Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkentte Cumartesi Şenliği

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2021 00:02

İstatistiklere baktığımızda başkentte ligde en az gol ve de en çok gol yiyen (12-27) iki takımının mücadelesinden nasıl bir sonuç çıkacağını kestirmek zordu.

Dünyanın en yaşlı teknik direktörü(75) unvanını elinde bulunduran Keçirören’in perde arkasındaki hocası Hamdi Sağlam 4’lü savunmada futbolcuların bellerine sanki ip bağlamış gibi tek hat üstünde oynatıyordu. Böyle bir defans gerisine sarktığınızda neticesi ya gol ya da penaltı demekti.

Nitekim maç henüz başlamıştı ki; futbolcular saha içi parselasyonu için ‘önüm-arkam-sağım-solum’ diyerek saha içi parselasyonu için yer belirlerken Keçiörenli Cem ceza sahası içinde sol eliyle topa dokununca penaltı düdüğü çaldı. Emirhan’da 7. dakikada beyaz noktadan topu ağlara astı: 0-1...

Başkent ekibi beraberlik için yüklenirken, Bursaspor ‘Tek golün üstüne yatarım 3’ü alıp kaçarım’ diye düşünmeyip ikinciyi aradı. Öyle ki, bugüne kadar hiçbir maçın tamamında atmadığı korneri sadece ilk yarıda 5 kez attı...

Keçiören toplu savunma toplu hücum benimseyen bir anlayışla takım oyunu oynayan, son düdüğe kadar sonuç kovalayan ismi gibi ‘inatçı’ bir ekip... Başkent temsilcisi ikinci yarıda topla oynama yüzdesini (60-40) açık ara eline alıp gaza bastı ama Timsah bir an olsun direksiyonu bırakmadı.

Ali Akman’dan yoksun oynamak son vuruş adamının eksikliğini bu maçta fazlasıyla hissedildi. Bursaspor Batuhan ile pozisyona girmedi mi, girdi. Buraya kadar tamam da, tamam olmayan bir şey var. Ali Akman gibi bir santrforla oynamak gole bir adım daha yakın olmak demek... Çünkü Bursaspor’da merkez en yakın oyuncu o...

Batuhan oyunda kaldığı 75 dakika süresince santrfor kimliğinde dolaştı ama oranın adamı iyi değil. Ama iyi niyetine, çalışkanlığına ve de mücadelesine şapka çıkarırım.

Neticede klasmanda kendisinden 4 boy önde rakibin sahasına korka korka giden Bursaspor için dünkü oyun Ankara’da cumartesi şenliğine dönüştü...

Dün bir kez daha görüldü ki;  Yeşil Beyazlı futbolcuları güven havası sarıp sarmalamış. “Ben maç kaybetmem” diye oynuyorlar.                                                         

Bu futbolda çok büyük bir avantaj... Tabii ki bunun aşısını yapan Mustafa Er.

 Dün başkentte ön plana çıkan oyuncular var ama sonuçta hep beraber istediler, hep beraber kazandılar.

Tebrikler ve iyi tatiller çocuklar...   

Maçın Hakemi: Otoritelere göre hakemin iyisi sahadan görünmeyenmiş. Bülent Erdoğan’ı dün biz de pek göremedik.

Maçın Yıldızı: Emirhan Erdoğan... Rakibin 4 gol 2 asistli en tehlikeli ayağı Arb Manaj’ı ilk toplara basarak paketledi, Kosovalı’yı erkenden duşa gönderdi.  

Kırılma Anı: Keçiörenli Tahir’in 80’de üç pastan vurduğu kafa topunu boş kale yerine dışarı gittiği an...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.