Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO’nun büyük başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 00:03

Dünya korona belasından kurtulmaya çalışıyor. Yaklaşık 3 yıldır pek çok iş yeri kapalı kaldı. İşler durdu. Ekonomi sıkıntılı günler yaşıyor. Bunun yanında “ülkemde güzel işlerde oluyor” dedirten çalışmaları da gözlemlemeye başladık.

Örnek; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen HOMETEX fuarı büyük ilgi gördü ve 5 gün gibi kısa sürede 170 bin ziyaretçiyi aşan katılımla, ekonominin durgun çarklarının yeni umudu oldu.

Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuara 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi ise beklentileri de aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı sektördeki moda ve trendleri belirledi.

Türkiye ev tekstili sektörünün güç birliği yaptığı fuar, toplam 11 salonda ve 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik temasının ön planda tutulduğu fuarda, alım heyetleri sayesinde Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcılar, yerli firmalarla işbirliği masasında buluştu.

Fuarda ilk kez kurgulanan ‘İham Alanları’ bölümlerinde perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çok çeşitli ürün grupları sergilenirken, Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının oluşturduğu “Designer Box”larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayarak ziyaretçilerin beğenisine sunma imkanı buldular.

Ev tekstili sektörünün trendlerini belirleyen önemli isimler de HOMETEX’te yer aldı. Ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Dall’Olio, Omar Baban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trend sunumları gerçekleştirirken, farklı temalarla düzenlenen seminerlerde ise ulusal ve uluslararası önemli isimler sektör ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

BTSO’nun iştiraki olan KFA Fuarcılık şirketinin bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında çok önemli organizasyonlara imza attığını hatırlatan BTSO Başkanıİbrahim Burkay, “Bugün ev tekstili sektöründe dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan HOMETEX’i KFA Fuarcılık şirketimizin başarılı organizasyonuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TETSİAD’ın ev sahipliğinde gerek ihracatçı birliklerimiz gerekse de odalarımızın büyük bir güç birliği sergileyerek destek verdikleri fuarımız katılımcı ve ziyaretçilerimiz açısından beklentilerin de üzerinde bir memnuniyetle tamamlandı.” dedi.

Yurt içinden ve yurt dışından binlerce nitelikli alıcının fuarı ziyaret ederek yeni iş bağlantılarına imza attığını belirten Burkay, “Gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonlarının yanı sıra bireysel olarak fuara farklı ülkelerden katılım sağlayan yabancı alıcıların ilgisi beklentilerimizin de üzerindeydi. 5 gün boyunca yapılan iş görüşmelerinde yaklaşık 1,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirildi. Uzun bir süredir fuar gerçekleştiremeyen sektörümüz için HOMETEX, yeni işbirliklerine imza atılan çok önemli bir organizasyon oldu. Fuarımız önümüzdeki yıl yine İstanbul Fuar Merkezi’nde 16-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.” şeklinde konuştu.

Şimdi, durup düşünelim.

Dünyanın pek çok bölgesinde ve devletinde ekonomik sıkıntılar var. Döviz ve dövize bağlı girdi maliyetleri yüksek. Enerji maliyetleri yüksek. Piyasalarda durağan seyir hakim. Amerika bile ekonomik çalkantılar ve enflasyon baskısı altında inim inim inliyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki ismi konulmayan savaş ise dünya barışını tehdit ediyor.

Böylesi bir ortamda, Türkiye’nin en önemli üretim kaynaklarından birisi olan tekstil sanayinin, ev tekstili sektöründeki kollarında üretim ve pazarlama adına böylesine bir fuarın düzenlenmesi ve katılım başarısı elde edilmesi gerçekten sevindirici.

Bir başka sevindirici nokta ise katılımcıların gösterdikleri ilgiler.

Sanayicilerimiz, fuarda mallarını, ürünlerini sergilerken gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmasından memnun oldular. Yeni müşteriler ve yeni Pazar arayışlarına bu fuar sayesinde yapılan görüşmelerle yeni kazanımlar eklemenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Hal böyle iken, durağan ekonomik alanda, BTSO’nun Bursa’nın sanayisinin en büyük üretim merkezlerinden birisi olduğu tekstil işkolunda fuar düzenleyip, yeni iş imkanları oluşmasına katkı sağlaması alkışlanacak bir hizmettir.

Yeni iş alanlarının ve imkanlarının oluşması, yeni siparişlerin alınması, yeni müşterilerin kazanılması, ekonomik açıdan olduğu kadar, ülkemizin içinde bulunduğu işsizlik ve istihdam sıkıntısının çözümüne sağlayacağı katkılar bakımından da önem arz etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.