Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarının sırrı onlarda saklı

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 00:00

Bursaspor bu sezon Adana deplasmanlarını sevdi ve aynı taktikle ikinci kez galip döndü. Üstelik iki maç da kritik eşikti ve Timsah bu virajları kayıpsız atlatarak hedefe adeta yeniden tutundu. Adanaspor deplasmanında 3 golle kazanarak play-off umutlarını taze tuttu. Sezon başından bu yana bek ve kanatlardan yüksek verim alan Timsah, yine sağdan geldi gol oldu, soldan geldi gol oldu. Galibiyet öyle kritik bir haftada geldi ki, Bolu'da azalan ümitler son şans vagonuyla yeniden ilk 6 trenine yüklenip yola koyuldu. 

ÇIKMADIK CANDAN ÜMİT KESİLMEZ

Geçen hafta futbolcuların yaptığı açıklama camiada şok etkisi yaratsa da, Adanaspor maçından ümitli olanların sayısı bir hayli fazlaydı. Hem de önemli eksiklere rağmen... Sezon başından beri bu güveni taraftarına veren yeşil beyazlı futbolcular ilk yarım saatte sendeledi ama golü tam zamanında bulup farklı skora koştu. Özellikle günümüz futbolunun olmazsa olmazı haline gelen ofansif bek katkısını bu maçta da sonuna kadar kullanan yeşil beyazlılar milli araya moralli girdi, kalan 7 karşılaşma için "Çıkmadık candan ümit kesilmez"dedi. Hedefsiz kalma gibi tehlikeli bir durumu da ortadan kaldırmış oldu.

OFANSİF BEKLER BAŞROLDE

Futbolda seyir zevkini arttıran en önemli unsurlardan biri haline gelen ofansif bek kavramını adeta usta işi yapıyor bu sezon yeşil beyazlılar. Her hafta üzerine koyan İsmail Çokçalış ve adeta küllerinden doğan Onur Atasayar, Adana deplasmanındaki katkılarıyla yine önemli işlere imza attılar. Bu sezon ligde atılan gollerin en az yüzde 20'sine ofansif beklerin doğrudan katkısı var.  Üstelik Bolu deplasmanında rakibin kendi kalesine attığı golde de Onur Atasayar'ın imzasını görüyoruz.

Lafın kısası;

Bekler ofansif olunca başrolde de onların imzası var. Başarının sırrı onlarda saklı. Kanatlardan yaptıkları asistler ve attıkları gollerle elde edilen başarıda önemli pay sahibi konumundalar. Hani derler ya; bu sezon akıyor maşallah!.. Burak Kapacak ve Batuhan Kör'ün de bu sezon birçok kanat golünü izledik. Teknik ekip bu konuda günümüz modern futbolun yaratıcı özelliklerini takıma en iyi şekilde kazandırmış görünüyor. Hedefe ulaşılır ulaşılmaz orası ayrı ama bu tablo Yeşil Beyazlıların ne kadar iyi çalıştığının da özeti gibi...

ARA İLAÇ OLUR

Son dönemde yaşanan tatsız gelişmeler moralleri bir hayli bozdu. Zaten var olan maddi sıkıntının üzerine elektrik ve doğal gaz kesintileri işin adeta tuzu biberi oldu. Futbolcular, iznini kullanıp hemen Altay maçı için çalışmalara başlayacak ancak yaşanan gelişmelerin belirli bir mental yorgunluğu da getirdiği ortada... Hal böyle iken, biri hafta içi olmak üzere kalan 7 maça en üst düzeyde hazır olmak için bu doğrultuda da çalışmalar yapılmalı. Ümit Milli Takım'a giden Batuhan Kör de bu arayı iyi değerlendirmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.