Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir rüya sona erdi

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 00:03

2014 yılında Lösev’i tanıyıp, lösemili çocuklar için yaptıkları olağanüstü çalışmalara yakından tanıklık ederken aklıma düşen sonrasında da sahnelere taşınan Fark Yaratanlar Ödül törenleri dün akşam 8.yılında ki 9.töreni ile veda etti.

109’u STK,44’ü Özel,15’i Mesleki 20’si İşletme 17’si Kadın ve 2’i Rol Model  olmak üzere toplamda 226 ödül dağıttığımız sekiz yıllık süreç artık bu yolu birlikte yürüdüğüm dostlarım ve fark yaratanlarımla benim aramızda bir hoş seda olarak kalacak.

Bir gün birileri çıkar da fark yaratan kurum kuruluş grup, platform ve kişileri fark edip ‘‘Hadi bu adamın kaldığı yerden biz devam edelim’’ diyerek onları yüreklendirmeye ve onurlandırmaya devam ederse ne ala.

Demezlerse…

O da ihtimal dahilinde tabi; bakalım zaman ne gösterecek?

Ama şu bir gerçek ki ben insanlığa dokunabilenlerin birbirlerini de tanımaları gerektiği hususundaki inadım ile amaçladığım hedefe tam olarak ulaşamazsam da epey bir yaklaştım.

Yani maksadım büyük ölçüde hasıl oldu.

Nasıl mı bu kadar eminim?

Emininim çünkü 2014 ten bu yana Fark Yaratanlar Sahnelerinde tanışan öyle çok kurum ve kuruluş aralarına rol modelleri de alarak hep beraber nice projeler geliştirip hayata soktular ki her biri ayrı bir yazı konusu olur.

Fark yaratmak…

İlk anda kulağa klişeleşmiş bir sözcük gibi gelse de, sıradanlaşmanın, ezberin adam sendenin, durumu idare etmenin, laf olsun torba dolusunun, vaziyeti kurtarmanın çok ötesinde bir anlamı var.

Kaşığın sapını doğru oturtmakla orantılı.

Fark Yaratanların amacı ve felsefesi son derece açık ve tekti;

Ulaşabildiğimizce kentimizde ki sivil toplum örgütlerini ve küçük çapta ki işletmeleri motive etmek,birbirleri ile tanışmalarını sağlamak,Bursa’da dernek faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturmak ,özel insanları da aralarına katıp birlikte oluşturacakları sinerjiye destek olabilmek.

Kesinlikle magazinsel bir boyutu olmayan ‘‘Fark Yaratanlar’’ da sivil toplum örgütlerinin ve yerel işletmelerin kendilerini tanıtabilmeleri ve etkinlikleri konusunda kamuoyu oluşturabilmeleri hedeflenmişti.

Ana ilke;

Fark Yaratanlar Ödüllerinin kuruluşları kesinlikle kategorize etmek amacını taşımaması, ödül verilecek sivil toplum kuruluşları ile işletmelerin birincilik,ikincilik,üçüncülük gibi herhangi bir sıralamaya tabi tutulmamasıydı.

Hele 'En' lerin asla olmamasıydı.

Fark Yaratanlar Ödül Törenleri kesinlikle depolitikti ve her zaman öyle kaldı.

Fark Yaratanların kapısı,bu ülkenin ve Türk Ulusunun değerleri ile sorunu olmayan,her şeyin üzerinde emek verilerek başarılabileceğine inanan,insan ve tüm yaradılmışlar özneli faaliyetlerde bulunan bunu asla popülistleştirmeyen kuruluş ilke ve amaçlarına sadık kalabilen tüm kurum kuruluş grup platform ve kişilere sonuna dek açık kaldı.

Değerlendirmelerinin hiçbir ön görü olmaksınız, son derece adil ölçütler çevresinde yapıldığı, seçkilerinin bu güne dek ciddi anlamda  bir eleştiri dahi almadığı Fark Yaratanlar Ödül Törenleri Bursa’nın değerli bir markası olma yolunda ilerlerken, başlangıç amacını asla terk etmedi.İlimizin ve ilçelerimizin fark yaratanlarını bulup yine ilimiz ve ilçelerimizle tanıştırmaya gücü yettiğince devam  etti.

Bu çabası ona diğer illere de ulaşabilme şansını verdi ve başka illerden gelen Fark Yaratanları ile son iki etkinliği ulusal boyuta taşındı.

Kısacası az gidildi uz gidildi tere tepe düz gidildi ve bir rüya sona erdi.

Uyanıkken bile kabuslar  gördüğümüz bir süreçte bu rüyanın içimi nasıl aydınlattığını anlatabilecek kadar yazı yeteneğim olmadığı için sözü burada bırakıyorum.

Kocaman ailem iyi ki varsınız var olunuz.

Ve lütfen her zaman hatırlayınız

HER DEĞER BİN EMEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.