Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bize bir hoca lazım!

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2017 23:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 23:51

Bu sezon hepimizi futboldan illallah ettiren Bursaspor yüzünden maç izleme keyfi diye bir şey kalmadı. O yüzden Hamza Hamzaoğlu'na biriken kızgınlığımı dile getirdiğim Aralık ayındaki yazıdan sonra belli bir süre Bursaspor ile ilgili yazmadım. 

Çok güzel hoca seçiyoruz

Aradan geçen bir ayın ardından nihayet Hamza Hoca ile yollar ayrılıp yeni teknik direktör arayışına girildiğinde ise yönetime şöyle seslenmiştim: "Bursaspor, kariyerini herkesin kabulleneceği bir hoca bulamazsa, en iyi seçenek kendi bünyesinden bir isme şans verilmesidir."

Peki, bizim yönetim ne yaptı? Para harcaması gerektiği için ya da o vizyonu olmadığı için doğal olarak, 'kariyerini herkesin kabulleneceği bir hoca bulamadı.' Onu da kabul ettik de birader niye kendi bünyenden bir isme şans vermezsin.

Bizim yönetim Rus ruleti oynamayı çok seviyor. Yahu millet birbirine çok benzeyen Ertuğrul Sağlam - Hamza Hamzaoğlu (yani risk alma, silik futbol oyna, hücum ediyormuş gibi görün, gol yememeye çalış) modelinden bu kadar illallah etmişken Ertuğrul Sağlam'ın yardımcısından başka hoca bulamadınız mı? Hiç bir şey bilmiyorsanız bari Yılmaz Vural'ı getirseydiniz. Camiadaki geçmişiyle bize biraz nostalji yaşatır, hücum oynatır, fark atar, fark yer, yeri gelir futbolculara gaz verir, yeri gelir ayar verirdi ama bir şekilde bu sezonu sorunsuz atlatırdık.

Kalan kredi miktarı

Bizim yönetim, ara transferi yatarak geçirip hoca tercihini de yanlış kullanınca taraftarın gözünde tükenmek üzere olan kredisini de sıfırladı. Allah için biraz da şansız adamlar. Bizim yönetim ara transferde çakılıp kalırken, futbolu can çekişen Trabzonspor ve Kayserispor gibi kulüpler devre arasını o kadar güzel nokta atışı transferlerle değerlendirdi ki, bunları gören bizim taraftarların sinir katsayıları tavan yaptı. Adamlar sadece ara transferde bile bir takıma nasıl sihirli değnek dokunuşu yapılabileceğinin adeta kitabını yazdılar.

Mevcut durumda Mutlu Hoca'nın bile 3-4 maç kredisi varken mevcut yönetimin artık 1 maçlık bile kredisi kalmadı. Eğer mucizeler yaşanmazsa bu yönetim de tarih oldu ve sezon sonunu görmeleri çok zor. İnşallah ben yanılırım ve inanın bu konuda yanılmayı da çok istiyorum.

Hoca 'Mutlu' ama biz değiliz

Son olarak da sana gelelim Mutlu Topçu Hocam. Gelirken çok mutlu olduğuna şüphem yok. Bursaspor'un başına geçmek senin şahsi kariyerin için müthiş bir şanstı ve artık bir üst sıraya çıkma anlamı taşıyordu. Eline tarihi bir şans geçti bu doğru ama hocam bu şans böyle heba edilir mi? Bu mu söz verdiğin çok farklı bir Bursaspor? Hamza Hoca'dan neyi farklı yaptın? Biz Hamza Hoca'ya; formsuz Deniz'i, Del Valle'yi, Bilal'i oynattığı için kızarken sen de aynısını yaptın. Bilal sakat olduğu için belki üçte üç yapamadın ama sonuçta mesaj alındı.

Aynı oyun kurgusuyla sahaya çıkacaksan, aynı silik, ezik, mahkum futbolla türbinlere saç baş yolduracaksan niye geldin hocam? Hazır bir kariyer eşiği yakalamışken neden bir fark yaratmaya çalışmıyorsun hocam? Üstelik bundan daha kötü olma ihtimalimiz yokken neden korkuyorsun hocam? Azıcık cesaretli olsan, değişik taktik ve oyuncu tercihleri yapsan, şöyle sahaya ve türbinlere biraz heyecan katsan ne güzel olur hocam. O zaman sadece sen değil biz de mutlu oluruz hocam. Tadımız iyice kaçmasa, hep beraber mutlu olsak fena mı olur Mutlu Hocam?..     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.