Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozkurt iktidara koşuyor…

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 00:01

Türkiye'nin en karanlık günlerine tanıklık eden, karanlıktan aydınlığa her daim ışık olan lider Devlet Bahçeli yine haklı çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletin partisi ve gönül sevdası olduğunu sürekli ifade eden Bilge Türk Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde herkesi partiye davet etmişti. Bu davete en güçlü cevap ise, merkez sağ ve iktidarın kalesi Bursa'dan geldi. Milliyetçi Hareketin kalesinde gelişen bu eve dönüş hareketliliği siyasi arenada da heyecana yol açtı. Son dönemde Ak Parti içerisinde gelişen bölünme süreci ve devamında Davutoğlu'nun sert çıkışları kentte ciddi bir siyasi boşluğun varlığını gözler önüne serdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin güçlü isimlerinden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın ülkü ocaklarından siyasete kazandırdığı gençlerden olan Cihangir Kalkancı, Bursa İl Başkanlığına geldiği günden bugüne en başarılı birliktelik adımını geçtiğimiz günlerde attı. İkibin beşyüz kişilik üye katılım programı ile gündemin ilk sıralarına oturan Kalkancı, kentte siyasetin başarılı isimlerinden olmayı başardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu'nun katılımları ile şölen havasında geçen programda İyi Parti, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisinden çok sayıda isim yola Milliyetçi Hareket Partisi ile devam kararı aldı. Türkiye'nin zor şartlardan geçtiği bir dönemde memleketin çimentosu olan Türk Milliyetçiliğinin yeniden güçlenmesi kamu da motivasyon yarattı. 

Sokak ortasında infaz…

Ortalık suç mahalli oldu. Heryerde ciddi bir işsizlik bunalımı ve borç sıkıntısı yaşanıyor. Toplumsal gerilimin arttığı ülkemizde ekonomik paket bugünlerde açıklanacak ama vatandaş pekte umutlu değil. Esnafın ve iş dünyasının kaybı uzun yıllar telafi edilemeyecek boyutta. Yanlış siyasi adımlar, hatalı ekonomi yönetimi ve papaz iadeleri ile yitik 5 yılda çok şey kaybettik. Bugün 'sokak ortasında infaz' olarak tanımlayabileceğimiz işsizlik oranları kışın çok soğuk geçmesine neden olacağa benziyor. Her ne kadar kamu bankaları son dem de inşaat sonrası otomotiv sektörünü de kurtarmaya çalışıyor olsa bile bu ne kadar faydalı olacak göreceğiz…

Toplumsal bir ekonomik reforma ihtiyaç var. Bunun için vergi dairelerinin e-haciz uygulamalarına son vermesi ve düşük vergi modeline gitmesi şart. Yine özel bankalar başta olmak üzere bankacılık ve finans sektörünün KKB notunu yeniden güncellemesi son 5 yıllık dönemin yok sayılması ve yeni bir kredilendirme borç yönetim sistemine geçilmesi beklentiler arasında yer alıyor. 

Türkiye'nin en köklü ekonomi reformuna geçmek için bugünlerden daha doğru bir gün yok. Bu nedenle sokak ortasında infaz olarak tanımlayabileceğimiz ekonomik çöküş sürecinden acilen kurtulmak için doğru hamlelerin acilen atılması şart… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.