Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Hesapta Yoktu!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 00:04

Gündüz maçlarında Giresun ile Adanademir’in deplasmanda kazanması, Samsun’un ise Ümraniye’de skandal bir hakem kararının(!) ardından son saniyede beraberliği kurtarması Bursaspor açısından maçın önemini bir kat daha artırmıştı.

Bu sonuçlarla ligin zirvesi boy sırasına dizildiği için, Timsah’ın kazanacağı 3 puan ilk altının içine başını sokması demekti...

Karşılaşma öncesi son Adanademir maçında ilk 11’de yer alan Furkan Emre ve Emirhan’ın cezalı olması, Aykut’un da sakatlık nedeniyle riske edilmeyip kulübede oturması şüphesiz can sıkıcı bir ayrıntıydı.

Altınordu çok koşan, çarpışan arabalar gibi rakiple didişen bir takım... Ayağa da iyi top yapıyorlar, kontratak futboluna da çok yatkın oyuncuları var.

Bursaspor özellikle ilk yarıda futbolun iki türlü malzemesini kullandı. Hem çok akıllı oynadı, hem rakibi oynatmadı. Devrenin son 5 dakikasına kadar rakibe tek gol pozisyon fırsatı tanımadı.

Bu şu demek; futbolun iki tarafını da iyi oynayacaksın. Yalnız ileri giderken iyi, yalnız geri gelirken kötü olursan, dengesiz bir takım olursun. İlk 45’te rakip kaleye her gidildiğinde bir hadise yarattılar.

36’da Burak Altıparmak-Onur Atasayar ile başlayan Batuhan Kör’ün golü ile noktalanan pozisyon alt yapılarda ders konusu olan ‘3 pasta top nasıl ağlara gönderilir’ futbol klasiğinin tipik bir örneğiydi...

 İkinci yarıda roller değişti. Ayranı kabaran İzmir ekibi beraberlik için Bursa kalesine yüklenirken, Yeşil Beyazlı ev sahibi ekip konuğuna durduk yerde ikramlarda bulunmaya başladı. Öyle ki; bu devrede Ozan İsmail ile Tuğbey Akgün’ü çok koşarken, didişirken gördüm de iyi top yaparken görmedim! Geriye çabuk dönemediler, orta sahayı İzmir ekibine bıraktılar.

Savunmadayken çalım yiyip zor durumda kalabilirsiniz. Kademedeki arkadaşınız müdahale eder, telafi eder. Ama savunma arkasına sürekli adam kaçırırsanız, akıbetinizin ne olacağı belli olmaz.                                                                                    68’de gelen Altınordu’nun Ahmet İlkan Özek’in beraberlik golünde Bursaspor defansının adam paylaşım hatası geriye kaçan rakibi unutma gafleti de eklenince skorun da akıbetini belirledi.

Tabelanın eşitlenmesi sonrası Bursaspor’un öne geçmek için yeniden rakip sahaya yığılması ‘Haydi Allah rast getire’ misali şark usulü bir yüklenişin örneğiydi.

Bu mantık, sadece şansla kazanmayı olası kılar.90 artılarda Enes Destan’ın Altınordu’yu öne geçiren, Bursaspor adına belki de sezonun umutlarını erken tüketen 3 puanlık golü ‘Ummadık taş baş yarar’ deyiminin Timsah Arena’da dün gece sergilenen trajedinin hazin bir örneğiydi.

Haftaya zehir gibi Giresun deplasmanı, sonrada ara transferde kadrosunu neredeyse sil baştan yapan evdeki Tuzla maçı...

Allah kuvvet versin Yeşil Beyazlı sevdayla çarpan yüreklere ve de ayaklara...

MAÇIN HATASI: İkinci yarıda oyuncu değiştirirken kural hatası yaparak bir kontenjan hakkını kullanamayan Bursaspor teknik heyeti Ertuğrul’un sakat sakat maçı tamamlanması konusunda ne düşünüyorlar acaba?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.