Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biz bize kaldık !

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 00:02

Pek çok insanımız evlerinde. Hastalık ve bulaşma tehlikesi nedeniyle kendilerini önlem adına evlerine kapattılar. Bazıları işlerini evden yürütüyor. Bazıları ise sabır çekiyor.

Bu salgın elbet bir gün etkisini yitirecek ve insanlarımız yine eskiden olduğu gibi bir ve beraber olacaklar. Yeniden biz bize olacağız ve ülkemizin kalkınması, ekonominin canlanması, insanların huzur ve güven içinde yaşantılarını sürdürmesi, mutluluğun hakim olması adına üzerimize düşen görevleri yapacağız. Şimdiki görevimiz evde kalma.

Tabi, adına Covid-19 denilen bu Koronavirüs illeti nedeniyle evde kalıp işe gidilemeyince bir takım kayıplarımız söz konusu. Kazanç kaybı söz konusu. Bunların hepsinin telafisi ileride çalışarak halledilebilir diye düşünüyoruz. Fakat, halledilemeyecek bazı önemli sıkıntılarımız var. Evde kalıyoruz, elektrik sayacı, doğalgaz sayacı, su sayacı, internet faturası, telefon faturası, TV yayın faturası çalışmaya devam ediyor. Kredi ödemeleri var. Faizler devam ediyor. Bütün bunların bir çözüme kavuşturulması gerekli.

Evine ekmek götüremeyecek şekilde mağdur olan, işsiz olanlar var. Böylesi zamanlarda el ele verip, bu kişiler için insanlarımız ellerinden gelen yardımları yapıyorlar ama nereye kadar? Yeterli mi? Diye sorulara verilen cevaplar ise “hiç olmamaktan iyidir..”

Tabi ki toplumsal dayanışma ve yardımlaşma böylesi günlerde daha büyük önem taşıyor ve kazanıyor.

İktidar ve muhalefet, siyaset gündeminde ise bu zor günlerin geçmesine yönelik olarak bazı önerilerde bulunuyorlar. Adım atan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Nice sıkıntıyı birlikte göğüslediğimiz, nice mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz Milletimizle el ele vererek, Rabbimizin yardım ve inayetiyle inşallah bu musibetin de üstesinden geleceğiz. Çünkü ‘BizBizeYeterizTürkiyem’, ‘BizBizeYeteriz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında ulusa sesleniş konuşmasında ise, “Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz, kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum'' dedi.

Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklamasında kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aldığı 6 aylık maaşını , eşinin de (Sevinç Aktaş)  13 bin tl tutarındaki takılarını BizBizeYeteriz kampanyası için bağışladıklarını duyurdu.

Hayırlı olsun. Allah kabul etsin.

Bu kampanyayı bekliyorduk. Çünkü, toplum olarak insanlarımız bu illetle mücadele için ellerindeki varlıklarından bağış yapmak istemelerine rağmen nereye ve nasıl bağış yapacaklarına dair karar vermekte zorluk çekiyorlardı.

Şimdi, bu sıkıntılar aşıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bankalarda hesapları açtı. İsteyen vatandaşlarımız için bende bu hesap numaralarını sizlerle paylaşmak istedim.

T.C. Ziraat Bankası AŞ Ankara Kamu Kurumsal Şubesi-1745 - IBAN: TR 65 0001 0017 4503 2156 2050 21
 T.C. Ziraat Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi - IBAN: TR 22 0020 9000 0014 3597 0000 45
- Türkiye Vakıflar Bankası TAO Kolej Şubesi - IBAN: TR 55 0001 5001 5800 7310 2018 04
- Türkiye Vakıf Katılım Bankası AŞ Ankara Kurumsal Şubesi - IBAN: TR 45 0021 0000 0003 4994 7000 01
- Türkiye Halk Bankası AŞ Bakanlıklar Şubesi - IBAN: TR 34 0001 2009 4080 0005 0002 30

Tabi, bankalara bağış yapacak kadar kazancı ve birikimi olmayan, fakat kampanyaya destek olmak isteyen halkımız içinde cep telefonları aracığıyla, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom GSM operatörlerinin "8119 SMS" numarasına "KORONA" yazarak 10 TL karşılığında bağışta bulunabilecekleri açıklandı.

Biz Bize kelimelerinin benim yaşantımdaki değeri büyüktür. Ortaokul ve lise çağlarında iken Eğitim Mahallesi’nde Biz Bize isimli bir kahve vardı. Eğitim Enstitüsü öğrencisi değerli hocamız Osman Çevik burasını işletiyordu. Öğrencilere hem derslerimizi yaptırıyorduk hem de bilardo ve kağıt oyunlarını ben ve arkadaşlarım bu kahvehanede öğrendik. Hayatın ilk basamaklarını tırmanmamıza yardımcı oldu.

Evet, bu Koronavirüs ortaya çıktığı günden bu yana gerek siyasi ortamda gerekse halk arasında bir takım yardımlar ve devletin yapması gerekenler söz ediliyordu. Fakat, kimse “ben bu illetle mücadele için falan bankada, filan hesabı açtırdım ve ….. bedelle bu kampanyası başlattım…” şeklinde bir adım atılmamıştı. Belediyeler ve bazı kurumlar, Kızılay gibi sahaya çıkıp erzak yardımı ve temizlik, hijyen konularda destek vermeye başlamışlardı. Şimdi, toplumsal destek bir çatı altında toplandı.

Ülkemizde ve dünya milli mücadele var. Siyaset arka planda kalmalı. İktidarıyla, muhalefetiyle siyasi olan, olmayan herkes elinden geldiği kadarıyla bu mücadeleye destek olmalı. Tehlike ortadan kalktıktan sonra, kaldığımız yerden devam ederiz, siyasi ve kısır tartışmalara….

Bugün 01 Nisan. Dünya Şaka Günü. Bizler, eskiden “Bir Nisan Şakaları” ile ilgili haberler yapardık. Sonra da “Nisan Biiirr” diye yazıp, okurlarımıza şaka yaptığımızı ifade ederdik. Bugün ise şaka yapmak kimsenin içinden gelmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.