Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP’nin ibresi

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 00:05

Türk siyasi hayatında önemli bir yer tutan ve “doğru zamanda doğru işler yapar” diye halkımız tarafından bilinen Büyük Birlik Partisi’nin önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakına olan desteği ve katkılarının koşulsuz olarak devam edeceğini öğrendik.

Hayırlı ve uğurlu olsun.

Ülkemiz, ekonomik sıkıntılar ve pandemi sırasında yaşanılan ekonomik kayıpların hesabı, kitabı ile uğraşırken bir yandan sayılı gün çabuk geldi geçiyor ve seçim tarihi her gün biraz daha yaklaşıyor. Gündemde, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkımızı, bizleri temsil edecek olan milletvekillerimizin seçimi var. Şimdiden de seçim kazanları kaynatılmaya başlandı.

Siyasi hayatımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu tarafından başlatılan bir siyasi hareket olarak bilinen Büyük Birlik Partisi de seçimle ilgili çalışmaları başlattı. İl Başkanı Av. Haldun Filizli’nin daveti üzerine dün sabah, partinin genel başkan yardımcısı Ekrem Alfatlı ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Selahattin Celt ile Gençlik yapılanmasından sorumlu yöneticisi Ömer Faruk Alfatlı ile kahvaltıda bir araya geldik. Tabi ki gündem seçim ve ülkemizin içinde bulunduğu genel durum.

Ekrem Alfatlı, halk arasındaki gündemi çok iyi takip eden ve vatandaşın ne istediğini, ne söylediğini çok iyi bilen ve ölçülendiren bir siyasetçimiz. Bu nedenle, konuya market, gıda zinciri ve halkımızla zincir marketler arasında yaşanılan sıkıntılarla görüşlerini açıklamaya başladı.

“Türkiye’de ekonomik gündemi ve sıkıntıları yok saymak mümkün değil. Birde halkın gıda ihtiyaçlarını karşıladığı zincir market gerçeği var. Buradaki sıkıntı denetleme eksikliği. Biz, BBP olarak hükümete ve Ticaret bakanına bu konularla ilgili alınması gerekli yedi maddelik bir teklif verdik. Önerilerde bulunduk. Bugün gelinen noktada, marketlerin mal ve malzeme alımlarıyla ilgili elektronik ortamda izlenme kararı verilmesi bizim önerilerimiz arasında yer alıyor.

Bu konu çok önemli. Zaten ekonomik baskılar var. Pandemi baskısı hala devam ediyor. Birde, etrafımızdaki savaş. Suriye meselesi var. Rusya Ukrayna savaşı ise Türkiye’de olumsuz etkileyen nedenlerden birisi. Ekonomik alandaki sıkıntıların aşılması için de halkın gereksinimlerinin ucuz karşılanması gerekiyor. Hükümetin bu konuda, zabıta denetimleriyle değil, sorumluluk üstlenip, belge denetimleriyle çözüm aramaya çalışması olumlu bir gelişme. Kimsenin keyfi yere fiyatları yükseltmesi, halkın ekmeğiyle uğraşmasına izin verilmemeli.“

İkinci gündem maddesi, seçimler.

Alfatlı’ya göre, Büyük Birlik Partisi’nin safı belli. Cumhur ittifakı içinde yer alıyorlar ve seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine katkı sağlayacaklar.

Bu durum kesin. Ama, Alfatlı’nın birde aması var; “Biz Cumhur ittifakı içinde yar alıyorsak, yapılan her çalışmaya da evet dememiz mümkün değil. Çünkü, kabul edilmesi güç olan bazı uygulamaları eleştiriyoruz. Çözüm önerisi sunuyoruz. AK Parti’nin politikası ve uygulaması ayrı, Cumhur İttifakının seçim işbirliği yapması ayrı. BBP olarak biz her zaman sağduyusun sesi olduk. Sağduyu ile hareket edip, devletimiz ve milletimiz, ülkemiz için en iyi adayın sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğuna inanıyoruz.”

