Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgisayar artık her eve zorunlu…

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 00:00

Aralık 2019’da önce Çin’de ortaya çıkan ardından tüm dünyaya yayılan korona virüs hayatımızda varlığını sürdürmeye devam ediyor. Dünyada ve ülkemizde aşı çalışmaları sürse de bizim bu salgınla uzun süre etkileşimde olacağımız kesin.

Bu salgınla bir yandan gece gündüz mücadele eden var, bir yandan  salgını hiçe sayanlar var. Ve onların tedbirsizliği, umursamazlığı ne yazik ki vakaların artmasına neden oluyor. Neticede hem vaka sayısı artıyor hem ölüm oranı…

Bu durumda ne olacak?

Olacaklar belli aslında…

Tedbirler sıklaştırılacak, kısıtlamalar başlayacak, eğitim hayatımız, iş hayatımız ve daha birçok konuda insan hayatını olumsuz etkileyecek bir çok şey ile karşı karşıya kalacağız.

Geleceğimizin şekillendiği eğitim yuvalarımız belirsiz bir dönem daha boş kalacağa benziyor.

Ve bu belirsizlik, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini de ciddi derecede etkiliyor.

Eğitim sekteye uğramaya devam ediyor…

Şimdilik 21 Eylül’e kadar eğitim uzaktan verilecek. Sonrası ne olur gidişata göre yeni kararlar alınacak gibi görünüyor.

Bu bağlamda bir gerçek ortaya çıktı. O da uzaktan eğitim sisteminin artık evlere bilgisayarı zorunlu hale getirdiğidir.

Durum böyle olunca da bilgisayar piyasasında hareketlenmeler başladı.

Piyasadaki  fiyatlara ana etken ise; talep, vergi ve kur gerçeği…

Bu durumda anne ve babaların çocuklarının eğitimden mahrum kalmamaları için bir takım talepleri olduğu gözlemlenen bir gerçek.

Özellikle korona virüsün etkisini gösterdiği günden itibaren maddi anlamda sıkıntı çeken aileler şimdiden kara kara düşünmeye başlamış durumda.

Koronanın en çok vurduğu orta kesim yeni eğitim ve öğretim yılının daha az kayıpla geçmesi için kendilerine bir destek çağrısı var.

Bu  ailelerin talebi ise, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  ve  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan konuyla ilgili sorunların çözümü için gerekli adımların atılması isteği…

Bizlere gelen çok sayıda velinin talebi genellikle şu yönde:

Mümkün olabilecek çok fazla çocuğun evinde uzaktan eğitim portalından faydalanabilmesi  ve çocuklarına bilgisayar alabilmesi için okullara uygulanan KDV muafiyetinin öğrencilere de uygulanması isteği ağır basıyor.

Evet!..

Görüldüğü gibi Kovid-19 ile mücadele sürerken bir yandan da hayatın devamı şarttır. Gerekli koşullar oluşturularak, hayatın tüm alanlarından kopmadan yarınlara yürümek gerektiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın daha ne kadar bizimle kalacak o bilinmez; ama bilinen bir gerçek var ki o da şudur!

Herkesi üzerine düşen görevi harfiyen yerine getirmesi…

Geleceğimiz adına Maske+Mesafe+Temizlik

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.