Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Şampiyonluk öyküsü Küplüpınar Yeşildağ Spor

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2023 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 00:02

Şehrimizin takımı Bursaspor’umuzun şuanki durumuna üzüldüğümden dolayı futboldan uzun süre uzak kalmıştım.

Benimde doğduğum ve uzun yıllar yaşadığım Şehrimizin ve Osmangazi ilçemizin nüfus olarak bir çok Şehirden daha kalabalık ve en eski güzide mahallesi olan Küplüpınar mh.sinin amatör spor futbol takımı olan Küplüpınar Yeşildağ sporun maçını hafta sonu oğlum Berat ile birlikte izlemeye karar verdik.

Bursa 1.amatör küme takımlarından olan benimde gençlik yıllarımda oynamış olduğum semt takımımız olan Küplüpınar Yeşildağspor’un HD Osmangazi Gençlikspor ile yaptığı futbol müsabakasını zevkle izledik ve çokta keyif aldık.Maç çok güzel centilmence sonuçlandı.

Bu karşılaşmanın farklı bir önemi daha vardı Bursa 1.amatör küme maçları 17 Eylül 2022 ’de başlamıştı ve 19 mart 2023’te pazar günü son maç ile Küplüpınar Yeşildağspor’un sezon Şampiyonluğunu ilan ederek grubunu birinci bitirdi ve maç sonu yapılan görkemli kutlama töreni ile Şampiyonluk kupasını taraftarları ile bütünleşerek coşku içinde almaya hak kazandı.

Ülkemizde ender rastlanan bir şey dikkatimi çekti bir amatör küme futbol takımını yaklaşık 200 kişi ile taraftarların lideri Amigosu eşliğinde davullar maytaplar ve konfetilerle eğlenceli tezahüratlar eşliğinde takımlarını desteklemeye gelmişler.

Kulüp başkanı Nihat Albayrak’tan aldığım bilgi yalnızca bu maçta değil geçtiğimiz sezon ve bu yılda oynadıkları 27 maçın tamamında hiç aksatmadan taraftarlar deplasman dahil her maça gelerek ve ayrıca her maç sonu galibiyetten sonrada sporcu kardeşlerimizin mahalleye kulübe geldiklerinde meşaleler maytaplar konfetiler ile futbol takımlarını karşıladıklarını ve aynı tezahüratlar ile sezon sonuna kadar maçlardada her zaman yanlarında olarak destekleyerek kenetlendiklerini ve oynanan maçlara baktığımda bir çok maçta 5-6-7-8-9 gol gibi farklı skorlar ile rakiplerini geçerek sezon sonunda Şampiyonluğa ulaştıklarını ve bu Şampiyonlukta taraftarların çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Bende maçı oğlum Berat ile izlerken biran eski geçmiş yıllara gittim gençlik yıllarımda bu kulüpte futbol oynuyordum fakat ailemin baskısı ile çok sevdiğim futbol sporundan uzaklaşmak zorunda kaldım şuanda ben dahil tüm ailelerin çocuklarını özenle spora teşvik ettiklerini görüyor yaşıyoruz.

Gözlemlediğim kadarı ile futbolcu kardeşlerimizin hepsi çok özel ayrı ayrı birer yetenek olduklarını ve önümüzdeki yıllarda birçok oyuncunun kendilerine birer hedef koyup inanarak çalışmalarınada istikrarlı, disiplinli bir şekilde devam ettikleri sürece dahada başarılı olacaklarını kısa sürede birçok oyuncunun 1 lig ve süper lig takımlarında Profesyonel birer sporcu olarak görebileceğimizi umut ediyorum.

Yine Küplüpınar mh.doğumlu olan Nihat Albayrak Başkan ile ayrıca Kulüp tarihi hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yesildağspor kulübü 1963 yılında yapılanma ile Futbol spor müsabakalarında Bursa amatör’de faaliyetine başlamıştır asıl tarihi 1963 olmasına rağmen Bursaspor camiası ile aynı tarihe denk gelmesinden dolayı kuruluş tarihi 1964 olarak tescillenmiştir.

2021 temuz ayında ben ve arkadaşlarımız ile proje ve planlarımızı sunduk ve yapılan kongrede aday olduk oy birliği ile yönetim kurulana seçildik,seçilmeden önce yaptığımız ortak çalışmalar ve hedeflerimiz projelerimiz vardı ilk yılımızda futbol okuluyla start verdik.

U18 ve U 16. A takım yarışmacı bir grup olduk ilk yılımızda U 18 elit ligi son maçlarda kaçırdık A takımızda playofta elendi 2022 ve 2023 senemizde daha iyi çalışarak U-13 U-15 U-16 U-17 U-18 A takim da grubumuzda ikinci sırada bitirdik plyoflara katılmaya hak kazandık playof ilk maçından sonra ülkemizi derinden üzen Kahramanmaraş ve civarı büyük depremlerden dolayı futbol müsabakalarına tüm ülkede 1 ay ara verildi o süreçte vatani görevini yapmaya giden 4 arkadaşımız takımdan ayrıldı 4 eksikle playofu 5 te 5 galibiyet yaparak.Osmangazi de süper amatöre çıkmaya hak kazandık kulüp olarak tarihimizde ilk kez bu başarıyı elde ettik.

Küplüpınar Yeşildağspor kulübü yönetim kurulu olarak amacımız mahalle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak spor ile iç içe sağlıklı bir gençliğin yetişmesi ve aynı zamandada Belediye’mizdende alacağımız destek ile kulümüzde gençlerimizin eğitim hayatında daha başarılı bilgili donanımlı birer birey olarak yetişmesinde destekleyeci çeşitli branşlarda kurslar açarak destek olmayı amaçlıyoruz.

Bu projelerimizi adım adım gerçekleştirmek istiyoruz.

Şampiyonluğumuz Küplüpınar mahalle halkımıza ve Küplüpınar Yesildağspor Kulübümüze hayırlı olmasını, başarımız ve birlikteliğimiz Daim olmasını diliyorum.

Bu başarılarımızda özveri ile başta emeği geçen Sporcu kardeşlerimize ve aile’lerine, mahallemize büyük destek olarak kulüp binası ve lokalini kazandıran Osmangazi Belediye başkanımız sn. Mustafa Dündar beye yine Osmangazi belediye başkan yardımcımız sn. Beytullah Seferler’beye, tüm sponsorlarımıza ve bizi tüm maçlarda destekleri ile takımımızı yalnız bırakmayan her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza, mahalle halkımıza ve bize destek olan ve bundan sonrada her zaman yanımızda olacağı sözünü veren BursaHaber TV ve BursaHaber gazetesi sahibi olan hemşehrimiz sn.Cüneyt Dizdar’beye ve gazeteci ağabeyimiz sn.Zekir Seferler’beye sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bizde BursaHaber ailesi olarak Başkan Nihat Albayrak ve Yönetim kurulunu, Küplüpınar Yeşildağspor’un Şampiyonluğunu, sporcu kardeşlerimizin başarısını

ayrı ayrı Tebrik ederek Basın medya olarak bizlerinde elimizden geldiği kadar güzide kulübümüzü destekleyeceğimizi bildirerek,başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.