Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Benim adım vefa

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 00:03

Türkiye’de kadının adı yok söylemi aslında bir çok alanda gereği yansıtıyordu. İmparatorluktan, Cumhuriyete geçişimiz, aslında en çok kadınlara yaradı da lakin memleketimizin kadınlarının belki de yüzde 98'i bunun farkında olmadan bu dünyadan göçüp gitmişti ne yazık ki. Kadınlarımızın en büyük şansı ise Atatürk gibi müthiş vizyonlu bir kurucu liderin olmasıydı.

Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi, lakin kadınlar yıllarca bu işin hakkını veremedi dersek, aykırı ve lider ruhlu kadınlara haksızlık etmiş oluruz. Ataerkil bir toplum yapısına sahip olarakta, isin aslı ANAERKİL bir toplumuzdur, Anaların sözü daha çok dinlenir.

Aykırı kadınlar demişken kendi ayaklarının üstünde duran kadınlar var. Her ne kadar mahalle baskısı denen o ne menem bedbahlık devam etse de bazen "neden kadın şair ve yazar ülkemizde az.!" Diyerek kendimizi sorguluyoruz.

Yeni ve ilk kitabını yazan arkadaşımız Ayliz Filiz

(Filiz Dilsizoglu) Günümüzde her insanin şikayetçi olduğu vefasızlığın sorgulandığı ve Gerçek vefanın arandığı bir toplumda yaşıyor ve yaşamak zorunda bırakılıyoruz.

Yazar Ayliz Filiz "BENİM ADIM VEFA" İsmini koyduğu eseri ile okuyucu ile buluşmuş oldu.

Kitap çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü, üstelik ilk kitabı olmasına rağmen. Bizim yaş grubuna hitap eden eser Seksenli yıllardan başlayarak, günümüze gelen bir süzgeçten geçiyor ve okuyucuyu sarıp sarmalıyor. Ayliz Filiz ülkenin birçok farklı şehrinde gelen talepler sebebiyle imza günleri düzenleyecek. Kitabın tasarımı ve rengini de çok beğendim. Okuyucu yorumlarını ekleyerek kadın yazar ve şairlerin desteklenmesini savunan bir kişi olarak, yazardan yeni eserler yazmasını umuyoruz.

"Benim adım vefa" kitabı bu hafta BKM’ lerden temin edilebilir.
Trendyol, hepsi buradan, kitap yurdundan
BKM ve D&R dan da isteyebilirler.

Dilek Diker, Antalya

Benim adım Vefa" Uzun zamandan beri okuduğum, bir kitap bittiği halde onunla olan duygusal alışverişim hala devam ediyor. Kitap bitti fakat ben ertesi sabah zihnimde Sıla ve Latif'le uyanıp yol almaya devam ettim. Sılayı saçmalamak, Latif'e sarılıp "geçti artık demek geldi içimden, küçük bir çocuğu sakinleştirir gibi. Yazar Ayliz Filiz yüreklerimize sızmayı başarmış. İçimizde buruk bir tat, bir tür roman sarhoşluğu bırakmayı bilmiş "Benim adım Vefa ile...Bu sarhoşluğun hafif hafif demlenmesine izin vermiş. Tebrikler Ayliz Filiz hanım. Yolun açık, bereketli olsun.

Ecz. Hande Çavuşoğlu, Nilüfer

Filiz Hanım merhaba! Yüreğinize, emeklerinize sağlık, uzun zamandır bu kadar içten, sürükleyici, vefayı, sevgiyi, insanları, hayatı anlatan bir roman okumamıştım. Okurken hem sonunu çok merak ettiğimden elimden bırakamadım, bitirince de bir boşluğa düştüm doğrusu. Biz okuyucularınızı yeni kitaplarınızdan mahrum bırakmayın lütfen,

Çok tebrik ediyor, nice güzel başarılarınızın sağlıkla gelmesini diliyorum.

Sağlıkçı Ceren Gelmez, Bursa

Yorumunda, kitaptan bir bölüm alarak

"SEN RASTLANTILARIN EN GÜZELİSİN "diyor.

