döneriz"

Bu sözler Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan’a ait. Transfer yasağının başlamasına ramak kala tahtayı açtırarak camiaya derin bir soluk aldıran Mestan, ardı ardına patlattığı transfer bombalarıyla da gündemdeki yerini korudu. Sevilir ya da sevilmez, başkanlık makamına otururken yanlışları da olabilir lakin çok önemli bir iş başardı. Gerçekten takdir etmeyip eleştirmek haksızlık olur. Ve fakat yaşadığı bu süreci mutlaka anlatmalı. Süreç nasıl işledi, hangi zorluklarla karşılaştı. Çözümü nasıl oldu? Cevaplanması gereken sorulardan bir kaçı.

Gelelim imza törenine.

Özlüce’ye girerken özellikle çocukların fazlalığı, içimdeki umudun biraz daha yeşermesine neden oldu. Geleceğimiz sağlam ellerde demektir bu. İçeri geçtikten kısa süre sonra kapılar taraftara açıldı ve inanılmaz o anla karşı karşıya kaldım. Adeta savaşa giden bir ordu misali koşar adımlarla imza töreninin yapılacağı alana ulaşmak isteyenler kısa süreli bir korku yaşamama da neden oldular. Ezilme tehlikesi atlattım dersem yalan olmaz. Üzerlerinde yeşil beyaz formalarıyla o eziyet çektikleri sevgiliye öyle tutkuyla koşuyorlardı ki. İşte o an bir şeylerin değiştiğine inancım daha da arttı.

Karmaşanın hakim olduğu bir ortamda, Bursaspor’un yeni transferlerine imza attırıldı. Özer Hurmacı,Selçuk Şahin, Igor Wanderson Da Silva, Yevgen Selezynov ve Burak Altıparmak kendilerini yeşil beyazlı renklere bağlayan imzayı taraftarların alkışları eşliğinde attı. Konuşma dahi yapamadılar mikrofon bozuldu kablolar çıktı. Her neyse, umarım zirve yolculuğunda her birinin önemli katkıları olur. Onca olumsuzluğun arasında Beni en çok sevindiren ise Sedat Dursun, Burak Kapacak, Çağatay Yılmaz, Emirhan Aydoğan ve Ramazan Keskin ile 2024 yılına kadar sözleşmelerin uzatılması oldu. Mesut Mestan, gençleri menajerlere kaptırmamak için önlem aldığını da dile getirdi. Taraftardan yeni transferlere ve genç futbolcuların sözleşme uzatmasına kadar her şey mükemmeldi.

Ama organizasyon Bursaspor Kulübü'nün büyüklüğüne yakışmadı. 3 yıl travma yaşamış bir camia var ortada. Yeniden zirveye yürüyüşünün önemli ve büyük bir adımı olan imza töreninde yaşanan aksaklıklar nedeniyle basın mensupları olarak epey zorluklar yaşadık. Taraftarlar ile futbolcuların olduğu alanda sıkıştık. Ve çalışmak neredeyse imkansızlaştı. Çoğu arkadaşımız ses kaydı dahi yapamadı. E böyle bir buluşmayı duyuramayacaksak niye oradaydık. Keşke bunu düşünebilecek bir akıl olabilseydi orada. Sevgili Bartu Kösemsever ve Ervin arkadaşımız ellerinden gelen çabayı gösterdiler elbette. sözüm onlara asla değil. Ama daha profesyonel tasarlanmış bir organizasyon ile bu buluşma çok daha anlamlı kılınabilirdi. Tahta öyle kolay kırılmıyor değil mi sayın başkan.

Mesut Mestan ile ayaküstü sohbet ettiğimde tek amacının Bursaspor'u süper lige çıkarmak olduğunu söyledi. Ve çok da kararlı görünüyordu. Umarım dediğini yapar biz de üzerimize düşeni yapar kendisine destek oluruz. Sinerji şehre yayılırsa neden istediğimiz zirve yürüyüşünü güzel bir son ile tamamlamayalım ki?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.