Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilirkişiler federasyon kuruyor

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 00:02

Türk hukuk ve adalet sisteminde, özellikle kamu yönetiminde bilirkişilik müessesesi, pek çok konudaki uyuşmazlıklar ve hukuk ihlallerini çözüme kavuşturuyor. Bilirkişiler, daha çok kendi başlarına veya Adli Yargı Adalet Komisyonu nezdinde belirlenen kriterlere göre görev yapıyorlar.

Bursalı bilirkişiler, kısa bir süre önce, geçen yıl Marmara Bilirkişiler Derneği çatısı altında toplanıp bir araya geldiler. Makine Mühendisi Dursun Aydın’ın başkanlığındaki bu derneğin amacı, adli ve idari bilirkişilerin ilk önce aynı çatı altında toplanıp güç birliği yapmaları, karşılaşılan sorunların el birliği içinde çözümlenmesi, görevini ifa ederken sıkıntıya düşenlere yardım edilmesi, yine görevini ifade ederken amaç dışı davranış ve hareket edenler hakkında ise disiplin işlemleri yapılması olarak belirlendi.

Marmara Bilirkişiler Derneği Başkanı Dursun Aydın ile geçtiğimiz günlerde karşılaştığımızda bana dernekle ilgili ve federasyon çalışmalarıyla ilgili çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

İlk olarak Marmara Bilirkişiler Derneği, Ankara Bölge- Anadolu Bilirkişiler Derneği ile Karadeniz’den, Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği’nin yöneticileri olarak bir araya geldiklerini ve federasyon kurma kararı aldıklarını söyledi.

Üç bilirkişi derneği yöneticileri olarak kendi aralarında Stratejik İşbirliği Protokolü imzaladıklarını açıklayan Dursun Aydın, amaçlarını şöyle sıraladı:

“Stratejik İşbirliği Protokolümüz, Cumhuriyet Savcılıklarında, Adli ve İdari Yargıda, ihtiyaç duyulan diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında, bilirkişi olarak görev yapan kişilere destek vermek, aralarında doğru bilgi akışını sağlamaktır. Bu amacımızı gerçekleştirmek adına, derneklerimizle ortak eğitim programları düzenlemeyi, kalkınma ajansları ve her türlü kamu kurum ve kuruluşlarıyla, konuya ilgi duyan sivil toplum kuruluşları ve barolarla diyalogların güçlendirilmesi adına ortak çalışma ve projeler hazırlamayı kabul ettik.

Yapılan değerlendirmelere göre Bursa’da görevli 3 bin 215, Ankara’da görevli 9 bin 160 ve Samsun’da görevli 3 bin 045 bilirkişimizle beraber, bölgelerimizde kayıtlı oymayıp, bu görevi ifa eden toplamda 15 bini aşkın bilirkişinin bir araya gelmesi ve toplumsal güç oluşturmasının önemini biliyoruz. “

Evet, bilirkişi derneklerinin adli uyum, hak, hukuk ve kanunların uygulaması için adliye binalarında adalet aramakta olan insanlara doğru, dürüst ve hukuka uygun olarak yardımda bulunmaları görevine yönelik böylesine önemli bir buluşmanın önemi gerçekten büyük bir başarı.

Ben, kendi adıma Marmara Bilirkişiler Derneği Başkanı Dursun Aydın’ı kutluyorum.

Bilirkişiler Derneği temsilcileri, böylesine önemli bir adım atarken de Stratejik İşbirliği Protokolünü Bursa’da imzaladılar.

Ankara Bölge Bilirkişiler Derneği’nin kurucu başkanı Erdinç Arısoy, Samsun Bölge Bilirkişiler Derneğinin başkanı Sedat Urkaya, Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği ile Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Adli Bilirkişiler Çorum İl Temsilcisi Fatih Kankurdan, Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği Amasya İl Temsilcisi Melek Taşdelen, Bursa’da Marmara Bilirkişiler Derneği Başkanı Dursun Aydın’ın misafiri olarak toplandılar.

Bu toplantıda Stratejik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Dursun Aydın, “bizler, adli ve idari bilirkişiler olarak, halkımızın ve kamunun hak ve hukuk alanlarındaki haklarının korunması adına, bilgilerimiz, mesleki bilgilerimiz dahilinde, bilirkişilik sıfatı ile üzerimize düşen görevi yaparak, adli ve idari davalarla ilgili görüşlerimizi beyan ediyoruz. Bu yaptığımız iş, büyük bir görev olmasının yanı sıra vicdanı olarak da doğruluk ve dürüstlük kaidelerinden ayrılmamayı gerektirmektedir. Bizler, bu duygu ve düşüncelerimizle, bilirkişiler olarak Türkiye genelinde önemli bir adım atarak, diğer derneklerimizle işbirliği içinde görev yapmanın daha verimli olacağına inandık” dedi.

Evet, bilirkişilerle ilgili olarak yaptıkları görevle ilgili olarak gerçekten büyük bir güven ve özveri isteyen bir sorumluluk.

Bu görevi layıkıyla yapan ve hem adli hem de idari konulardaki davalarda, doğru sonuca ulaşılmasında katkısı olanları gerçekten kutluyorum.

Merkezi Bursa’da olan Marmara Bilirkişiler Derneği Başkanı Dursun Aydın’ı, böylesine önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiği içinde ayrıca kutluyorum. Tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.