Kitaptaki bölüm
"Adım onun defterine simsiyah bir kalemle yazılmıştı. Yol arkadaşıydım, başının belasıydım!. Peki ya sonra? Sonrası kader!..
"Deli kadınlar iyidir. "Bu yalan dünyada yapmayı beceremedikleri tek şey oyunculuktur.
Onlar içlerinden geldiği gibi, oldukları gibi hesapsızca yaşarlar hayatı. Nedeni, nasılı yoktur yaşadıklarının. Hayatı geldiği gibi göğüslemeyi bilen, sonuçlarına her şekilde katlanan
CESUR YÜREKLERDİR ONLAR!..
Ne yürekleri namert, ne sevgileri yalancı ne öfkeleri zararlı ne de sevinçleri prangalıdır...
Yazdığım her kelimenin altın harflerinden yüzüsün sen! Sadece yüreğinle ses verseydin yeterdi.

Eczacı Hande Çavuşoğlu kitaptan aldığı bir bölümde tekrar yorum yaparak..
"Buna bayıldım, ne güzel anlamışsınız" diyor.
-Kitaptaki bölüm-
"Gerçek sevgi; sadakat, vefa ve emek üçlüsünün toplam adıdır. Fakat bunların başındaki komutan da saygıdır. Saygı yoksa diğer üçlü tam anlamıyla sahipsiz kalıp, farklı yönlere savrulur.
Sağlığından tutun da malını, mülkünü, gençlik ve güzelliğini kaybeden bir insanın hala ilk günkü gibi yanındaysanız ve onu seviyorsanız, siz sevginin en saf halisinizdir.
Adınız, "Sadakat" soyadınız "Vefa"'dır. İste bütün bunlar seksenli yıllardan kalan nadide hallerdir.

Sinem Zindancı
"Film gibi yazmışsın, film izler gibi okuyorum.
Eline yüreğine sağlık, harika bir kitap olmuş...Dili de çok akıcı "

Dr Gamze Takunyacı Şişman
Şimdi bitirdim kitabı. Gözümdeki yaşlarla.
Çok yeteneklisin Filiz'im, bunu değerlendir başka kitaplarda yaz. Bu sana Allah vergisi bir yetenek. Seninle gurur duyuyorum."

Füsun Tunçgezer Gelmez
"Kitabın daha başlarında, Sevgi neden bu kadar ağır bir duygudur biliyor musunuz?
Çünkü özünde samimiyet, içinde sadakat, ruhunda sağlık, kalbinde cesaret, en mühimi de fıtratında "Vefa" barındırır." Diyen bölümüne

Bazen satır aralarında kayboluyorsunuz.

Nuray Ayçiçek, Denizli

Kitap kargodan geldiği gün elime aldım kızım dedi "anne okur musun? "tamam dedim aynı anda zaman kaybetmeden okuyalım dedik tam beş saat hiç oturduğum yerden kalmadan yemek çay kahve molası vermeden kitabın yarısını geçmiştik "BENİM ADIM VEFA" öylesine sürükleyici öylesine akıcı ve bir o, kadar duru bir dili var her karesinde kendinizi bulup kendinizi sevip kendisi yargılayabileceğiniz bir kitap iyi ki dile gelmiş duygular iyi ki seksenler gibi aşklar yaşanmış yoksa o aşkların değeri bilinmezdi. Sonu hüzünlü olsa da sevdik seveceğiz seviyoruz teşekkür ediyorum Ayliz Filiz'ciğim.

Psikolog Nihan Dikmen

Bugün "istikrarlı hayal hakikattir" diyen bir kadın, ilk kitabını çıkardı. Ve sevgili dostum, eğer sen de, Seksenli yılların o zarif ruhunu kalbinde taşıyorsan. Bil ki bu roman da yollarımız mutlaka kesişecektir.

Rabia koyuncu

İnsan okurken katılacak duyguları yumuşuyor sanki. İlk sayfalar sıkıcı olur genelde

Sizin ilk sayfalarınız bile merak uyandırıcı

Gerçek gibi ve çok samimi, dil akıcı teşekkürler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.