Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Barış Pınarı Harekatı

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 00:04

9 Ekim 2019 tarihinde Türkiye'nin güney sınırında Fırat'ın doğusu'nda oluşturmaya çalışılan terör koridoru yok etmek,bölgeye Barış ve Husuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı harekatının başladığını Harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu.

''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmektir.Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum.ALLAH yar ve yardımcımız olsun.” 

 Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı başlatılan  Barış Pınarı Harekatı 5.gününde devam ediyor.

MSB: "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor."

Milli Savunma Bakanlığı: "Fırat’ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 399 oldu.

MSB'den Barış Pınarı Harekatı açıklaması: 'Belirlenen hedefler ele geçirildi'

11 Ekim'de ülkemize ziyarete gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,yaptığı açıklamada  “NATO Türkiye'yi güney sınırlarının korumasında desteklemektedir” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO üyelerinden hiçbiri Türkiye kadar Orta Doğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadı. DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir. Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır. YPG konusunda NATO'da bir fikir birliği yok” dedi.

İdlib'e bağlı Maarat el Numan'da YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek için gösteri düzenlendi.

İdlib'e bağlı Maarat el Numan'da halk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden temizlemek üzere başlattıkları Barış Pınarı Harekatı'na destek için gösteri düzenledi. Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için sokaklara çıkan halk, terörist gruplara karşı sloganları attı. Her zaman terör örgütlerinin karşısında olduklarını ifade eden halk, Türk ordusu ve Suriye halkı arasında kardeşlik olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı'nda İHA'larımız tarafından tespit edilen PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli araç, Hava Kuvvetlerimiz tarafından tam isabetle vuruldu” denildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı bununla ilgili bir görüntü paylaştı. Görüntüde, PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli araç, Hava Kuvvetleri tarafından tam isabetle vurulduğu görülüyor.

Bizde BURSAHABER gazetesi olarak, Ulusal güvenliğimiz başta olmak üzere bölgenin istikrarı ve barışı, terör gruplarının temizliği için  "Barış Pınarı Harekatı için seferde görev alan tüm Mehmetçik'lerimize muvaffakiyetler diliyor, Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası mücadele eden kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın."dileklerimizi iletiyoruz.

#BarışPınarıHarekatı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.