Üçüncü gündem maddesi yerel hizmetler;

“Bursa’da yerel hizmetler konusunda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yapması gereken ama zamanında yapılmayan bazı hizmetlerin eksikliğini hissediyoruz. Ulaşım, genel ve öncelikli hizmetler, yerel hizmetler, bakım, onarımlarla ilgili sıkıntılar mevcut. Halkımız bazı yapılanlardan hoşnut, bazılarından değil. Bizlerde siyaset terbiyemiz gereği, bu konuları ilgililere iletip, çözüm noktasında katkı sağlıyoruz. İlçe başkanlarımız ve il başkanlığımız, mahalli hizmetlerle ilgili önümüzdeki günlerde geniş çaplı çalışmaları basınla paylaşacaklar. Pek çok hemşerimiz gibi bizlerde mahalli idarelerin hizmet eksikliklerinin olduğunu görüyoruz ve biliyoruz.”

Dördüncü gündem maddesi, ittifakların açıkladığı vizyon projeleri.

Ekrem Alfatlı bu konuda mesleği gereği hem ekonomik hem de siyasi olarak iki ayrı gözle ve olabildiğince objektif olarak açıklamaları değerlendirdi.

“AK Parti’nin açıkladığı Türkiye Vizyonu, Türkiye’nin gelecek yüzyıla ilişkin hizmet, hedef ve projelerine ışık tutan bir anlayış sergiliyor. Mesela, uzay sanayisinden savaşta ve barışta kullanılan silahlara, yerli ve milli Savunma Sanayisine, TOGG sayesinde getirilen yerli otomobil imalatı ve teknolojik gelişmelere imza atılan, gerçek ve somut örnekleri bulunan bir çalışma olarak özetlenebilir.

CHP’nin açıkladı yeni Yüzyıl Türkiye Vizyon projesi ise, kes, kopyala, yapıştır türünden, yabancı menşeili bir çalışma. 6’lı masa ile seçimlere gireceğiz diyorlar ama bu çalışmada 6’lı masa yok.

Partinin kurmaylarının yaptığı siyasi şovlar ve bir yerlere vermek istedikleri mesajların haricinde, Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli ve yeni geliştirilmiş bir proje yok. Amerikalı uzmanların ise yaptığı telekonferans görüşmesinin tercümesinin yapılmayışı, kimin ne söylediğinin anlaşılmaması anlamına geliyor. Bu açıklanan çalışmanın Türkiye’nin geleceğine ve vizyonuna katkı sağlayacağını inanmıyoruz, pek çok kişi gibi bizlerde olumlu bakmıyoruz. “

Beşinci gündem maddesi ise rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu olayı; Alfatlı’ya göre bu olay, üzerinde sis perdesi hala aydınlatılamamış, ama aydınlatılması için gayret sarf edilen ve bir iradenin ortaya konulduğu çalışmalar var. Sözleri şöyle;

“Biz BBP olarak, Alperen Ocakları olarak ve Yazıcıoğlu ailesi olarak bu olayın her yönüyle aydınlatılmasını istiyor ve bekliyoruz. Kim, nerede, nasıl bir suç işlemiş veya kusurlu iş yapmış, eylemde bulunmuşsa, bu olayların bütün gerçekleriyle, delilleriyle ortaya çıkarılıp suçluların adalet önünde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda adalete olan inancımızı yitirmedik. Olayın üzerinden 13 yıl geçti. Hala karanlık noktaların olması da birilerinin, gizli bir elin bu olayların açığa çıkmasına engel olunduğuna dair ciddi şüpheleri gündeme taşıyor. Biz, olayın bir suikast olduğuna inanıyoruz. Hukuk, yoluyla ve çok fazla sulandırmadan, yerli yersiz günahsız insanlarında suçlanmadığı bir şekilde gerçek suçluların bulunup, adalete teslim edilmesini bekliyoruz. “

Bu konuda, Ekrem Başkanın söylediklerinin altına bende aynen imzamı atıyorum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanın kim veya kimler tarafından suikasta uğradığının kamuoyuna açıklanmasının vakti çoktan geldi ve geçiyor.

BBP il Başkanı Av. Haldun Filizli, şu anda siyasi çalışmalara parti içi ilçe kongrelerinin yapılmasıyla devam ettiklerini, Ocak ayı içinde yapılacak olan il kongresinden sonra da Bursa’nın sorunları ve sıkıntılarıyla, mahalli idarelerin hizmetleri, yaptıkları, yapması gerekenleri Bursa kamuoyu paylaşacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.