Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOSE ( Büyükşehir Spor Etkinlikleri)

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 00:02

Önceki yıl, 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol yapılmış, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi eğitimden başlamak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde spor seferberliği başlatılmıştı.

Bu kapsamda her okulda açılacak olan tasarım ve beceri atölyelerinin yanı sıra okullarda spor salonları da yaygınlaştırılacak, yeni dönemde okullarda futbol ve basketbol gibi popüler spor dallarının yanı sıra tenisvoleybol, atletizm, güreş, Uzakdoğu sporları, yüzme ve koşu gibi birçok spor dalında faaliyetler başlatılacak.

Okullar öğrencilerin isteği doğrultusunda kulüpler kurabilecek. Bu kulüpler için ilçe ve iller arası ligler oluşturulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu kulüplere antrenör desteği sağlayacak.

Spor alanında yetenekli öğrencilerin erken yaşta tespit edilmesi ve yönlendirmenin yapılabilmesi için Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi okullarda hayata geçirilecek.

Bu proje sayesinde sporda yetenekli olan çocuklar belirlenip bu spor dallarındaki profesyonel kulüplerin altyapısına yönlendirilecek.

Böylece bir taraftan yetenekli öğrenciler keşfedilip ülke sporuna kazandırılırken dünyanın en büyük spor organizasyonlarında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiş olacak.

İşte ortaya konulan bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için, her ne kadar karalı bir irade en önemli unsur olsa da, öğrencilerin sportif faaliyetlerini sürdürmek için yeterli bir altyapı da bir o kadar önemli olmaktadır. Okullarda on yıllar öncesinin imkanlarıyla oluşturulan fiziksel şartlar bakanlığın bu hedefiyle çokta örtüşmemektedir. Spor yapabilmek için yeterli spor alanı işin olmazsa olmazlarından biridir.

Hükümet olduğu 17 yıldır spora ve sporcuya verdiği destekle ülkeye yeni bir anlayış getiren Ak Parti, yerel de belediyelerinin öncülüğünde büyük bir spor hamlesi başlatmış, çocukları ve gençleri sporla buluşturmak için gerekli tesisleri kazandırmıştır. Kazandırmaya da devam etmektedir.

İşte, tam bu noktada Bursa özelinde söylüyorum, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak için organize ettiği Büyükşehir Spor Etkinlikleri’nden (BOSE) projesi 4 yıldır olduğu gibi bu yılda hayata geçirildi.  Törene Büyükşehir adına bizzat Alinur başkan katılarak konuyu ne kadar önemsediğini gösterdi. Projenin diğer paydaşı olan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’de masadaydı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) BOSE’nin tanıtımı nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini sporla buluşturmak, onlara ‘boş zamanlarını değerlendirebilecekleri’ faaliyetleri tanıtmak, sporu bir yaşam biçimi haline getirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Bursa Okul Spor Etkinlikleri’ni (BOSE) düzenlediklerini söyledi. Projeyle aynı zamanda yetenekli çocukları tespit ederek sisteme kazandırdıklarını, sosyal-ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Aktaş, “Projemizi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol kapsamında gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, Bursa genelinde öğrenim gören çocuk ve gençlerimize spor yaptırmak, sporu bir yaşam biçimi haline getirebilmeleri sağlamak” diye konuştu.

Spor Bir Yaşam Biçimi Olmalı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise öğrencilerin spor yapmasının önemine değinerek, " Eğitim noktasında öğrencilerimizin spor yapması önemli bir değer. Birincisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ Dolayısıyla öğrencilerimizin fiziksel gelişimi, zihinsel gelişimine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan bir tanesi. İkincisi, öğrencilerimizin sosyal açıdan sosyalleşmeye katkısı oluyor. Her öğrencimiz yapılan faaliyetlerle yeni dostluklar, yeni çevreler, yeni arkadaşlar, yeni bakış açıları elde ediyorlar ki bu da öğrencilerimize büyük katkı sağlıyor. Bir diğer husus da çocuklarda özgüveni geliştiriyor. Başarıyı isteyen, başarıyı hedefleyen öğrenci gruplarında kendine güvenin artacağı muhakkak. Buna sağladığı katkı da yadsınamaz. Spor yapan öğrenci derslerinde de daha başarılı oluyor. Bu 4 faydayı sağlaması açısından 30 alanda Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız çok büyük bir etkinlik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a çok teşekkür ediyorum. Her zaman bize desteklerini esirgemiyorlar. Bu sene daha büyük hedeflerle daha geniş alanlara ulaşma noktasında istediğimizi elde edebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı

9 farklı dalda etkinlik

Geçen sene 306 bin öğrenciye ücretsiz spor ve fiziki etkinlik imkanı sağlayan projenin bu yılki hedefin 350 bin olduğu belirtildi. 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 9 farklı dalda planlama yapılacak. Bunlar arasında, ‘çocuk ve gençlerimizin ilgisini çeken’ yarışma-turnuva ve müsabakalar olacak. . Spor ve fiziki etkinlikler, çocuklarda olumlu davranışların geliştirilmesinde, sosyalleşmelerinde, fiziksel özellik ve yeteneklerinin farkına varmalarında, alternatif etkinlikleri tanımalarında ve en önemlisi onları kötü alışkanlıklardan alıkoyacak en önemli araç ve etkenler olacaktır.

2019-2020 BOSE, futbol, ‘Şehrin en hızlısı’, mini golf, mangala, sokak basketbolu, ‘Maceraya hazır mısın Bursa?’, ‘Kayak öğreniyorum’, ‘Yüzme öğreniyorum’ ve özel çocuklar spor şenliklerine ev sahipliği yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.