Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir varmış bir yokmuş

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 00:00

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, deve tellak iken, pire berber iken, ben anamın beşiğinde tıngır mıngır diye sallanırken Bursaspor takımı şampiyon olmuş. Her ne olduysa o şampiyonluktan sonra olmuş. Şampiyon başkanın hayatını kaybetmesinin ardından başkanlık koltuğuna seçilen isimler kulübü borç batağına sokmuş. Menajerlerin yetenekli diye kakaladığı futbolcuların aslında hiç de öyle olmadığı, borç yüküne yeni borçlar eklendiği ortaya çıkmış.

Kongre üyeleri ise son kurtarıcı olarak başlarına en çok belayı açacaklarından habersiz Ali Ay’dan medet ummuş. Ay, Aslında ilk sene rengini belli etmiş etmesine de göreceğimiz bir alt lig varmış. 2. yıl ve 3. yılı da başkan olarak geçirmiş Ne kışlar ne yazlar geçmiş de Bursaspor üzerindeki kara bulutları rüzgar alıp götürememiş. 3. yılın sonunda amacına ulaşmış Ali Ay. Şampiyon apoleti taşıyan takımı bir alt lige düşürmeyi başarmış. Bursaspor Kulübünü öyle perişan etmiş ki Bursaspor tarihine kendi adını kara bir leke olarak yazdırmış.

Yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen yine bir umudu varmış Bursaspor’a gönül veren renktaşların. Süper Lige çıkmak ve yine yeniden şampiyon olmak. Japon yapıştırıcı ile yapıştığı koltuğundan zorla koparılan Ali Ay’ın ardından bu kez de bir başka isim kulübe başkan olmuş. Mesut Mestan, imza şaibesiyle gelmiş olsa da onca borcun altına girmekten çekinmemiş ve taraftara şampiyonluk sözü vermiş Birlik beraberlik nidalarına açılan transfer tahtasının da müjdesi verilince, 3 yıl boyunca kabusu yaşayanlar Mestan’a inanmış. Transfer döneminin kapanmasına saatler kala imzalar atılmış. Sevinç naraları altında hedefin Süper Lig olduğu herkese duyurulmuş.

Ne güze değil mi? Böyle masalımsı anlatılınca. Camia kızılcık şerbeti içti kan kustu. Yapılan kazık transferlerde bu kaosun tuzu biberi oldu adeta. Bu transferlerde söz sahibi olan isimlerin bir an önce Özlüce tesislerini terk etmeleri gerekiyor. Onca transferde bir doğru dahi çıkmamışsa demek ki siz bu işi bilmiyorsunuz demektir. Menemen olayından sonra ciddi bir yara aldık. Süper Lige yürüyüşümüz sekteye uğradı. Kimseye masal anlamayın Bir an önce ne yapacaksanız yapın ama gereğini de yapın. En azından çocuklarımıza 2010’da şampiyon apoletini takan Bursaspor’u anlatıyorduk. Avrupa’ya gidiyor olmasıyla gururlanıyorduk. Eğer bir şey yapmazsanız anlatacak bir şeyimiz de kalmayacak. Böyle giderse gün gelecek çocuklarımız, o yaşanan gurur tablolarını masal sanacak. Öyle bir darbe aldık ki Ali Ay sayesinde yıkıldık, bir türlü kalkamıyoruz. Masal olmamıza izin vermeyin. Bu takımı da bu şehri de Süper Lige çıkarın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.