Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basın Özgürlüğü ve Kutuplaşma

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2022 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2022 00:04

Her geçen gün artarak bozulan ekonomimiz ve yine artarak halk arasında büyüyen kutuplaşma, Demokrat bir yapıya sahip olan bizi ve bizim gibileri tedirgin ediyor. Her hangi bir lideri destekleye bilirsiniz, her hangi bir partiyi veya takımı da tutabilirsiniz. Fakat bunu fanatizm boyutuna getirmek çok tehlikelidir.

Atatürk

İnönü

Bayar

Menderes

Demirel

Özal

Ecevit

Erbakan

Hepsi liderlik yaptı, Atatürk ülkenin kurucusuydu, İnönü ve Bayar arkadaşlarıydı hepsinin muhteşem taraftarları ve sevenleri oldu. Ömür denilen zamanı doldurup ebediyete göçtüler.

Bir sonraki jenerasyon da Menderes, Demirel, Özal, Ecevit, Erbakan, Mesut Yılmaz'da ömür yolculuğunu bitirip gittiler.

Günümüzde ise Recep Tayyip Erdoğan , Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan, Gültekin Uysal, Devlet Bahçeli, Mustafa Destici. Mevcut parti liderlerligi yapan ve yapmış kişilerdir Hepsinin farklı sevenleri vardır. Ancak bu liderlerden birini ve partilerinden birini çok abartılı bir tutkuyla sevmek, savunmak yanlıştır. Bu kontrolsüz sevgi çok tehlikelidir. Adini yazdığımız her lidervfanidir ve mutlaka zamanı dolunca ölümü tadacaktır. Karşı görüşlerle neyin kavgasını yapıyorsunuz, projeleri daha iyi olan liderler kazansın, ülkemizde refah ve demokrasi olsun, huzur ve barış olsun. Bunlar insani istekler. Yarın vefat edecek bir fanı, ve yine bir zaman sonra için misyonunu dolduracak partiler yüzünden ülkenin gerilmesine gerek yok.

YAZIYI DİKKATLE OKUYALIM.!

“Hükümetlerin, basın özgürlüğünü kısıtlayacak gücü bulunmazsa, basın hükümeti sonsuza kadar eleştirebilir.

Basının bu özgürlüğü anayasa tarafından korunursa, hükümetin bazı konuları halktan gizlediğini basın ortaya çıkarabilir.

Ancak, özgür ve kısıtlamasız bir basın, hükümetlerin halka yalanlarını ifşa edebilir.

“Askeri ve diplomatik sırları, temsil edilen halkın bilgilenme hakkını ortadan kaldırarak korumak, cumhuriyet ve demokrasi için gerçek bir güvenlik sağlamaz.

“Yürütmenin, bu sırları saklamak için, anayasal bazı haklara kısıtlamalar getirebileceğini savunması, Cumhuriyetin temel ilkelerinden sapıla bilineceğini düşünmesidir.

Yürütme, cüretkâr ve tehlikeli bir yaklaşımla mahkemeden, basın özgürlüğünü Başkanlık etkisi ve Milli Güvenlik gerekçesiyle kısıtlanmasını mümkün kılacak fiili bir hukuk yaratmasını istemektedir.”

“Başkanın, Dış Politikayı yönetmek konusundaki anayasal yetkilerinin ve Başkumandan sıfatıyla sahip olduğu otoritenin; basın, inanç, toplanma ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması yolunda kullanılmasına izin verilemez.

“Toplumu, kurumlarımızın zorbalık ve şiddet yoluyla devrilmesini amaçlayan kışkırtmalardan korumak ne kadar acil ve önemli hale gelirse gelsin, böyle durumlarda, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü gibi anayasal hakların çiğnenmekten korunması çok daha önemlidir.

“Bu anayasal hakların korunması, özgür politik tartışmanın yapılmasını ve hükümetlerin de halkın iradesi doğrultusunda barışçıl şekilde değişmesinin devamını sağlar.

Asıl bu haklar, Cumhuriyetin güvenliğinin ve anayasal hükümetlerin temelini oluşturur. “

Yukarıda size Amerikan Adalet Bakanlığının New York Times ve Washington Post Gazetelerinin Vietnam belgelerinin yayınlanmasının yasaklanması için,

Amerikan Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı müracaatı ret kararını yazan Baş Yargıç Hugo Black’in düşüncelerinden bir demet sundum.

Yararlandığımız kaynak Ertuğrul Mat Bursa eski Milletvekili. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.