Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEBKA 50 milyon TL’lik mali desteğe hazırlanıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 00:03

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 2020 Yılı Proje Teklif Çağrısı dönemi 11 Kasım 2020 tarihi itibarıyla başladı.

BEBKA’nın 2020 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ilan edilen mali destek programlarının toplam bütçesi toplam 50 milyon TL olarak belirlendi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik BEBKA’nın bu çağrı kapsamındaki program başlıkları, Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı için 15 milyon TL, Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı 27 milyon TL ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı için de 8 milyon TL olarak belirlendi.

BEBKA’dan mali destek alabilmek için söz konusu program başlıklarında hazırlanacak projelerin 31 Ocak 2021 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Bu dönemde 50 milyon TL’lik mali destek önemli bir katkı olacaktır ve ilgililerin dikkatine diyelim…

* * *

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi verilerine göre her ay yeni kurulan ve kapanan iş yerlerinin sayılarını açıklıyor.

Son olarak Ekim ayı verilerini açıklayan TOBB geçtiğimiz ay ülke genelinde toplam 67 bin 419 yeni iş yeri kurulduğunu 15 bin 760 iş yerinin de kapandığını açıkladı.

Yılın ilk on aylık döneminde Covid-19 pandemisine rağmen Bursa’da 3 bin 710 yeni iş yeri kurulurken, 722 iş yeri kapandı.

Bursa’da bu dönemde yeni kurulan iş yeri sayısı geçen yılın ilk on ayına göre yüzde 28 oranında artarken, kapanan iş yeri sayısı yüzde 1.63 oranında azaldı.

Yeni kurulan ve kapanan iş yeri sayısı bakımımdan İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın ardından 5. sırada bulunan Bursa yeni kurulan iş yerlerinin artış oranında İzmir’in (%30.2) ardından ikinci sırada, kapanan iş yeri sayısındaki azalma bakımından da Antalya (%-4.4) ile İzmir’in (%-3.4) ardından üçüncü oldu.

Bu arada kapanan iş yeri sayısındaki artış oranı İstanbul’da yüzde 34, Sivas’ta yüzde 47, Trabzon’da yüzde 70, Gaziantep’te yüzde 85, Hatay’da ise yüzde 101 düzeyine ulaştı.

Sonuç olarak şunu ifade edelim, Bursa’da şu anda korkulacak bir durum yok ve bu da Bursa’nın gerek üretim ve gerekse ticarette sektörel çeşitliliğinden, iş hacminin yüksekliğinden kaynaklanıyor…

* * *

Yarın 24 Kasım, Öğretmenler günü…

Bütün öğretmenlerin bu özel günü kutlu olsun.

Ben de geçmişte hayatıma girmiş ve öğretmenleri gerekeni öğretip de görevini yapmış olanları iyi veya kötü bir şekilde hatırlarken, yeni öğretmenlerime buradan da sevgilerimi sunarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.