Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baskın seçim olursa?

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 00:08

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun son çıkışları üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in derin sessizliğini değerlendirdiğimizde ortaya müthiş bir süreç çıkıyor. Öyle ki, ekonomik kriz ile birlikte süregelen pandemi ve akabinde devreye alınan kaos planı Avrupa ve Rusya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Rusya'nın İran ile olan gizli görüşmeleri, Rus oligarkların Putin'i devirme girişimleri, Amerika'nın kağıt ve metal para sistemini tıkayan dijital para atakları ile beraber Ortadoğu'da yaşanan ağır yoksulluk ve yokluk süreçleri Avrupa ile birlikte Türkiye’nin durumdan uzun dönemli ve olumsuz olarak etkilenmesi ile sonuçlandı.

Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği yurtdışı ataklar bize gösteriyor ki, baskın seçim olasılığı yüksek. Var olan süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alacak Milletvekili niteliği de bu minvalde önem kazanıyor. Tarım ve su politikalarının öncelik kazandığı, teknoloji savaşlarının hızlandığı, gıda ve altın ile birlikte madenciliğin değerlendiği bu dönemde; Ziraat Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Bilişim ve Yazılım Mühendisi, Gıda Mühendisi, Enerji Mühendisi, Psikolog, Sosyolog ve Maden Mühendisi ile Genetik Mühendislerinden oluşan Milletvekilleri ile donatılmış bir Türkiye Büyük Millet Meclisi ile karşılaşırsak şaşırmamalıyız.

Türkiye’nin baskın seçim sürecine yaklaştığı şu dönemde, muhalefetin ideolojik hamleler ile pandemi ve küresel kriz sürecinde elde ettiği güçlü kazanımları kaybetmeye başladığını görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan "lider kim" kavgası ve beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin genç isimler yerine ileri yaş isimleri Milletvekili yapacağına dair bulgular bize, sandığın sürpriz kazananları olarak İYİ Parti'yi, Deva Partisi'ni ve Yeniden Refah Partisi'ni işaret ederken, AK Parti'nin ciddi bir oy ve Milletvekili kaybı yaşayacak olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan Türkiye’nin liderliğini ilk turda alacağını gösteriyor. Tabi ki, Cuma günü Bursa'da ki ağır protokole halk ve basın ilgisinin düşüklüğünü değerlendirdiğimizde; iyi bir rakip karşısında Sayın Erdoğan'ın da işinin sandıkta zora düşeceği gerçeğini belirtmekte fayda görüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.