Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram Demir'i kaybettik

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 00:00

Covit-19 ismi verilen virüs insanlığın başına her alanda bela olmaya devam ediyor, artık kapımıza kadar dayandı diyebiliriz. Ülkemize baktığımızda topluma verdiği maddi ve manevi zararların yanısıra en üzücü olanı ise can kayıplarının giderek artması ve bu minvalde vefat haberlerinin giderek artması herkesi kara kara düşünmeye sevk etmiştir.

Sosyal paylaşım sitelerini daimi kullanıyoruz, her açtığımızda bir çok vefat haberi ile karşılaşıyor ve üzülüyoruz, hiç abartmadan bu sitelerde günlük ortalama ,50-100 civarı taziye mesajı yazıyoruz , üstelik bu vefatlar hep yakın çevremizden bizzat kendileri veya yakınları, Perşembe günü Demokrat parti eski il başkanı merhum Abdullah Biçen'in kardeşi Faruk Biçen'in vefat haberi geldi değerli ve dost canlısı bir insandı Faruk bey Abdullah Biçen'in aksine siyasetten uzak dursa da bizlerle ve komşularıyla hep iyi ilişkiler içinde olmuştu, yardım sever bir insandı.

Bir gün sonra ise 3 dönem Kurşunlu belediye başkanlığımız yapan değerli insan Bayram Demir'in vefat haberi geldi, son günlerde ağır hastaydı ve ne yazık ki bu süreci atlatamadı. Yıllarca Doğruyol partisin de (DYP) siyaset yaptık beldeler 2009 da kapatılınca Gemlik belediye başkan adayımız oldu. 2019 seçimlerinde ise Millet ittifakı listesinden CHP meclis üyesi seçildi, aldığı görevin hakkını her zaman veren Bayram Demir'in görevi Gemlik belediye başkanvekili olmuştu, mevcut görevini halk yararına ifa ederken ne yazık ki kendisine virüs bulaşmış oldu.

İlçede pazar yeri denetimleri sırasında corona virüsüne yakalandığı öğrenilen CHP’li Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, 15 gündür corona virüsü tedavisi gördüğü özel bir hastanede bugün öğlen saatlerinde hayatını kaybetti.

Bayram Demir ile yaklaşık 5-6 ay önce telefonda konuşmuştum, son konuşmamız olduğunu nerden bilecektim, "çay içmeye mutlaka bekliyorum" demişti, geleceğimi söyledim, fakat bir türlü gidemedim, aynı diyalog merhum Nilüfer kurucu belediye başkanı Ziya Güney ile de geçmişti aramda ona da gidemedim, gitmek için aradığım da ise hastanede olduğunu söylemiş ve haftasında vefat etmişti. Demek ki davete sıcağı, sıcağına icabet etmek gerekiyormuş. Bayram başkan hep o gülümseyen yüzü ile hatıralarında kalacak, kendisine rahmet sevenlerine sabır diliyorum..

BAYRAM DEMİR KİMDİR?

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, 15 Mayıs 1956 Kurşunlu doğumlu. Ankara, Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunu. 1981 ile 1994 yılları arasında Türkçe öğretmeni olarak Mersin, Şanlıurfa ve Bursa’da görev yaptı. 1994 yılından beldelerin kapandığı 2009 yılına kadar üç dönem Kurşunlu Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Demir, 2019 yılında Gemlik Belediye Meclisi üyesi olarak seçildi.

Ardı ardına gelen ölüm haberlerinde etkinliklerde bulunmamak gerekir. Kalabalığın içinde bulunmamalıyız. Devletin, sağlık ve İçişleri Bakanlığı'nın önerdiği bir kısım tedbirler uygulanmalı ve ciddiye alınmalıdır, belki bir kısım vatandaşlarımız bu tedbirleri umursamıyor lakin kendinizi düşünmüyorsanız, akrabalarınızı, eşinizi. çocuğunuzu düşünmek zorundasınız.

Dışardan geldiğinizde mutlaka ellerinizi, yüzünüzü yıkayın, kıyafetlerinizi değiştirin basit fakat önemli tedbirler bunlar lütfen ihmal etmeyin. Corona ya yakalanan dostlara geçmiş olsun telefonu ediyoruz doğal olarak ve telefonda zor konuşuyorlar kimse hafife almadın dikkatli olsun diyor ve tüm insanlığa sağlıklı günler diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.