Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2022 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 00:09

Türkiye, fırsatlar ülkesi. Coğrafik konumu, genç nesli ve geçmişi ile parlayan bir yıldız olan Türkiye’nin kendisini güçlendirecek isimlere ihtiyacı var. Ankara'dan bakıldığında Türkiye nasıl görünüyor sorusunu saçma olarak bulanlardanım. Sonuç itibariyle Ankara'da oturanları, halk önüne kurulan sandıklarda Anadolu seçiyor. Anlayacağınız soruyu şöyle sormak gerekiyor; Anadolu'dan Ankara nasıl gözüküyor?

Türkiye’nin ihracat sıralamasında öncü kenti Bursa, şampiyon takımı Bursaspor'u daha aşağı düşürmemek için adeta canını dişine takmış durumda. Bursaspor ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın kulüp başkanı olması çağrılarıma en fazla tepki Aktaş'ın ekibinden geldi. Son oynanan Bursaspor Ümraniyespor maçı yine gösterdi ki, ben haklıyım. Sayın Aktaş'ın koordinatörlüğünde oluşturulan Bursaspor Yönetimi başarılı bir süreç yönetiyor. Ancak buna karşın göze çarpan hususları belirtmekte fayda var. AK Parti Karacabey önceki dönemler İlçe Başkanı Murat Erol'un eller havada yaptığı sosyal medya paylaşımında gördük ki, tribünde gol sevinci yaşanmasına rağmen yorgun ve bitkin bir Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı tek başına sandalyesinde oturuyor. Sayın Alinur Aktaş'ın böylesine kenara itilmesi, motivasyonunun bozulması, koskoca Bursaspor tribününde tek başına bitap oturmasının sorumluları etrafındaki çok sesli kuru kalabalıktan başkası değil! Benzer bir durum Ramazan Bayramı ve sonrasını Balkan ülkelerine sığınarak geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar içinde geçerli. O da ekibinin kurbanı olanlardan. Böyle devam ederse ilk seçimlerde aday bile gösterilmesi Ankara'nın gündeminde. Yerelde durumun böyle olması doğal. Çünkü Bursa'ya Bakan yok! Bursa'dan Bakan yok…

***

Bursa, gücünü kentinden ve kendinden alan büyük bir şehir. Varlığı ile hem Marmara Bölgesine hem Ege hem de İç Anadolu bölgesine güç katıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerinin göç yükünü omuzlayan Bursa, aynı zamanda Balkan ülkelerinin ve Asya şehirlerinin göç yükünü de omuzlamış vaziyette. Ankara tarafından gerçekleştirilen son mülteci stratejileri nedeniyle hızla mülteci şehri olmaya yolunda ilerleyen Bursa, Vali Yakup Canbolat ve İlçe Kaymakamları sayesinde birçok sorunu aşan bütünleşik bir metropol.

Türkiye’nin yeni çağ stratejilerinde büyük rol üstlenen Bursa'ya kalesi olduğu Cumhur İttifakının kabinede güçlü bir Bakanlık ve Bakanlık bütçelerinden büyük paylar vermemesi ilk sandıkta yüzde 50'den fazla oy kaybı olarak Ankara'da deprem yaratacak. Hali hazırda 13 Milletvekili olan Cumhur İttifakının ilk seçimde 6 Milletvekili çıkarması mucize olarak görülüyor.

Bursa, kendisine ve kentine Bakan olmayan bir şehir. Ankara'ya hatta Türk İslam Dünyasının her köşesine var gücü ile bakan Bursa'nın Ankara'da Bakan'ı yok. Şampiyon Trabzon'un 4 Bakan ile temsil edildiği Türkiye, 6 Padişah 20 Şehzadenin kabrinin olduğu Payitaht Bursa'dan birini yönetiminde kendisine Bakan olarak görmek istemiyor. Peki; Ankara'da Bursa'dan Bakan olmazsa, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir dahaki seçimlerde Bursalı sandıklarda bakar mı? Bunu o gün geldiğinde seçim akşamı sonuçları açıklayacak olan AK Parti Bursa İl Başkanı söyleyecek. Yani o gün İl Başkanı kim ise, o…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.